Google Maps - kako staviti slike na kartu (Public)

poruka: 9
|
čitano: 20.329
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Google Maps - kako staviti slike na kartu

Nedugo, prije par tjedana pokušao sam na Google maps-u staviti slike nekih lokacija koje sam prethodno slikao. Tu ideju sam dobio jer sam na Google maps-u vidio (kao što je i većina vas vidjela) dolje na dnu stranice traku sa slikama Street view-ova i slike koje su stavili drugi ljudi. Zatim sam počeo tražiti kako da i ja to učinim i naletio sam na Panoramio. Uredno sam pomoću gmail računa napravio svoj acount na tom serveru i uploadao neke slike, doda im naziv, lokaciju i sve ostalo. Međutim nakon nekoliko dana, sad već i tjedana te slike nemogu vidjeti ni na Google maps-u, ni na Google Earthu.
Nakon nekoliko dana čekanja bio sam nestrpljiv pa sam počeo malo čitati po forumima i shvati sam da je Google prije godinu dana napusti Panoramio i odlučio napraviti novi Google Views, ali je u među vremenu i od toga odustao. Na kraju sam pronašao treći način, a to je Google+.
Potrebno je bilo uploadati slike izravno na Google+ ili na Google fotografije te ih zatim javno podjeliti na usluzi. Na taj sam način uploadao oko 20-tak slika s više lokacija, i u više navrata od kojih za sada mogu tek jednu vidjeti izravno na Google maps-u. Pitanje je zašto se ne prikazuju i druge slike koje sam objavio.
Napomenuo bi i da sam neke slike slikao mobitelom koji je automatski slici pridodao i GPS poziciju, dok sam ostalima (slikanim fotoaparatom) naknadno dodao lokaciju. Najsmješnije je što sam sve slike prvo stavio u svoje Google fotografije gdje sam im mogao dodati naslov, promjeniti datum snimanja, ali im nisam mogao dodati lokaciju. Lokaciju sam uspio dodati tek kada sam slike javno podjelio na Google+ usluzi i to baš na tamo, dok na Google fotografijama i dalje nism mogao mijenjati lokaciju.
Još jedna važna stvar je da su sve slike dobro slikane, slikan je vanjski prostor-najčeće krajolik i pogled u daljinu, a svim sam slikama dao solidne nazive na hrvatskom jeziku koji su najćešće vezani uz lokaciju.

Malo sam istraživao slike ostalih korisnika na Google maps-u i vidim da Google danas nastoji sve te objavljene slike svesti u jedan profil koji se na kartama vidi ovako: 
Slika1

S obzirom gdje se slike nalaze, uz svaku sliku se prikaže pri dnu i jedna od ovih ikona:
Slika2

Volio bih dobiti savjete i mišljenja onih koji su u ovom području iskusniji od mene kako bi nam olakšali život i volio bih da u ovoj temi pišete i o drugim mogućnostima kako postaviti sliku na Google maps jer Google iz dana u dan smišlja i izmišlja nešto novo, mijenja postojeće i zatvara staro.
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 16:47 (CVET2).
 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Google Maps - kako staviti slike na kartu (Public)

Ja sam stavio jedno 50 slika prije nekoliko godina preko Panoramia i dobio sam e-mail u kojem je rečeno da su moje slike odobrene.

Koristimo domaće proizvode za brijanje - Ralon (Atlantic Grupa d.d.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Google Maps - kako staviti slike na kartu (Pub
Evo nakon nekoliko dana sve slike su vidljive izravno na Google kartama tako da je moj problem riješen. Pitao bi još samo nekoga tko zna da li će te slike i dalje biti vidljive ako izbrišem post na usluzi Google+ u kojem su slike objavljene, ali ako i dalje budu vidljive drugima u mojim albumima.
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Panoramio - još uvijek radi - PROVJERENO

Nakon nekoliko mjeseci čekanja sada se na Karti mogu pronaći čak i slike koje sam objavio na Panoramiu. Dakle u devetom mjesecu sam stavio slike na Panoramio i otvorio račun, a sada su KONAČNO i te slike dostupne i na Google Kartama. Prema tome Google i dalje nije ugasio Panoramio, ali bih vam svima ipak preporučio da slike stavite u svoje Google fotografije s time da vam je najbolje lokaciju za slike postaviti prije upload-a (ako vam fotoaparat nema GPS) pomću programa GeoSetter . Kada ste fotografije prenijeli, dovoljno ih je samo objaviti na usluzi Google+ i nakon nekoliko tjedana svatko tko gleda Google karte na području gdje su vaše slike slikane, vidjeti će vaše fotogrfije. Ipak te će fotografije biti vidljive ako one prikazuju neki vanjski prostor koji se tamo doista nalazi. Još uvjek neznam dali u Googlu svaku sliku "ručno" odabiru (sliku koja će se prikazivati na kartama) ili imaju neki jako dobar filter za to. Uglavnom ovo su dva načina koja sam ja isprobao i oba rade, samo što je Panoramio dosta sporiji u objavi od Google+!

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Panoramio - još uvijek radi - PROVJERENO
CVET2 kaže...

Prema tome Google i dalje nije ugasio Panoramio, ali bih vam svima ipak preporučio da slike stavite u svoje Google fotografije s time da vam je najbolje lokaciju za slike postaviti prije upload-a 

Ako je cilj objavljivanje slika na GoogleMaps, najbolje ih je onda direktno na njemu i postavljati

(treba, naravno, biti prijavljen u svoj račun): https://www.google.com/maps/contrib/

 

Vezano uz temu - zanimljiva je i nova Local Guides inicijativa:

https://www.google.com/local/guides/

 

11 godina
offline
Slike na Google Maps-u - Novi Problemi

Kao što sam u prijašnjim postovima naveo - sve moje slike koje sam objavio na usluzi Google+ postale su vidljive direktno preko Google Maps-a. Nažalost prije nekoliko tjedana sam ušao u program Lokalnog vodiča i nakon toga su sve slike nestale s Mapsa - ostale su samo tri slike koje sam stavio na Panoramio. Jako mi žao što te slike više nisu vidljive na kartama, pogotovo jer mi je svaka slika bila pogledana više od 10 000 puta. Nakon toga sam izašao iz programa lokalnog vodiča, ali se slike nisu vratile.

 

Zbog gore navedenih problema i iskustva koje sam opisao u prijašnjim postovima, ovdje ću napisati korake koje je najpametnije napraviti ako želite staviti slike na Google Maps:

 

1.) Slike moraju prikazivati krajolik ili ono što se zaista nalazi na dotičnoj lokaciji.

 

2.) Ako vaš fotoaparat nema GPS, najpametnije je lokaciju ručno dodati prije uploada (savjetujem program: GeoSetter).

 

3.) UPLOAD:

 

3.1) Panoramio -> Ovo je zastarijeli servis koji Google više ne održava, ali ga svejedno preporučam. Ono što ćete na njega staviti, ukoliko prijeđe provjeru, neće biti uklonjeno sa Google Mapsa. Provjeru navodno rade još samo dva-tri čovjeka (ručno) te ćete se zbog toga načekati dok vam provjere sliku dobrih 3-4 mjeseca (budite strpljivi).

 

3.2) Google+ -> Morate imati svoj google+ acount. Sve što trebate je objaviti slike kao post. Najbolji naćin je da slike prvo stavite na Google fotografije te ih od tamo podjelite na google+ usluzi. Nakon toga otvorite slike iz vašeg posta te obavezno na desnoj strani otvorite pojedinosti o slici i ispod karte zakvačite Dijeljenje podataka o lokaciji za taj album s gledateljima. Nakon nekih 3-4 tjedna, ukoliko vaše slike prođu provjeru, one će postati vidljive na Google Mapsu.

 

4.) Ukoliko ste radili po točki 3.2) , preporučam vam da svoje postove ne brišete, izbjegavajte učlanjenje u lokalnog vodića, i možda najbolje da imate posebni Google acount koji će vam biti samo za objavu slika.

 

NAPOMENE: Ovaj postupak je objašnjen za objavu slika vanjskog prostora. Druga mogućnost koja postoji je objava slika u 360 stupnjeva pomoću Google Street Viewa. Ako želite objavljivati slike interjera i davati recenzije onda vam je moj savjet da uđete u Lokalne vodiče, ali se pazite onda onoga što sam naveo u uvodu.

 

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Google Maps - kako staviti slike na kartu (Public)

Pozdrav!

Evo, zanima me nekoliko stvari vezano na post člana CVET2.

Što se tiče ovoga: "i ispod karte zakvačite: Dijeljenje podataka o lokaciji za taj album s gledateljima"............učino sam sve do ovoga što je član CVET2 rekao, ali nigdje nemogu naći ovaj dio gdje treba kliknuti na ovo boldano što je član CVET2 naveo u prethodnom postu.

2. Kako ću točno odabrati lokaciju fotografije.? Kada idem objavit sliku onda ona bude zakačena pod nazivom mjesta, a meni treba točna lokacija (npr. makadamski put van mjesta,.......)

Ako može bilo kakva pomoć?

Tnx. :)

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Google Maps - kako staviti slike na kartu (Pub

Ispričavam se što nisam odmah uoćio vaš upit.

 

Dakle, kada podjelite svoje slike na usluzi Google+, pronađite tu sliku i otvorite ju tako da vam se prikaže preko cijeloga ekrana (na Google+ usluzi, a ne u Google fotografijama). Nakon toga u desnom gornjem kutu ekrana odaberite ikonu za prikaz detalja o slici. Sa strane bi vam se trebala nalaziti karta sa točnom GPS lokacijom vaše slike i ispod nje piše tekst: Dijeljenje podataka o lokaciji za taj album s gledateljima. Taj tekst samo trebate zakvačiti i to je to.

11 godina
offline
Panoramio se gasi

Panoramio se služebeno gasi 4. studenoga i nakon tog datuma više se neće moći uploadati nove slike na njega. Svi korisnici Panoramia su već obavješteni preko maila.

Mnogi njegovi korisnci su zbog toga ogorčeni: https://www.cnet.com/news/google-commutes-death-sentence-for-panoramio-photo-site/

 

Obavještavam vas o ovome kako ne bi krenuli koristiti Panoramio po mojim uputama iz prijašnjih postova.

 

I dalje za objavu slika na google kartama postoji nekoliko naćina:

 

Prvo je direktno ubacivanje slika u Google karte nakon što odaberete neko mjesto na karti. Međutim tu je problem što to mjesto mora biti neka točna adresa ili grad ili naziv nećega što postoji na karti, pa je nemoguće staviti sliku na neku prizvoljnu GPS lokaciju na kojoj se ništa ne nalazi (divljina). A upravo je to omogućavao Panoramio.

 

Drugi naćin je da se učlanite u Lokale vodiće koji vam nude da za dodavanje slika nekog restorana ili jela u njemu na nekoj lokaciji skupljate i bodove.

 

Treći naćin je onaj koji sam već više puta spomenuo - Google +. Morate svoje slike javno podijeliti i one će se vjerojatno nakon nekog vremena pojaviti na kartama.

 

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice