TV/RADIO/DATA internet

poruka: 2
|
čitano: 838
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Stan nema telefonski priključak, samo DATA

Pozdrav, 

htjela bih u stan koji unajmljujem dovesti Optima internet, međutim stan nema telefonski priključak. U stanu postoji utičnica s oznakom TV/RADIO/DATA kakvu je koristio B.net. Izgleda ovako: https://www.antene-zupancic.si/vticnica-datatvradio-koncna-p-346.html

Bušenje nije opcija, pa me zanima mogu li kakav internet uvesti preko ovoga; ili da gledam Tele2 pokućni. 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 14:49 (EleanorRigbyI).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Stan nema telefonski priključak, samo DATA

-zovi operatere i traži ponude.. oni znaju imaš li mogućnost priključka.

-bnet je kabelska (zgrade), kao antenski kabel .. kao to što pokazuješ na slici ali ne mora uopće imati veze s kabelskom, jer to je samo utičnica i ne znaš kamo-kako je spojena.

-telefonsku liniju moraš imati (stan).. sasvim nešto drugo je imaš li zidnu utičnicu ako nije korišteno (ako je bilo na bnetu-kablu, tad je sve preko tog išlo..)

 

-zato zovi operatere jer oni znaju što imaju, kablove u zgradi ili telefonsku paricu do stana.

-tele2 je mobilna mreža, ako nemaš ništa na žici tad jedina alternativa (ali stan mora imati nešto, jednako kao što mora imati struju-vodu..komunalije).

 

+ važnije, za sve ti je potreban vlasnik stana.. njegov pristanak (sad je moguće npr da podstanar uvede liniju ali se traži pristanak, ..). Logičnije je da vlasnik uvede liniju, dok bez tog imaš samomobilnu (svaki mobač+tarifa, share..) tj to je isto-slično kao tele2 koji se naziva i pokućni, samo zato jer je to modem-router.. ne mobač i ugl su najpovoljniji za takvu uslugu ali s mobilnim ovisiš o kvaliteti signala, udaljenosti odašiljača i broju korisnika koji ga koriste, može biti dobro-loše.. i ne možeš ništa, pa pripazi za ugovor, bez ugovora..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 15:34 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice