Thermaltake Level 10 GTS Snow Edition - window mod

poruka: 1
|
čitano: 3.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Thermaltake Level 10 GTS Snow Edition - window mod

Pozdrav,

 

Inače samo lurkam i propitkujem ali evo za promjenu da i ja nešto napravim/napišem/objasnim, možda dam nekom ideju za sličan mod i šta već.


Nego da krenem..

 

Posjedujem kućište iz naslova ali bez prozora. Već duže vrijeme želim kućište sa prozorom, ali nisam htio novo novo nego baš ovo moje. Tražio sam po netu, gledao na parts.thermaltake, ebay.. ali nigdje nisam uspio naći window panel side za moj case. Ugl., nakon dosta istraživanja i proučavanja custom made window panela odlučio i ja probat sebi napraviti.

Od dijelova, uzeo sam izrezani 50cmx50cmx2mm plexiglas komad (sa zaštitnom folijom sa svake strane)(našao slučajno u trg. u gradu što me na kraju i natjeralo da krenem), 3 ukrasna vijka, bušilica, 2mm borer za metal, skalpel, ravnalo, marker i stranicu od starog kućišta za rezanje pleksiglasa.

1. Prvo sam rastavio kućište i uzeo taj komad pleksiglasa i izmjerio i premjerio na sve moguće načine.
2. Nakon toga sam uzeo postojeći side panel i skinio sa njega plastiku gdje idu slušalice i kutna plastika koja sa 2 izbočine ulazi u front panel. (Skinuti dijelovi označeni na slici1.)
3. Nakon toga kreće rezanje: Prvo sam odrezao višak po visini (stražnja strana), pa višak po dubini (dno), tako da mi se gornji kutevi fino spajaju bez imalo lufta.
(Kod rezanja skalpelom i ravnalom sam morao biti posebno oprezan pošto jedan krivi rez i projekt pada u vodu)
4. Kad sam to napravio došao je red na najteži dio gdje sam skoro odustao. Trebalo je izrezati kut gdje će doći kutna plastika i izbušiti 7 rupa kako bi ta plastika fino legla na pleksiglas i na to se onda stavljaju šarafi koji se skinu sa starog panela. Samo ovaj dio mi je oduzeo 2 sata. (Tu sam koristio deblji borer)
5. Nakon bušenja, plastika je fino legla i samo je još ostalo da je zašarafim sa onih 7 šarafa.

6. Panel je fino legao na kućište, te sam na njemu pa na kućištu izbušio rupe za vanjske vijke (odlučio sam se dva vijka iza i jedan naprijed - vidi se na slici)

7. Maknio foliju i zašarafio panel. Jedino ću možda ovo gore gdje je bivši panel sjedao prekriti crnom trakom ili nečim već.

 

Ovo je kućište drugačije od većine, te nisam naišao da je neko na ovome napravio mod, a i nema baš puno ovdje tema o tome pa evo. Valjda nisam neki korak zaboravio.., ugl stavio sam par slika pa možete vidjeti. Planiram još dodati dolje ili gore white ili blue led traku i to će biti to. Ako imate kakav prijedlog, bilo šta, slobodno komentirajte.

 

 

 

slika1 slika1
slika2 slika2
slika3 slika3
slika4 slika4
Moj PC  
9 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice