Temperatura kompjutora

poruka: 22
|
čitano: 1.802
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Temperatura kompjutora

Zanima me dali su ove temperature uredu.Procesor je Intel pentium dualcore E 5200,2500 mhz.CPU hladnjak je Asus Triton 70. Grafička je ATI Radeon HD 3650.Temperatura okoline 21 stupanj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 17:56 (draž).
4 godine
neaktivan
RE: Temperatura kompjutora
Prvo za sljedeci puta kad hoces staviti sliku iz everesta

PRNTSCR s otvorenim everestom - otvori paint - stisni PASTE - save as jpeg ili png

I onda uploadaj vamo

Za idle su temp normalne...

stavi system stability test jedno sat vremena i onda stavi graf vamo i statistike...

I da... tko god mu je dao TD... SHAME ON HIM...
In Control
2 godine
Temperatura kompjutora

Ma odlicne temp..........

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢)...
2 godine
Temperatura kompjutora

Mozete mi rec kam da idem da mi everest izcita temperature ?

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
4 godine
neaktivan
xXxBIMBOxXx kaže...

Mozete mi rec kam da idem da mi everest izcita temperature ?

Motherboard - Sensors

In Control
2 godine

Evo graf tests stabilnosti sustava.

4 godine
neaktivan
Sve ti je ok... nemas se sto zabrinjavati...
In Control
2 godine

Nikako ne uspijevam prebaciti sliku iz everesta.Nije mi jasno što znači PRNTSCR.

2 godine
draž kaže...

Nikako ne uspijevam prebaciti sliku iz everesta.Nije mi jasno što znači PRNTSCR.

Prntscr je tipka na tastaturi koju stisnes pa odes u paint na edit i paste............

Print screen...........

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢)...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 19:21 (Ivan 992).
2 godine
Temperatura kompjutora

Ovp sa prebacivanjem slike iz everesta neide.Gnjavim se več sat vremena i nikak nemogu to napravit.

2 godine
Temperatura kompjutora

Evo sad temperature u idle.Temperatura u sobi 19 stupnjeva.

3 godine
Temperatura kompjutora

Malo mi je puno čudno da je tolika razlika u temperaturama jezgri.

Edit: moje temperature - slika u prilogu.

Temperature Temperature
2 godine

zašto ti je GPU na 100%

dnl
2 godine
Temperatura kompjutora

Moje temperature od jučer.

Revenge is like a ghost, it takes over every man it touches. It's thirst cannot be quenched until the last man standing has fallen /// Trust no one...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 20:58 (Looka).
3 godine
roki kaže...

zašto ti je GPU na 100%

Nije GPU na 100% nego fan od GPU-a (temp. GPU=36C). I dalje mi nije jasno kako od tipa koji je otvorio ovaj topic tolika razlika u temperaturama između dviju jezgri ?

Edit: u prilogu temperature Everesta u usporedbi sa temperaturama iz BIOS-a.

Usporedne temeprature Usporedne temeprature
Temperatura GPU u standby Temperatura GPU u standby
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 21:57 (Kalea).
2 godine
Kalea kaže...
roki kaže...

zašto ti je GPU na 100%

Nije GPU na 100% nego fan od GPU-a (temp. GPU=36C). I dalje mi nije jasno kako od tipa koji je otvorio ovaj topic tolika razlika u temperaturama između dviju jezgri ?

Edit: u prilogu temperature Everesta u usporedbi sa temperaturama iz BIOS-a.

ma na vent 100%  sam i mislio,zašto na max.

a što se tiče temp.jezgri ili mu krivo očitava ili mu kristali u jezgri polako gube svojstvo pa su i temperature veće

dnl
2 godine
Temperatura kompjutora

Kompjutor je star 1,5 godinu i uvijek ie bila takva razlika temperature između jezgri procesora.Evo temperature iz biosa nakon 15 minuta rada i iz everesta nakon jedan sat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 6:18 (draž).
3 godine
draž kaže...

Kompjutor je star 1,5 godinu i uvijek ie bila takva razlika temperature između jezgri procesora.Evo temperature iz biosa nakon 15 minuta rada i iz everesta nakon jedan sat.

Nisu jezgre udaljene jedna od druge nekoliko metara pa da bude tolika razlika. Npr. jedna jezgra je u sobi, druga u podrumu pa je razlika 20 C. Šalim se. Svakako bi trebalo nazvati servis, objasniti im o čemu se radi pa će oni reći što treba. Ovako nagađati napamet bilo bi nezahvalno. A može biti svašta, od neispravnih senzora, jednog pina ispod proca koji nije u dobrom kontaktu, greške u samom procu, neispravan rad nekog elementa na matičnoj, nekompatibilnost verzije programa i OS-a itd. Razlika u temperaturama jezgri ne bi trebalo biti sve do onda dok jedna jezgra značajnije ne radi od druge, ali i tu je prenos topline  u pitanju, tako da i u tom slučaju razlika može biti minimalna, do nekih 10 celzijevaca. Na svom računalu još nikad nisam vidio razliku u temperaturama jezgri u stand-by modu (obe jezgre na 42C), mislim da je to nemoguće. Yep, uvijek ista temperatura. Zato, gas u servis dok još nije kasno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 18:01 (Kalea).
2 godine
Temperatura kompjutora

Zasad me ta razlika u temperaturi jezgri procesora nije zabrinjavala jer je sve radilo normalno.Što bi se moglo dogodit ako ostane ovako kako je sad?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 19:48 (draž).
3 godine
Temperatura kompjutora

U standby-u bi temperature jezgri trebale biti jednake (bar je kod mene tako, slika u prilogu).  Kod opterećenja jezgri, dolazi do razlike u temperaturama do 10 Celzijevaca (bar kod mene), npr. Core #0= 59, Core #1=52 (ovo navodim samo kao primjer, jer u toku mjerenja stalno se mijenjaju vrijednosti temperatura jezgri). GPU ti je i više nego normalan. Kod mene su veći zahtjevi za grafikom pa su i temperature drugačije (kreću se od 39 do 71 C i tu se obično završava gornja granica jer grafulja ima kombinirano hlađenje (cijevasti pasivac i fan sa varijabilnim brojem okretaja u ovisnosti o opterećenju). Kako ulazimo u godišnje doba koje je najpovoljnije za naše ljubimce (malo je zahladilo ali se još ne pale grijanja), tako su i temperature znatno niže nego ranije. Kod tebe me muči jedino to što su ti temeprature jezgri u standby-u toliko različite. Nemora ništa značiti, ali ja bih nazvao servis i malo se konzultirao sa njima u vezi toga. Pada mi na pamet i jedna luda ideja, a to je da ti hladnjak ne leži na procu kako treba (ako možeš, provjeri i to). 

Core temp stendby Core temp stendby
3 godine
Temperatura kompjutora

ja se više brinem za svoj laptop.. tijekom igranja, temperatura procesora bude oko 70 °C. Kako je ventilator na stražnjoj strani, USB kabel miša, kabel napajanja i stol mi se poprilično ugriju.. Počinjem razmišljati o stalku za laptop sa ugrađenim ventilatorima

2 godine
Temperatura kompjutora

Za ove razlike u temperaturi jezgri procesora pitat ču u servisu.Prije Asus triton 70 hladnjaka imao sam box kuler.Everest je i onda isčitavao razliku u temperaturi jezgri samo što temperature bile za 4-5 stupnjeva više pri istim uvjetima okoline.Hladnjak sam provjerio i stoji pravilno. Pasta je od Asusa ona koja se dobije u pakiranju sa hladnjakom.Temperature dok testiram grafičku Furmarkom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 15:18 (draž).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice