LCD okrenut vertikalno duže vrijeme?

poruka: 2
|
čitano: 774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
LCD laptopa okrenut vertikalno duže vrijeme?

Ima li kakvih štetnih posljedica po ekran laptopa ako se laptop duže vremena nosi u ruksaku okrenut vertikalno, ili recimo danima tako stoji u ruksaku u autu?

 

Davnih dana sam uspio sjebati obični stolni monitor nakon što je kraće vremena ostao okrenut, tj. razlile su se boje na njemu. Pretpostavljam da je tehnologija napredovala, ali za svaki slučaj ako tko ima kakvih iskustava neka napiše.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: LCD laptopa okrenut vertikalno duže vrijeme?
50w755c kaže...

.. nakon što je kraće vremena ostao okrenut, tj. razlile su se boje na njemu. ..

- to je s vodenim bojama? :)

- magnetizam, degauss.. potraži u opcijama (CRTa, LCD ne radi na taj način, nema nikakve veze..). Problem se pojavljivao ako si uz monitor imao zvučnike.. (oboje bez adekvatne zaštite, npr kao mikrovalna pećnica..). Sve povezano sa strujom je istovremeno povezano s (elektro)magnetizmom pa tako i posljedice.

.. testiranja pokazuju da takvo (neprikladno, bočno i sl.) držanje računala nakon 32442123133412 sati pokazuju simptome problema koje još treba proučiti, u to je uključen i ekran-LCD.

-jer sliku na CRTu kreira (električni) ''top''.. dok na LCDu je to matrica diodica. Tako se magnetizmom mogla pomaknuti točka koju snopom preba osvjetljiti i to se naziva 'razlijevanje' ili fokusiranje dok je za diodicu prekidač on-off (ne elaktromagnetski snop pa tako ni kao moguć uzrok problema tj razlijevanja ili pomaka boje-snopa. LCD pixel ne može biti na 'krivom mjestu', nego radi ili ne).

 

-kraće, neće se desiti ništa (tj ono što je konkretno pitano).. ali se svaki čas bilo koji uređaj može pokvariti no to tad nije uzrok..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice