Skupi mobiteli - potreba ili statusni simbol

poruka: 116
|
čitano: 4.562
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Idem u srednju školu i imam iPhone 4S. Jeli mi potreban? Ne. Jel luksuz? Svakako.

Ali što bi ljudi trebali radit sa novcima ako ih nećemo trošit? Neznam za ostale ali ja ću ih trošit na stvari koje me vesele (nekom je to pušenje, drogiranje, uređivanje auta a mene veseli dobar mob).

Dio moje rodbine ims u banci par milijuna kuna, iako su na kraju života paze na svaku kunu kao da će to ponjet gore kad umru. Koji je smisao toga?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
5 godina
Re: Skupi mobiteli - potreba ili statusni simbol
cuspajz kaže...

Dio moje rodbine ims u banci par milijuna kuna, iako su na kraju života paze na svaku kunu kao da će to ponjet gore kad umru. Koji je smisao toga?

da prenesu na buduće naraštaje kako nebi bili jadni gradonačelnici nekih gradova a od obrazovanja imaju samo srednju školu...

3 godine
Ziga kaže...

da prenesu na buduće naraštaje kako nebi bili jadni gradonačelnici nekih gradova a od obrazovanja imaju samo srednju školu...

Nemaju djece, žive toliko siromašno da ljudi misle da ljudi misle da imaju jedva za kruh. Doslovno

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 14:37 (cuspajz).
22 mjeseca
neaktivan
Apsolutno se slazem sa cuspajzom... Ko voli nek izvoli... Ja takodjer idem u srednju i imam 4S i ponekad i je potreba za skolu (ali vecinom je to luksuz). Ali za mene je isto luksuz kaj moj frend pusi 2kutije marlbora dnevno i ide na kave pa vi racunajte....
2 godine
Da i ja naskrabam nekaj..

Pretplatnik sam i koristim lg gs290, 3inca touch dummy phone. Pretplata mi je bila potrebna pa kako se taj nudio za kunu uzeo sam ga. E sad, kako u tarifi imam i par megabajta prometa poceo sam surfat i visit na forumu kako na poslu ponekad imam dosta lufta. Uskoro mi istice pretplata i opet cu produzit i uzet telefon koji ce se nudit za normalnu lovu, a kako sam produzio ugovor za internet i uzeo galaxy mini njega cu prodat i tu lovu dat za drugi telefon. Makar mislim da mi je i taj mini dovoljan ne vidim razlog zasto besplatno nebih uzeo nesto bolje. Konkretno pucam na lumiu 710 koja je trenutno 500kn u tarifi koju koristim. Ako do tada bude boljih opcija iskoristit cu ih.

Dakle, smartphone tesko da je vise luksuz. On polako postaje normalna pojava, odnosno normalan telefon. Jer, jedna lumia moze prakticki sve sto moze i neki skuplji telefon..jedina razlika je u velicini ekrana, rezoluciji i kameri, a tko ima potrebe za 'vecim' i ima love ne vidim razlog zasto da ne kupi. Pogotovo ako koristi neku tarifu u kojoj mu je pristupacniji.

Jedina stvar koja vodi k preseravanju je zasnivanje basnoslovno nepotrebnog ugovora zbog telefona.

Smartphone kao smartphone je odlican gadget, pogotovo ako ste u stanju iskoristiti i samo pola njegovog potencijala. Meni osobno ce jako dobro doc, putujem s vlakom svakodnevno pa cu imat s cim ubit vrijeme, na poslu takoder, slusam muziku, a kako on nudi dosta prostora nece vise biti potrebe da nosam mp3 player sa sobom, igre, multimedija, surfanje, sve je to samo plus. A kako i sam volim gadgete ipak nisam takav da kupujem van budeta. Mislim da cu uzivati u novom telefonu kakv god on bio, a ako ce to nekome znaciti statusni simbol zivo me zaboli..
Battlelog ~ UrbanFsk
3 godine
Pranja kaže...
Mislim da je tema stvarno otisla predaleko.

Sto slijedi-Visekatne kuce-potreba ili preseravanje? Treba li nekome visekatnica ako je vecinu vremena u prizemlju?
Ma to su gluposti. Stvarno treba lock na ovu temu.

Shvatite da je cijeli svijet iskvaren kapitalizmom i konzumerizmom, i to je jedino bitno jer reklame govore ljudima kako da zive,sto da jedu,sto da kupuju i sto im treba.

upravo tako..

Volim sve što vole mladi, a ni ostalo mi nije mrsko
3 godine
cuspajz kaže...

Idem u srednju školu i imam iPhone 4S. Jeli mi potreban? Ne. Jel luksuz? Svakako.

Ali što bi ljudi trebali radit sa novcima ako ih nećemo trošit?

Jesi ga sam zaradio ili su ti ga kupili mama i tata ?

Someday we'll find it...the website connection...
3 godine
EraserHead kaže...

Sam sam zaradio i štedio sam za njega. Uostalom zar je bitno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 22:28 (cuspajz).
3 godine

Imam galaxya i da nema njega iz štreberskih predmeta bi imo slabe ocijene. Samo slik slik i to je to. 

Koliko god zvucalo napadacki na apple ali realno Iphone je taj statusni simbol. Znam curu koja je dobila SGSII i place se jer nije Ip4s. 

3 godine
cuspajz kaže...
EraserHead kaže...

Sam sam zaradio i štedio sam za njega. Uostalom zar je bitno?

Naravno da je bitno....bit ću prost, lako je mlatit tuđim k...m...

Uostalom vidjeti ćeš kada završiš školu i zaposliš se.

Za mene je kupovina mobitela, u ovom slučaju iphonea od par tisuća kuna, pogotovo u ovoj krizi ,teško pre*eravanje, al to je samo moje mišljenje, tebi svaka čast kada si ga sam zaradio.

16 mjeseci
EraserHead kaže...

Naravno da je bitno....bit ću prost, lako je mlatit tuđim k...m...

Uostalom vidjeti ćeš kada završiš školu i zaposliš se.

Za mene je kupovina mobitela, u ovom slučaju iphonea od par tisuća kuna, pogotovo u ovoj krizi ,teško pre*eravanje, al to je samo moje mišljenje, tebi svaka čast kada si ga sam zaradio.

Drugo je kad se zaposliš, ti tad novce dobivaš, a dok se školuješ, nemaš ama baš nikakvih primanja, niti 1 lipe. Jedino šta ti roditelji daju.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
18 mjeseci
Ti pricas ogromne gluposti. Ja sam skuzio da mi treba Ajfon od par tisuca kuna tek kada sam se zaposlio.
3 godine

Dakle statusni mobitel sigurno ne možeš imati dok si u školi, a kad se zaposliš, bit ćeš (valjda) zrelija osoba, i sigurno će ti biti bitnije npr. otići 5 dana na putovanje preko godišnjeg nego kupiti iphone.

16 mjeseci
EraserHead kaže...

Dakle statusni mobitel sigurno ne možeš imati dok si u školi, a kad se zaposliš, bit ćeš (valjda) zrelija osoba, i sigurno će ti biti bitnije npr. otići 5 dana na putovanje preko godišnjeg nego kupiti iphone.

Zašto ne? Lijepo zamolim mamu da mi ga kupi, ili prođem sa 4 pa mi ga kupi, ili čistim kuću cjeli mjesec umjesto nje itd.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
18 mjeseci
Ako hoces mozes zaraditi i dok si u skoli.
3 godine
EraserHead kaže...

S tim se apsolutno ne bi složio. Radije ću si kupit kvalitetan mobitel koji me može služi godinama, nego sve spiskat na 5 dana putovanja

3 godine

To je stavar svacijeg odabira. 

Recimo nakon sto su moji roditelji kupili auto i dali dosta novaca, moj kum je rekao ja to nebi nikad, rade bi otisao na put oko svijeta. 

18 mjeseci
Netko potroši 3000 kn u subotu na alkohol a netko kupi mobač!
3 godine

nekim treba nekima je statusni simbol, zato je pitanje glupo. Ja na svoj PC puno trošim, ali zadnja lipa koju sam potrošia bude maximalno iscjeđena. Smartphone mi ne treba pa ga jednostavno nemam.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine
athlon64 kaže...

nekim treba nekima je statusni simbol, zato je pitanje glupo. Ja na svoj PC puno trošim, ali zadnja lipa koju sam potrošia bude maximalno iscjeđena. Smartphone mi ne treba pa ga jednostavno nemam.

Ne postoji glupo pitanje.Evo tebi pitanje:Da li bi ti svom djetetu koji ide u osnovnu školu kupio skupi smartphone,a da jedva preživljavaš?

I di je taj LOK???

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 8:02 (skyreeper).
3 godine
skyreeper kaže...
athlon64 kaže...

Ne postoji glupo pitanje.Evo tebi pitanje:Da li bi ti svom djetetu koji ide u osnovnu školu kupio skupi smartphone,a da jedva preživljavaš?

I di je taj LOK???

Da jedva prezivljavam teško. Inače samo ako ima dobar razlog.Pitanje je glupo jer se ne moze realno odgovorit na anketu. Ja sam stavio statusni simbol jer je večini mojih prijatelja statusni simbol i igračkica za fejs. Međutim to nije točno jer ima ljudi koji ih stvarno koriste i potrebni su im.

4 godine

Kako nemože?Neki dan sam držao Huawei balance u ruci,mobitel ima dovoljno velik ekran,odličan WiFi,jako dobru kameri i radi na ICS-u,mobitel košta 1000 kuna novi.Što to nije dovoljno za nekog tko nezarađuje i jedva krpa kraj sa krajem?

Moj odgovor je : Ne nije dovoljno zato jer nije Armani,Gucci i zato što to ne nosi Beckham ili Kim Kardashian (ako shvaćaš).

So say We All
3 godine

Ako netko ima para i koristi smartphone zašto si nebi uzea novi htc one X ? Ne mozes rec da mu je statusni simbol ako ce ga koristit. S druge strane dječica i retosi s iphoneom... o tome necemo ni govorit. Zato ti kazem ne moze se generalno reč da li je statusni simbol, ovisi o potrebama osobe.

2 godine

Glupost.

Osobno sam prije jako marljivo sparao novce, i sad si mogu, (ne samo uz sparanje) priustit dosta drugih stvari, a zavrsavam srednju skolu tek.

Tako da nemojte se blamirati s mamica-tatica forama.

I da nekome kupi mama ili tata, njegova stvar, i ja bih rado da mi netko kupi mobitel, dovraga tko ne bi?

Zasto ne bi netko sinu kupio uredaj, ako je dobar u skoli, poslusan, zasto ne nagraditi to necime sto mu se svida?

Opet samo gluposti citam. 

16 mjeseci

Bolja bi bila podjela na ovo:

Stvarna Potreba

Izmišljena Potreba

Statusni simbol

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
5 godina
BMK kaže...

Zasto ne bi netko sinu kupio uredaj, ako je dobar u skoli, poslusan, zasto ne nagraditi to necime sto mu se svida?

To je i propast Hrvatskih obitelji !! jer se sve gleda kroz materijalno nagrađivanje! A apetit djece je sve veći i veći i ona su sve bezobraznija i bahatija.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice