DynDNS i "fiksna" IP - Tutorial izdvojena tema

poruka: 43
|
čitano: 14.065
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
RE: DynDNS i "fiksna" IP - Tutorial
Penryn kaže...

Router je Thomson TG782.

Samo port forward..valjda.

Mislim da bi i pod ono Trigger protocol trebao stavit FTP a pod Trigger port isto 20 i 21.

A firewall na user.t-com.hr? Jesi njega ugasio?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
4 godine
Sum_of_all_fears kaže...
Penryn kaže...

Router je Thomson TG782.

Samo port forward..valjda.

Mislim da bi i pod ono Trigger protocol trebao stavit FTP a pod Trigger port isto 20 i 21.

A firewall na user.t-com.hr? Jesi njega ugasio?

Na user tcom nije bio ugašen, sad sam ga ugasio.

Evo slika kako je sad:

Sličnu stvar sam ima prije par mjeseci sa uTorrent webUI-em.

Nisam se nikako mogao spojit preko vanjske IP..i na kraju je ispalo da ga je firewall od ESET-a "gušio".

Ali sad je sve pogašeno..nema nikakvog smisla.

3 godine

To bi sad moralo raditi jer port 21 "počinje" FTP komunikaciju. Stvarno nemam pojma što bi moglo biti. Server je ok, domena je ok. Firewallovi isključeni. Što još ostaje?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
4 godine
Sum_of_all_fears kaže...

To bi sad moralo raditi jer port 21 "počinje" FTP komunikaciju. Stvarno nemam pojma što bi moglo biti. Server je ok, domena je ok. Firewallovi isključeni. Što još ostaje?

A nemam blage. Možda ne trebam stavljat ručno IP..jer ja prema ruteru uvijek imam istu IP.

Možda zato što su Windowsi 64bit, zato što sam spojen bežično. Ne znam.

Al prije svega mislim da je problem u port forwardu i njegovom "ne prolaženju".

Pokušat ću sad utorrent webui napraviti, da vidim hoće li kod njega raditi sa vanjskom ip.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 18:01 (Penryn).
2 godine
DynDNS i "fiksna" IP - Tutorial

Vidim da moj problem gotovo svi ignorirali...ali nema veze, riješeno je sve. krivu ip sam upisao kod forwardanja (zamijenio brojke) i naravno jučer u gužvi nikako to uočit...

4 godine

Evo spojio sam jedan od starih kompova sa svježe instaliranim WinXP da vidim jel do OS-a.

I sad ..uTorrent webUI radi, spaja se sa vanjskom IP, odnosno sa DNS-om.

Za Filezillu sam trebao dodati portove 20 i 21 u windows firewall.

FTP Server port 21 & FTP-data port 20 

Ali spajanje sa FileZilla Clientom opet ne radi. Evo ss problema pa ako netko zna uzrok..

19 mjeseci

Bok ljudi. Meni je sve jasno osim onoga forwardiranja portova jer ne znam koje točno portove moram?

3 godine
Re: DynDNS i "fiksna" IP - Tutorial
Wicked_Sick87 kaže...

Bok ljudi. Meni je sve jasno osim onoga forwardiranja portova jer ne znam koje točno portove moram?

Ovisi za šta ti trebaju.

CoD je 28960, Remote Desktop je 3389, sql server je 1433... Ovo ti je popis portova i aplikacija koje ih koriste...

2 mjeseca

Da ne otvaram novu temu. Znaci imam WD Book Live, spojen na Siemensov router od T-com. U routeru su postavke namjestene za dyndns server i port forward. Kada sam na kucnoj mrezi, znaci wifi, FTP normalno radi, dok iz vana nemogu pristupiti. Istu stvar sam namjestao u firmi, samo sa drugim HDD, ali sa istim routerom i tamo sve radi kako treba. Jednostavno ne kuzim kamo je zapelo. MIslim da je igra u tom forwardu, ali mi nije jasno sto. Vidim da spominjete i Trigger, jel bi trebao to sto namjestiti.

Hvala

2 godine

Pozdrav!

Zanima me da li je moguće ikako koristiti TG782 kao proxy server.

Hvala!

2 godine

Da malo dignemo temu iz mrtvih, dali je FREE dynDNS usluga i dalje besplatna? Treba mi da povežem svoj xAMPP stack povežem, odnosno da mi na "vanjskoj" ip adresi na portu 80(80) bude dostupan sadržaj kojeg vrtim na localhostu.

2 godine
Re: DynDNS i "fiksna" IP - Tutorial
alankish kaže...

Da malo dignemo temu iz mrtvih, dali je FREE dynDNS usluga i dalje besplatna? Treba mi da povežem svoj xAMPP stack povežem, odnosno da mi na "vanjskoj" ip adresi na portu 80(80) bude dostupan sadržaj kojeg vrtim na localhostu.

Dio problema je riješen. xAMPP stacku sam dodijelio statičnu IP adresu, izvan rangea IP adresa koji dodjeljuje DHCP server i forwardao si HTTP port. U HTTPD-(XAMPP).CONF fajlu, sam dozvolio da mi cijeli stack bude dostupan izvana i voila. Pročitam si trenutnu vanjsku IP adresu koja mi se leasa svakih 24h i pržim. Tako da mi u biti DynDNS nije niti potreban. Hellou {#}

3 godine

dynDNS nažalost više nije besplatan. Mislim da nakon 30 dana brišu dyndns adresu ali srećom, ima free zamjena. FreeDNS se zove.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice