SAR (zračenje iz mobitela) - čudni rezultati

poruka: 7
|
čitano: 1.258
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina

Evo sam uspoređivao testne SAR vrijednosti za neke mobitele (nije bitan odabir) sa GSMArene i rezultati kao da nemaju baš smisla u nekim slučajevima, pa ako može pojasnit to neko ko se razumi u metode testiranja i značenje pojedinih brojki...

Samsung B3410

SAR US     0.19 W/kg (head)     0.34 W/kg (body)   
SAR EU     0.35 W/kg (head)   

Sony Ericsson Xperia X1
SAR EU     0.57 W/kg (head)   

Motorola MILESTONE
SAR US     1.49 W/kg (head)     1.50 W/kg (body)   
SAR EU     0.64 W/kg (head)

Samsung I9100 Galaxy S II
SAR US     0.16 W/kg (head)     0.96 W/kg (body)   
SAR EU     0.34 W/kg (head) 

Samsung I9300 Galaxy S III
SAR US     0.55 W/kg (head)     1.49 W/kg (body)   
SAR EU     0.21 W/kg (head)   

E sad, kako npr. SGS3 ima daleko manji SAR EU rating od svih ostalih, a ima veći SAR US rating od svih ostalih osim Motorole ? Ima znatno veći US rating od SGS2 i B3410 a ipak znatno manji EU rating od njih ? Možda je stvar u različitim metodama testiranja ili različitim frekvencijama, ali bar bi odnos trebao biti isti (porast u oboje ili pad u oboje).

Kao drugo zašto SGS3 i Milestone po američkom testiranju jednako zrače na tijelu a SGS3 navodno triput manje na glavi ? Di je tu logika ?

Nemojmo ulaziti u rasprave o dobivanju tumora od mobitela i pušenju cigara, samo me zanima zašto ove brojke ovako čudno funkcioniraju i da li se može pouzdati u njih. I po kojoj od te tri uopće odrediti koliko neko mobitel zrači u odnosu na ostale kad toliko puno nelogično variraju...

5 godina

Evo piše na par siteova da je SGS3 navodno najmanje zračeći smartphone, ali to su uglavnom najave od prije nego što je izašao, ne vidim baš konkretne testove...

22 mjeseca

meni isto nije jasno to EU i USA .. a i nije bas 1.49 da je malo..ne znam gdje si to procitao ..

jel mi onda gledamo samo EU rating ili?

5 godina

Mozda US ima drugaciji kriterij "bodovanja" prilikom testiranja? (samo nagadam da nebi bilo) {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
4 godine

Razlikuju se metodologije mjerenja ( http://www.gsmarena.com/glossary.php3?term=sar ):

Unfortunately the limits set by the FCC/IC and the Concil of the European Union are measured over different amount of tissue so they are not directly comparable.
     -  The SAR limit set by the FCC/IC is 1.6W/kg averaged over 1 gram of actual tissue.
     -  The SAR limit recommended by the Council of the European Union is 2.0W/kg averaged over 10 g of actual tissue.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
22 mjeseca

a po kojem mjerenju mjeri tmobile.. za s3 kaze 0.55, to nema nigdje na gsmareni ni US ni EU ??

4 godine
Re: SAR (zračenje iz mobitela) - čudni rezultati
tonček kaže...

a po kojem mjerenju mjeri tmobile.. za s3 kaze 0.55, to nema nigdje na gsmareni ni US ni EU ??

Današnji članak me ponukao da i ja pogledam zračenje i shvatio da je iPhone 4S koji trenutno koristim zvijer po tom SAR-u.

E sad, s obzirom da sam često na bluetooth slušalici, ima li netko logična saznanja da li je "zdravije" koristiti iPhone ili bluetooth slušalicu?

Ono što me muči je usporedba, iPhone zrači 1,2 W/kg no kad ga prinesem glavi to je maksimalno zračenje koje će on emitirati i to na 900 ili 1.900 Mhz (3G) no bluetooth slušalica ima 0,1 W/kg, ali konstantnog zračenja i to na 2.400 Mhz. Prema tome, čini se da bi u pravilu bluetooth slušalica trebala davati kombinaciju koja više zrači da slučajno ne znam da 2,4 GHz je frekvencija koja se koristi u mikrovalnama za zagrijavanje, odnosno pogoduje zagrijavanju vode u mesu. Kako je naša glava pretežno voda (kod nekih više, kod nekih manje {#}) to bi značilo da će nam ta kombinacija lakše skuhati mozak bez obzira na nazivno manju snagu...ili sam možda u krivu?

P.S. Veselo mi je bilo kad sam primijetio da Apple support sugerira izbjegavanje metalnih kućišta za iPhone, a to je ono što je najčešće korišteno kućište {#}

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice