Pasivno hlađenje

poruka: 6
|
čitano: 895
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Pasivno hlađenje

Može li mi netko objasniti princip rada pasivnog hlađenja i ima li smisla nabacit na pasivno hlađenje ventilator?

3 godine
RE: Pasivno hlađenje
SysRq7 kaže...

Može li mi netko objasniti princip rada pasivnog hlađenja i ima li smisla nabacit na pasivno hlađenje ventilator?

Dakako staviti ventilator mnogo bi poboljsalo hladjenje.

Danas Pobrao 2x zuti karton ,ufff :| Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:13 (xZero).
2 godine

pasivni hladnjak rashlađuje komponente na način da samim svojim tjelom ili ti elementom(bio on rebrasti ili kakav god) odvodi toplinu o okolinu,

da ti malo dočaram na još jedan način;zamisli si najobičniji radijator za grijanje,on svojim elementima tj.onim rebrima otpušta toplinu od tople vode u prostor,na isti princip radi i pasivni hladnjak od grafe.
preuzima toplinu od procesora na sebe i otpušta iz sebe u prostor.

što se tiče ugradnje ventilatora tj. pripasavanja ventilator na njega;-pogriješit ne možeš,naškodit isto ne možeš,samo mu pomoć možeš,a jel potrebno to sam ocijeni

vidi kakve su ti temperature pa ćemo više znati

nadam se da sam pomogao

dnl
2 godine
Pasivno hlađenje

hvala na pojašnjavanju.radi se o hlađenju na grafičkoj, jel postoje neki socketi ventilatora za pasivna hlađenja, ili sam prepuštenoj kućnoj izradi?

2 godine

Koje kućište imaš?

Ako imaš sa strane na vratima u visini grafe onaj perforirani (rupičasti) otvor pikneš ventilator na njega i to ti je ok, puhat će ti točno po pasivnom hladnjeku od grafe.

Ako nemaš daj si truda i volje pa ga sam napravi,investicia ti je nekih od 40 do 60 kuna za ventilator

dnl
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:23 (roki).
2 godine
Pasivno hlađenje

Nemam,izgleda da ću se morat uvatit bušilice i brusilice ili ću nabacit koji sistem vent, hvala na pomoći :]

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice