Malo trošim, koju tarifu/operater?

poruka: 14
|
čitano: 13.519
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

Dakle, nisam bas neki potrošač što se mobitela tiče, većina toga ode na 10 Mbit FLAT ADSL, a mob tu i tamo tek koji poziv i poruka kad nekog trebam.

 

Dosad sam uvijek bio na bonove, i sve je bilo OK. Međutim, otkako su zadnjih godina srezali valjanost bonova valjda na pola, to više ne funkcionira. Jednostavno ne uspijem potrošit uplaćeni iznos a već mi istekne valjanost računa i izgubim odlazne pozive. Nekad se desi da ga ne koristim par mjeseci i zbog toga sam već jednom izgubio broj.

 

I sad, razmišljao sam o pretplati, ali i to je pak barem 30 kn mjesečno, i gledajući okolo nitko neće držati aktivan broj za male potrošače za nekih 10-15 kn mjesečno.

 

Pa, gledam BonBon i ove njihove pakete. Izgleda da mi se najviše isplati prenijeti T-Mobile broj na BonBon, zatim kupiti bon od 160 kn (koji traje godinu dana) i dobijem popust na dva mala paketa (za pozive i SMS) za 10 kn (što se skida od iznosa uplaćenog bonom). Dakle cijena tog bona 176 kn  / 12 mjeseci = 14,66 kn mjesečno (i u tom više nego dovoljno SMS-ova i poziva). Paketi će mi skidati 10 kn mjesečno tako da mi na kraju godine još ostane 40 kn...

 

E sad ako sam ja to dobro pohvatao to mi je još najbolja opcija. Bitno mi je da se ne zaje.... stalno sa nadoplatom računa i da mi ne šalju obavijesti i isključuju svakih tjedan dana račun jer mi je šteta kupit bon više od 25 kn kad ga ionako ne potrošim?

 

Da li bi to funkcioniralo tako?

 

Hvala

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

najbolje bi ti bilo da ih pitaš u chatu na njihovoj stranici ili na facebooku

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?

bonovi - Da bi ostvario popust na oakete u bon bonu moraš unijeti bon od 80 kn za jedan oaket ili od 160 kn za dva paketa svaki mjesec. Znaći svakom uplatom novog bona ostvaruješ pravo za jedan ili dva paketa za 50 % popusta.

pretplata - Imaš minimalnu mjesečnu potrošn ju od 40 kn, 80kn ili 160 kn . sami u zadnja dva paketa možeš dobiti pakete u pola cijene. + nadodaj još i 10 kn naknade za pristup mreži.

Ako što još treba pitaj

 

 

Damn I'm Good
9 godina
neaktivan
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?

Dadada, tu sam se zeznuo, ovaj popust u pola cijene je samo onaj mjesec kad uplatiš bon...

 

U tom slučaju ta dva paketa bi bila 20 kn mjesečno. Ali OK, recimo da želim imati taj bon od 160 kn dok ne istekne, dakle godinu dana, uzmem paket za pozive mjesečno to je 10 kn i jos mogu potrositi 3,33 na poruke, to je 10 poruka.

 

Uglavnom osnovna tarifa im je jeftinija od T-Coma tako da je već tu bolje a uz barem jedan mjesečni paket pogotovo.  U T-Mobile me sile da trošim novce bezveze samo da održim račun, eto valjanost za bon od 220 kn im je 180 dana, koja glupost.

 

Ima li neka treća opcija za koju ne znam?

14 godina
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

IMAŠ JOŠ I OVU OPCIJU , ALI TI ISTO TREBA NADOPLAČIVATI BONOM SVAKI MISEC

 

Damn I'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

Pozdrav ekipa, vidim tema je mrtva godinu dana, ali da ne otvaram novu.

 

Trenutno sam na Tele 2 tarifa 75 i moram priznat poprilično me živcira plačat 90-95kn svaki mjesec za gluposti. Koliko vidim nova tarifa 75 je srezala MB na minimum (bili su 1.5Gb, onda 1GB, sad je kao 4g tarifa i sadrži ČAK 512MB), slijedeća je tarifa 95 koja bi me došla dakle 110-115kn mjesečno (uvijek se nađe koja poruka koja nije uključena u osnovnih 250 SMSova već se posebno naplaćuje), imao bih "GB internetskog prometa, +0.5 GB svakih 6mj. ili godinu do ukupno 4GB prometa uključenog u tarfiu.

 

Dakle, ono kako ja trošim je da uglavnom razgovaram, rijetko pišem SMS. ako već pišem poruku, onda je to na whatsup ili slično, dakle ne naplaćuje se dodatno.

 

1GB prometa mi je bilo OK, ali sam šparao i htio više uvijek, 512MB mi je definitivno premalo, ovako već gledam da sam na WIFI gdjegod dođem, htio bih se malo opustit i ne trest se za svako trošenje MB na 3G mreži i čak ne brinut jer je uvijek spojen na wifi, a ne da ću sad morat 5 puta više pazit.

 

Navodno nas koji otprije imamo tarifu neće kačit ova nova "PROMO" 4G ponuda, ali nemam ugovornu obavezu, niti bilo kakav info o svojoj tarifi.

 

Dakle, long story short htio bih normalnu tarifu, sa čim više MB, best buy, a da je jeftinija ili u rangu ovoga što plaćam. Što se mene tiče, u ovom trenu, to mogu biti i tarife na bonove, pazit ću na to uplaćivanje. Broj želim zadržat, dakle ako moram mijenjat operatera da nije samo za postojeće korisnike.

Tele 2 uglavnom puca na nove korisnike i na prijenos probja ima akcije, mene svaki put odje. Kad želim iskoristit takvu ponudu sa postojećim brojem i iskreno već mi debelo idu na živce, pa eto prijedlozi, da imam 250-500 min razgovora, ako mora uspostava poziva ok, ako ne još bolje i čim više GB podatkovnog prometa, uzimam uskoro novi mobitel, po mogućnosti 4G da je podržan, 3G za sada nije katastrofa, manje baterije troši (usprkos frekvencijskom rasponu kod nas) i dovoljne su brzine i dalje za korištenje sadržaja, nije da skidam glazbu, a za youtube filmiće i aplikacije koje koristim sasvim dovoljno.

 

Gledam stalno akcije, ali su zbunjujuće donekle i nemam iskustva sa takvim operaterima. Tipa, simpa i bonbon su od T-SHITa, ali ne koriste njihovu infrastrukturu, tj. iako T-SHIT ima 4G, ovi to ne navode (barem ne oba), slično i sa VIP/Tomato. Također kad vidim ona objašnjenja koliko SMSova treba slat i za aktivaciju čega, pa ako preskočiš 1 mjesec ode sve u vjetar i padneš na g*vno od tarife ili ti bez aktivirane tarife naprosto poždere pare po cijeni 1kn/MB i slično.

 

Jasno mi je da dođe skoro isto sve nakraju i da je koliko para toliko muzike, ali zanima me vaše viđenje ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 13:07 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?
Najbolje ti je bonbon uzeti, bilo na bonove ili preplatu( mozes raskinut kad god hoces bez penala). Bonbon koristi t com infrastrukturu i nikad nisam imao problema sa njima. Neznam koliko mislis mjesecno trositi? I da uzmes na bonove i zaboravis nadoplatiti tarifu, kupis kasnije bon i opet je aktiviras. Mislim da bolje tarife nema, a pogotovo sta se tice interneta. Evo ja u njemackoj placam pun klinac vise a tarifa banana sta se tice neta. (Lebara).
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?

Evo ti tarifa kod Tele2, ali na bonove.

 

Brza Totalna 2016 -> http://bit.ly/216AwxG

Tarifa sadrži:

- 1000 minuta prema svima

- 1000 SMS-ova prema svima

- 2,5 GB interneta 4G (do 75 Mb/s)

Cijena: 59 kn/mj.

 

Ako ti je to skupo, možeš uzeti i tarifu Totalna Giga.

 

Totalna Giga -> http://bit.ly/1oVC0iN

- 1000 minuta prema svima

- 1000 SMS-ova prema svima

- 2,5 GB interneta 4G (do 10 Mb/s)

- 50% bonus kuna*

Cijena: 49 kn/mj.

 

Tarife je moguće aktivirati do 31.3.2016., a pogodnosti tarife (ukoliko imaš dovoljno na računu za reaktivaciju tarife) zadržavaš 12. mjeseci.

 

*Bonus kune možeš trošiti na razgovore, SMS, MMS, internet, te uspostavu poziva. Iste se dobiju samo u ovoj drugoj tarifi Totalna Giga, te vrijede 30 dana.

 

Za više informacija o tarifama, kontaktiraj Tele2 službu za korisnike na Facebook stranici Tele2 ili pozivom na broj 095/1000-444.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 13:58 (Marko :D).
15 godina
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

Bonbon mi je rješenje za slijedećih 4 mjeseca u najboljem slučaju jer one velike tarife nakon 15.06. postaju duplo skuplje. Opet velim, ne mislim plaćat više nego trenutno, želim više... radije bih onda SMART tarifu na tele 2, zmajsku ili nešto slično. Ono što me smeta kod bonova je da se stalno šalju SMS poruke, umjesto da sami uzmu pare sa računa i aktiviraju tarifu, zato i jesam na pretplati da sve ide automatizmom. Nemaš para ili ne pošalješ poruku ili štogod i ode sve u 3 krasna. barem ako ja to dobro čitam. Za bonbon mogu sad složit da za 100kn mjesečno imam previše minuta razgovora i GB koje ne mogu potrošit u ovom slučaju, ali jednom kad kupim novi mob (a to će biti 5.-6. mjesec) se mijenjaju uvjeti i nemam više popust na tarifu, a ono što bih moro plaćat da zadržim iste uvjetetada mi ne odgovara. (oko 150kn ako se ne varam bi me izašlo tad).

 

Ima još koja tarifa koja uskoro istjeće, a činila mi se OK. Svi sad nešto kemijaju i smišljaju tarife. Nisam namjerno potpisivao na 2 godine pred Božić na Tele 2 jer sam bio svjestan da bih se vezao 2 godine na nešto u 3G svijetu što za koji mjesec neće vrijedit i dobro sam odlučio. Teško mi je biti pametan, a na treutnoj tarifi se osjećam prevarenim. Gledam kartu pokrivenosti i smijem se grohotom. Oko Pule sam barem 2 puta godišnje (ne sama Pula), nema signala nikad, stalno me prebacuje na T-SHIT ili VIP, ovi kažu da je cijela Istra na 3g, a večina na 4G. OK, nisam bio koji mjesec, ali sumnjam da se preko noći promijenilo.

 

Oko Zadra također, smijeh da je sve sad na 4G, ljetos mi 3G nije radio, tamo gdje je radio (gdje sam i imao oznaku H na mobu) brzine su bile sve samo ne 3G.

 

Tele 2 me trenutno ne košta previše, da budem na čisto, ali stalno poskupljuju i smanjuju pakete. Ne mogu sebi i ženi plaćat 150kn pretplatu i onda još 350kn za triple play doma (tj. mogu, ali ne želim) i gledat kako svake godine cijena ide barem 10% gore, a količina minuta, MB i slićno dole, brzine netaknute ili samo nazivno veće sa velikim disclamerom da to ovisi o zauzeću mreže i sa označenim minimalnim brzinama...

 

Skoro će i djeca htjet mobitele i pretplate i sve je to jasno, svak se mora pokrit koliko je dug i širok, a ne preko toga, ali plaće su takve kakve jesu, puno brže rastu troškovi nego plaća. Jasko da i moji zahtjevi idu gore, ali očekivao sam da barem ako moram sve skupa platit 50% više nego prije 2-3 godine, da će se onda desit da imam barem duplo svega, a ne da cijene idu gore, a ponuda ista ili lošija, a ona malo bolja je taman još 20% skuplja.

 

Primjer samo, Smart tarifa je prije godinu dana imala 3GB za 30kn, sad za 35kn imam 1Gb, a uz prijenos broja iz druge mreže (opet im sve po spisku hebem postojeći korisnici nisu bitni), ČAK 2. Ja sam na tarifi 75 imao gigu i pol, sad po svemu imam 512MB. U isto vrijeme tarifa 75 više ne košta 80 kn već 90. trebao bih uzet tarifu 95 da bih imao dovoljno, umjesto da je usluga toliko pojeftinila da u postojeće imam isto.

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?

Ako na računu imaš dovoljan iznos za reaktivaciju tarife, ista ti se sama produžuje i dolazi ti SMS u kojem ti piše kako je tarifa aktivirana. Ako pak nemaš dovoljan iznos na računu, vraćaš se na osnovnu tarifu i onda tek moraš slati SMS za aktivaciju tarife.

 

Kod Tele2 signal je puno bolji nego što je prije bio. Od 15.12.2015. signal je stvarno poboljšan s većim brzinama interneta. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 14:07 (Marko :D).
15 godina
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

Ajde, super onda... preć na bonove i uživat u više svega za iste pare ili i nešto manje (ovisno o broju poziva * 29lp).

 

Hvala puno!

 

Nego, kad smo već kod toga, trebao bih i sim karticu koja podržava 4G, znam da sam već mijenjao kartice ranije (prestala je radit) i to se ne naplaćuje, ali negdje su bili podaci o "BRZA TOTALNA" i "TOTALNA GIGA" i nije mi sasvim jasno koja je razlika. Naime, totalna košta 49kn i piše da se radi o 4G brzinama, nigdje se ne spominje da se to mora dodatno plaćat. Ispod toga moguće je aktivirat GIGA opciju za 50% više kuna i 1GB biše prometa, ali nema upozorenja da se radi samo o 3G brzinama. Ipak siguran sam da sam na njihovim stranicama već čitao o toje opricij "BRZA" totalna za 10kn više, a vidio sam i da se na forumu spominje. Kako provjerit što je istina i hoće li mi totalna bir skuplja ukoliko zatražim 4G SIM karticu ili ovisno o čemu?

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?
Rhodin kaže...

Ajde, super onda... preć na bonove i uživat u više svega za iste pare ili i nešto manje (ovisno o broju poziva * 29lp).

 

Hvala puno!

 

Nego, kad smo već kod toga, trebao bih i sim karticu koja podržava 4G, znam da sam već mijenjao kartice ranije (prestala je radit) i to se ne naplaćuje, ali negdje su bili podaci o "BRZA TOTALNA" i "TOTALNA GIGA" i nije mi sasvim jasno koja je razlika. Naime, totalna košta 49kn i piše da se radi o 4G brzinama, nigdje se ne spominje da se to mora dodatno plaćat. Ispod toga moguće je aktivirat GIGA opciju za 50% više kuna i 1GB biše prometa, ali nema upozorenja da se radi samo o 3G brzinama. Ipak siguran sam da sam na njihovim stranicama već čitao o toje opricij "BRZA" totalna za 10kn više, a vidio sam i da se na forumu spominje. Kako provjerit što je istina i hoće li mi totalna bir skuplja ukoliko zatražim 4G SIM karticu ili ovisno o čemu?

U obje tarife možeš koristiti 4G besplatno samo što je u ovoj Totalna Giga brzina surfanja na 4G ograničena na 10 Mb/s, a u ovoj skupljoj tarifi tj. Totalna Brza je 4G ograničen na 75 Mb/s.

 

Kartice nemaju veze s tarifama, ako imaš stariju karticu možeš je zamijeniti za 4G karticu potpuno besplatno. Razlog zašto se dobivaju nove kartice je taj jer ove stare ne podržavaju 4G već samo 3G i 2G frekvencije.

 

Ako trebaš neki info u vezi tarifa, slobodno se javi službi za korisnike, oni će ti sve objasniti.

 

Ako se odlučiš za Totalna Giga, svakom nadoplatom bona od min. 50 kn dobivaš 50% bonus kuna i te bonus kune možeš koristiti na uspostavu poziva.

15 godina
offline
Malo trošim, koju tarifu/operater?

Ma pitam da li ukoliko zatražim 4G SIM karticu to automatski podrazumijeva 4G TOTALNA BRZA tarifu koja je 10kn skuplja, zamjena same kartice znam da je besplatna.

Tak sam si i računal da mi 55kn mjesečno pokriva tu tarifu. Tj. stavio bih u početku 100(110)kn i onda bonom od 50(55)kn nadopunjaval, sa 50% dodatnih kuna do bi trebalo biti dovoljno, nemam preko 2-3 poziva dnevno, ovo je valjda 90 poziva mjesečno. Ako i imam negdje izmežu nadoplatim opet 100(110)kn umjesto 50(55)kn i dobro bu. 

Hvala!

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Malo trošim, koju tarifu/operater?
Rhodin kaže...

Ma pitam da li ukoliko zatražim 4G SIM karticu to automatski podrazumijeva 4G TOTALNA BRZA tarifu koja je 10kn skuplja, zamjena same kartice znam da je besplatna.

Tak sam si i računal da mi 55kn mjesečno pokriva tu tarifu. Tj. stavio bih u početku 100(110)kn i onda bonom od 50(55)kn nadopunjaval, sa 50% dodatnih kuna do bi trebalo biti dovoljno, nemam preko 2-3 poziva dnevno, ovo je valjda 90 poziva mjesečno. Ako i imam negdje izmežu nadoplatim opet 100(110)kn umjesto 50(55)kn i dobro bu. 

Hvala!

Mislim da ne. Nazovi službu za korisnike i pitaj ih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 14:50 (Marko :D).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice