Internet za apartmansko naselje

poruka: 2
|
čitano: 992
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Internet za apartmansko naselje

Pozdrav,

 

prijateljica ima apartmane na moru koje iznajmljuje preko ljeta. Nisu obični apartmani u kući nego je to kompleks apartmana. Jedna zgrada sa 3x14 app a druga zdraga sa dva kata (prizemlje i prvi kat) sa po 6 apartmana od kojih je jedan od njih recepcija u kojoj će biti sva oprema. 

 

E sad dolazimo do problema, kao prvo naselje se nalazi u Istri u dijelu za koji mi je vlasnica rekla da nitko od providera ne nudi fiksnu liniju. Imate li ideju kako riješiti pristup internetu  takvom slučaju? Gledao sam one TooWay satelitske linkove koji imaju "unlimited" internet pakete sa brzinama 22/6. Možda bi dobra opcija bila uzeti od Vipa ili nekog drugog onaj homebox koji radi preko 4g, samo je pitanje koliko prometa je mjesečno uključeno u paket. Naravno da bi u ruteru ili AP-u limitirao brzinu i promet koji je dodjeljen svakom pojedinom klijentu. 

 

Kada riješimo internet priključak dolazimo do pitanja mrežne opreme. Nikom nije u cilju bušiti i provoditi kablove do svakog apartmana pa sam razmišljao da u hodnike ili ispred same zgrade na stup rasvjete namontiram nekakve Ubiquiti sektor antene sa Rocketom na sebi ili možda Nanostation ili pak nešto treće. Nemam uopće ideju kako to sve izvesti sa što manje muke i problema.

 

http://www.youtube.com/radiopulsfm
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: Internet za apartmansko naselje

4G mreza je u Hrvatskoj jako dobra, iznenadio sam se od Vip-a prosle godine, mislim da je brzina bila 50mbps prometa 20 gb nakon toga samo smanje brzinu,

ako internet koristi samo sezonski preporucio bih ti da ides na vipov 4G,a sto se tice problema sa mreznom opremom probaj nesto sa UBNT UAP AC LR (ac obavezno) predobra stvar uz LR domet ~120m

 

Javi se ako nadjes soluciju :)

“Be the change that you wish to see in the world.”
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice