Max TV HD samo za odabrane?

poruka: 19
|
čitano: 3.306
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
pitanje

Pošto sam korisnik maxtv-a nešto manje od dvije godine, čitavši ovomjesečni broj Buga zainteresirala me tema o tome da će se Euro 2008 prenositi u HD-u na MAXTV-u.Osmijeh Ispitujući sve detalje u svezi ovoga revni Bugovi autori su doznali da će oni koji imaju set-top-box Scientiific Atlanta moći primati HD signal bez problema. Slučajno ili namjerno su ignorirali činjenicu da je T-com do prije nekog vremena dijelio Motorola set-top-box. Ne budi lijen, nazvao sam T-com službu za korisnike pitajući da li će korisnici koji imaju Motorole moći primati HD signal. Odgovor je, naravno, NE!    "Ali vi će onda sigurno zamijenit zastarjeli set-top-box, novijim" - kažem.  " Naravno da nećemo, ako želite novi uređaj morate ga kupiti(1600kn)"- odgovara agent pozivnog centra. Pitam ga je li to nagrada korisnicima koji su među prvima kupili uslglu MaxTv-a, to što imaju zastarjele uređaje kojima ne mogu pratit ono što drugi za istu cijenu mogu?! Kaže on da mi nitko nije tjerao da tada uzimam MAxtv????!!Viče

Napokon, pitanje; je li on to mene zaje****, ili moram otić u t-centar nagurat uređaj nekome u nos i reć da želim da mi isporuče ono što plaćam ili nešto treće....?

4 godine
moderator
RE: Max TV HD samo za odabrane?
Robiant kaže...

Pošto sam korisnik maxtv-a nešto manje od dvije godine, čitavši ovomjesečni broj Buga zainteresirala me tema o tome da će se Euro 2008 prenositi u HD-u na MAXTV-u.Osmijeh Ispitujući sve detalje u svezi ovoga revni Bugovi autori su doznali da će oni koji imaju set-top-box Scientiific Atlanta moći primati HD signal bez problema. Slučajno ili namjerno su ignorirali činjenicu da je T-com do prije nekog vremena dijelio Motorola set-top-box. Ne budi lijen, nazvao sam T-com službu za korisnike pitajući da li će korisnici koji imaju Motorole moći primati HD signal. Odgovor je, naravno, NE!    "Ali vi će onda sigurno zamijenit zastarjeli set-top-box, novijim" - kažem.  " Naravno da nećemo, ako želite novi uređaj morate ga kupiti(1600kn)"- odgovara agent pozivnog centra. Pitam ga je li to nagrada korisnicima koji su među prvima kupili uslglu MaxTv-a, to što imaju zastarjele uređaje kojima ne mogu pratit ono što drugi za istu cijenu mogu?! Kaže on da mi nitko nije tjerao da tada uzimam MAxtv????!!Viče

Napokon, pitanje; je li on to mene zaje****, ili moram otić u t-centar nagurat uređaj nekome u nos i reć da želim da mi isporuče ono što plaćam ili nešto treće....?

Bez panike... Pretpostavimo da ti se motorolim STB slučajno pokvari. Nazovi u tom slučaju službu za korisnike i reci im da ti je krepao STB sam od sebe i doći će ti isti dan zamijeniti ga novim, Scientific Atlanta.

drpetric
4 godine
Naravno da je to normalno kod nas u državi. Novi set-top-box dobiti besplatno nećeš, isto kao i ja. Premda, i da ga dobijem, ne vrijedi mi ništa, pošto i u samom Bug-u piše da je potrebno da linija podnese 14Mbit, a ja evo muku mučim i sa ovih 7 (5Mbit MaxTV + 2Mbit internet) tako da sam se odlučio za kupovinu kartice za komp sa Mpeg4 podrškom, jer sam u području pokrivenim DVB-T signalom.
4 godine
autorov komentar
Dardevil kaže...
 tako da sam se odlučio za kupovinu kartice za komp sa Mpeg4 podrškom, jer sam u području pokrivenim DVB-T signalom.
 Koju karticu si kupio?
4 godine
Nisam još, čekam plaću :)

Ali odlučio sam se za AVerMedia AVerTV DVB-T Super 007, ima test u Bug-u zadnjem i toplo su je preporučili.
4 godine

Gdje si vidio da ta kartica podržava MPEG-4? Gdje god sam pogledao piše MPEG-2.

www.cartmanlee.net
4 godine

i ja sam uzeo max tv čim je krenula usluga. Blago rečeno, katastrofa. I meni je propusnost bila 7 Mbita pa mi je slika bila u banani. A najgore je bilo kad se gleda nogomet, tada je trava bila neka muljevita zelena masa na ekranu. Otišo sam od njih i uzeo Bnet jer vodatela nema ( nisam u jednoj od tri zgrade u Zg u kojima su dostupni). Tako i tako sad i oni kreću sa IPTV-om pa ću pričekat. A od tcoma mi je ostao i ruter i novi STB.

www.suvenirshop.com
4 godine

CartmanLee kaže...

Gdje si vidio da ta kartica podržava MPEG-4? Gdje god sam pogledao piše MPEG-2.

Pa znam, ali u Bug-u piše da podržava, iako to nigdje ne piše. Ako je kupim i ne podržava, platiti će mi ju Bug Cool
4 godine
Dardevil kaže...

Pa znam, ali u Bug-u piše da podržava, iako to nigdje ne piše. Ako je kupim i ne podržava, platiti će mi ju Bug Cool
 Eto Bugovci, kad dodje obaveza da castite, morate castiti, nema izvlacenja sad. Smijeh Jos ako vam je ostalo hrane nakon 1. maja, pocastite ga i sa dobrim obrokom, nema veze sto se ohladilo. Cool Mozda i koja tura alkohola obidje oko stola... :)

Opinion is like an as*hole, everyone has it!
4 godine

Evo i dokaza, da ne bi bilo zabune Smijeh

http://img398.imageshack.us/img398/84/abcd0003vr8.jpg

A našao sam i tekst na službenoj stranici, evo citata: "HDTV will only function when the TV signal is in HDTV format."

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2008 20:10 (Dardevil).
4 godine

Ma sto se tice uredaja najbolje ti je da ti se "pokvari" pa ce ti ga oni zamjenit! CEKIC cuda radi!!! Malo udari po njemu i sve 5.

Bolje ispast budala nego iz aviona!
4 godine
autorov komentar
Vuce kaže...

i ja sam uzeo max tv čim je krenula usluga. Blago rečeno, katastrofa. I meni je propusnost bila 7 Mbita pa mi je slika bila u banani. A najgore je bilo kad se gleda nogomet, tada je trava bila neka muljevita zelena masa na ekranu. Otišo sam od njih i uzeo Bnet jer vodatela nema ( nisam u jednoj od tri zgrade u Zg u kojima su dostupni). Tako i tako sad i oni kreću sa IPTV-om pa ću pričekat. A od tcoma mi je ostao i ruter i novi STB.

Ne znam ni sam kolika mi je propusnost, ali stvarno nikad nisam imao problema s trzanjem ili takvim nečim( osim što je daljinski abnormalno spor). A trava stvarno izgleda, kao što ti kažeš, muljevita masa na ekranu. Misliš da je to radi slabe propusnosti? Meni bi nekako bilo logično, da ako je slaba propusnost, da trza slika
4 godine
Robiant kaže...
  Ne znam ni sam kolika mi je propusnost, ali stvarno nikad nisam imao problema s trzanjem ili takvim nečim( osim što je daljinski abnormalno spor). A trava stvarno izgleda, kao što ti kažeš, muljevita masa na ekranu. Misliš da je to radi slabe propusnosti? Meni bi nekako bilo logično, da ako je slaba propusnost, da trza slika
Da, imaš pravo - nije do slabe propusnosti, već je problem u  neodgovarajućoj/niskoj rezoluciji što se manifestira upravo zamućenom i ispranom slikom uz ružan dithering efekt na većim i jednoličnije obojanim objektima na ekranu (npr. trava, nebo, zid, asfaltna cesta), a što posebno dolazi do izražaja upravo pri dinamičkoj izmjeni kadrova svojstvenoj za sportske prijenose.

P.S. Vezano za tvoje pitanje - meni su besplatno zamijenili stari STB novim na moj zahtjev (nije bilo ama baš nikakvih problema), tako da zbilja ne znam ''u kojem grmu leži zec''...

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2008 1:44 (zz22).
4 godine

Traži da ti sve zamjene. Meni su u tjedan dana zamjenili homebox, modem/router i prebacili su mi na jaci profil... Primjedbe cine cuda.

4 godine
autorov komentar
Kezo kaže...

Traži da ti sve zamjene. Meni su u tjedan dana zamjenili homebox, modem/router i prebacili su mi na jaci profil... Primjedbe cine cuda.

Da odem direktno u t-centar i tražim zamjenu ili? Koji razlog da navedem da mi sve promijene?
4 godine
zz22 kaže...
Robiant kaže...
Da, imaš pravo - nije do slabe propusnosti, već je problem u  neodgovarajućoj/niskoj rezoluciji što se manifestira upravo zamućenom i ispranom slikom uz ružan dithering efekt na većim i jednoličnije obojanim objektima na ekranu (npr. trava, nebo, zid, asfaltna cesta), a što posebno dolazi do izražaja upravo pri dinamičkoj izmjeni kadrova svojstvenoj za sportske prijenose.

P.S. Vezano za tvoje pitanje - meni su besplatno zamijenili stari STB novim na moj zahtjev (nije bilo ama baš nikakvih problema), tako da zbilja ne znam ''u kojem grmu leži zec''...

Meni je isto trava bila muljevita kako vi kažete da je i vama. Na sreću ja sam taj problem riješio. Jednostavno sam TV i MAX TV prijemnik umjesto SCART kablom spojio HDMI kablom i sad je slika savršena!
3 godine

Uzeo bih Max TV HD paket. Imam Atlantin STB i Tomsonov ruter. Negdje sam pročitao da Atlanta box prima puni HD signal (1080), ali da prema TV-u isporučuje samo 720.

Zanimaju me iskustva onih koji imaju Max TV HD paket, odnosno koju opremu imaju i da li su njome zadovoljni?

3 godine

Ja imam Simensov STB-7710 stb i Thomsonov TG782 router i sve radi odlično.

Nema štekanja, slika odlična a signal je 1080i. Jedini mali minus je šta nema prjevoda na dokumentarnim kanalima.

Sad su još dodane sve 4 Arenesport u HD paket.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 14:37 (RePlaY).
21 mjesec
Re: Max TV HD samo za odabrane?
vilon kaže...

Uzeo bih Max TV HD paket. Imam Atlantin STB i Tomsonov ruter. Negdje sam pročitao da Atlanta box prima puni HD signal (1080), ali da prema TV-u isporučuje samo 720.

Zanimaju me iskustva onih koji imaju Max TV HD paket, odnosno koju opremu imaju i da li su njome zadovoljni?

Loši HDMI kabeli (~30 kn) ne propuštaju full HD signal nego ga spuste na 720...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice