Rezanje slike na više dijelova

poruka: 3
|
čitano: 589
|
moderatori: F1-IVO, naxeem, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Pozdrav, 

u zadnje vrijeme imam dosta slika koje moram razretati na manje dijelove i htio bi to malo ubrzati da ne moram sve pješke radit.

Recimo da imam sliku kao u ovu što sam stavio, trebao bih izrezati sve smajliće i dobiti 12 slika, ali bez da izrežem ove crne linije, nego da postavim svoje neke linije, neki grid i obilježim šta želim da se izreže. 

Našao sam ovaj program koji radi nešto takvo, ali trial verzija odmah istekne a ne daje mi se 20$ za njega, piratsku verziju nisam našao. 

Ima li neki sličan program da može radit ovo, da li se u PS-u može napravit nešto takvo?

primjer primjer
Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 20:16 (Maximus).
4 godine

Rješenje, nije najbolje, ali sasvim ok: Photoshop + guidelines + slice tool 

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
2 godine

U PS-u selektiraš cijelu fotku, staviš slices pa odredi koliko x koliko (horizontalno-vertikalno). Oddaberi "snap to all" za selekciju, sa shiftom dodaj jednu po jednu po "blokovima" i kasnije sejvaj selekciju za ubuduće. Fotku exportiraš "for web.." i označiš "all slices" u neki folder.

Probaj, nije komplicirano a korisno je. I dobro je znati, jel.

Jedini hrvatski ArmA2 klan! Prijave za regrutaciju na www.mrcine.org -
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice