X10 2.1 Root

poruka: 4
|
čitano: 5.143
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
X10 2.1 Root

Neznam da li je dopušteno[nigdje toga nema u pravilima foruma], ali evo mali tutorial kako root-ati x10 koji je upgrade-an na 2.1 [Eclair]
 
NAPOMENA
Sve radnje radite na svoju odgovornost, za ništa ne garantiram da će raditi 100% i da neće utjecati na rad telefona
 
Prije nekoliko dana sam napravio službeni update [t-mobile], a budući da sam sve aplikacije backup-ao pomoću “TitaniumBackup-a” trebao mi je root pristup da sve vratim. Odlučio sam skočiti do xda foruma i pronaći rješenje. Evo ovaj tutorial je temeljen na tutorial-u koji sam pronašao na xda, a koji je radio dobro za mene.

Aplikacija potrebna za root zove se SuperOneClick, za rad aplikacije potreban .NET 2.0

download:

SuperOneClick

Na telefonu postaviti “usb debugging” za aplikacije
Settings -> Applications -> Development -> USB debugging

Priključiti telefon na računalo preko kabla i pokrenuti SuperOneClick. Na telefonu bi se trebao pojaviti notification da je uključen USB debugging.

Pritisnuti Root.


Nakon toga SuperOneClick radi root preko adb (android debug bridge). Izgledat će kao da se aplikacija vrti u neprekidnoj petlji. Neki preporučaju (xda forum) da se ostavi u toj petlji 10 minuta i da će nakon toga aplikacija napraviti root. Ja sam nakon 5 minuta još jednom uključio i isključio “usb debugging”, bez da sam gasio SuperOneClick ili isključio telefon iz kabla(isto jedna od preporuka na xda).


Nakon što sam uključio i isključio “usb debugging”, na SuperOneClick-u je iskočilo da je telefon root-an. Napravio sam restart mobitela i nakon toga instalirao aplikaciju “BusyBox” (ima je na marketu), pa nakon toga instalirao "Titanium backup" i sve je radilo kako spada. Root pristup omogućen, sve aplikacije vraćene iz backup-a.

P.S. Neki na xda forum-u nisu uspjeli, jedno od rješenja je bilo da se stavi nova adb aplikacija(zamijeni postojeću) u direktorij u kojem se nalazi SuperOneClick . Evo link i za njezin download, ako nekima neće raditi, nakon toga postupak isti kao i gore:

ADB

 

Ako bude kakvih pitanja, slobodno pitajte ili ako sam nešto zaboravio da me nadopunite

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
offline
X10 2.1 Root

 

 

imam xperiu x10 i softver 2,1 i zanima me zasto mi ne radi aplikacija APN DROID..Znaci da mi ukljucuje i iskljucuje internet iz mreze.. procitao sam da moram rootat telefon pa sam to ucinio sa aplikacijom Z4ROOT i opet nista..nadjem ovaj video na you tubu pa posto ne znam engleski zanima me zasto su ova dva programa sto ih je lik instaliro..programi se zovu superuser i Busybox installer..evo link pa pogledajte..

 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
X10 2.1 Root

Zašto ti ne radi apn neznam, ali znam da je superuser aplikacija koja ti drugim aplikacijama dodijeljuje root prava, busybox ti je set linux/unix komandi komprimiran u jednu aplikaciju. Znači neke od uobičajenih unix/linux naredbi koje ne možeš naći u Android-u, možeš izvršiti preko busybox-a

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
X10 2.1 Root

jel radi to sve na x10 mini pro ?

TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice