jel isto jednostavan kao ps ili? i kakve su mogucnosti
Paint.NET - besplatna zamjena za Photoshop*
- poruka: 60
- |
- čitano: 15.618
- |
- moderatori:
F1-IVO, naxeem, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
Još je i jednostavniji, a od mogučnosti ima pregršt!
stvar je s kojim programom počinješ.
ja sam počeo s Photoshop, verzija CS, koristio CS, CS2, CS3 i evo sad CS4.
i iako nisam grafički profesionalac, Paint.NET, Gimp i drugi programi ne odgovaraju mi.
Ista stvar, ako nekoga tko nikad prije nije koristio računalo, naučiš na Ubuntu i OpenOffice, bez da mu spominješ ili pokazuješ Win, on će uvijek preferirati Ubuntu i uz njega će se osjećati kao kod kuće :)
imam jedno vjerujem banalno pitanje za sve koji se kuze u paint net.. ovako imam dvije slike .gif ... zelim jednu staviti na drugu.. kao da imam npr zastavu bez grba (1 alika) i grb (2 slika) ... i sad zelim taj grb "nalijepiti" na zastavu.. moze pomoc.. hvala
izašla je beta verzija:
* * *
imam jedno vjerujem banalno pitanje za sve koji se kuze u paint net.. ovako imam dvije slike .gif ... zelim jednu staviti na drugu.. kao da imam npr zastavu bez grba (1 alika) i grb (2 slika) ... i sad zelim taj grb "nalijepiti" na zastavu.. moze pomoc.. hvala
moraš radit sa layerima (slojevima). zastavu staviš skroz dole, a grb moraš izrezat, da bude samo grb i ništa oko njega i njega stavit na layer iznad zastave i onda ga možeš micat kako ti paše...
hvala jurluk.. rijesio sam na nacin da sam otvorio prvu sliku i onda import layer from file i to je to... hvala puno 
kad se jednom navučeš na Photoshop ne možeš ga ostaviti. Inače je GIMP višestruko bolji, pogotovo u novoj verziji.
Stigla nova verzija 3.5
Stigla nova verzija 3.5
dosad sam korsitio 3.5 betu. sad odmah instaliram konačnu verziju
Stigla nova verzija 3.5
Baš sam krenul u objavu toga, malo koristil tražilicu, čital i pronašel bržeg
Meni se maloprije instalirala nova verzija ovog odličnog programa.
Stigla nova verzija 3.5
Baš sam krenul u objavu toga, malo koristil tražilicu, čital i pronašel bržeg
Meni se maloprije instalirala nova verzija ovog odličnog programa.
Ovo je odlično.
i iako nisam grafički profesionalac, Paint.NET, Gimp i drugi programi ne odgovaraju mi.
Ista stvar, ako nekoga tko nikad prije nije koristio računalo, naučiš na Ubuntu i OpenOffice, bez da mu spominješ ili pokazuješ Win, on će uvijek preferirati Ubuntu i uz njega će se osjećati kao kod kuće :)
Istina živa. Inače čemu uopće ovoliko rasprave oko ove teme? Zar nije sve jesno - Photoshop, GIMP, Paint.NET (tim redosljedom). Ovo što se priča o razlici između legalnog softwarea i piratskog to nema veze nikakve s ničim. Da imaju normalne cijene programa ja bi prvi kupio, al ovako ja mislim da su i oni svjesni da žive smo od firmi. Ja ne znam niti jednog pojedinca koji kupuje software ako nije već uključen u cijenu kompa.
Hasta la vista baby! Upravo sam smazao burek s mesom.
Istina živa. Inače čemu uopće ovoliko rasprave oko ove teme? Zar nije sve jesno - Photoshop, GIMP, Paint.NET (tim redosljedom). Ovo što se priča o razlici između legalnog softwarea i piratskog to nema veze nikakve s ničim. Da imaju normalne cijene programa ja bi prvi kupio, al ovako ja mislim da su i oni svjesni da žive smo od firmi. Ja ne znam niti jednog pojedinca koji kupuje software ako nije već uključen u cijenu kompa.
Hasta la vista baby! Upravo sam smazao burek s mesom.
Ja znam bar jednog 
I što donosi nova Paint.NET verzija (bitna poboljšanja ili samo nešto kozmetički)?
I što donosi nova Paint.NET verzija (bitna poboljšanja ili samo nešto kozmetički)?
Ok program, izvrsno se nadopunjuje s GIMPom (s tim, da moram birati - svakako bih uzeo GIMP). I više nego dovoljno za moje potrebe [magic wand, ponekad neki random efekt].
Meni se Paint.Net ne sviđa. Gore je sučelje nego u Gimp-u.
Ima dosta dobrih mogučnosti, ali sigurno nije namjenjen početnicima.
Tko mi može neke programe u kojima se uređuju slike(kao Photoshop),samo da je besplatno i da ne šteti sustavu kompjutora(da nema kakve viruse il...) hvala!!
Tko mi može neke programe u kojima se uređuju slike(kao Photoshop),samo da je besplatno i da ne šteti sustavu kompjutora(da nema kakve viruse il...) hvala!!
gimp
EDIT
pretekoše me
Meni je Paint.Net odičan alat, za ono što meni treba i više mi je nego dovojan. Inaće koristim i GIMP, ali samo kad radim sa crtaćim tabletom .
Kako da vratim one okvire sa strane u paint.net-u?
Inace super program 
Kako da vratim one okvire sa strane u paint.net-u?
Inace super program 
ako mislis na tools,colors i druge stvari stoje ti pod window
samo si oznacis sta hoces
ili mozes sa F5,F6....
inace ja koristim ovaj program za neke jednostavne stvari (printscreen,resize i slicno) za ostalo koristim gimp
Tnx, mucim se vec 15 min, a zapravo je jednostavno. 
Koristim
Adobe Photoshop CS5 i Corel Paint Shop Pro x3.
Probat ću ovog. :)
Koristim
Adobe Photoshop CS5 i Corel Paint Shop Pro x3.
Probat ću ovog. :)
odlican je za ovak nest na brzinu jer je jako brz
Paint Shop Pro x3 je također brz.
Koristim ga kad mi ne trebaju prepune opcije CS5.
Nije da nema Advanced tab,ali je za početnika zakon.
LP
I ja koristim Paint.NET - većinom zato što ima sve što mi treba, a zauzima 368.5 puta manje prostora na disku od ogromnog Photoshopa.
To je točan broj, računao sam :)
A tek njihove cijene... Probao sam i to usporediti, ali matematika ne dozvoljava