Jerk.com

poruka: 14
|
čitano: 2.413
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Jerk.com

Pozdrav svima.

U konkurentskom časopisu sam pročitao članak o Google-u, odnosno o tome kako nam je ugrožena privatnost zahvaljujuću njemu. Jedan od savjeta kako se zaštititi je: "Redovito provjerite svoje ime u Googleovoj tražilice i provjeravate u kojim se sve situacijama spominjete." Činilo mi se zanimljivo, pa sam i sam probao, utipkao sam svoje ime i prezime u Google i dobio neke očekivane, ali i neočekivane rezultate. Od neočekivanih rezultata mogu izdvojiti dva; prvi je vezan s Facebook-om. Google će naći sve vaše "like-ove" i komentare na javnim grupama. Drugi neočekivani rezultat je bio taj što se moje ime nalazilo u u bazi web-stranice Jerk.com - sam naziv je iznimno neugodan, a još k tome da se moje ime nalazi u sklopu te web-stranice... Nije mi bilo baš svejedno. Onda sam na Wikipediji pronašao opis te web-stranice - Wikipedija kaže da je ta web-stanica namjenjena ocjenivanju osoba (najčešće šefova itd.) kako bi, primjerice, zaposlenici mogli vidjeti kakav će im biti šef. Kada sam išao pogledati "svoj" profil na Jerk.com-u shvatio sam da me pronašao uz pomoć Facebook-a i da pod "mojim" profiom na Jerk.com-u stoji link na moju Facebook stranicu.

Ja nisam napravio svoj profil na Jerk.com-u i na svu sreću nisam ocjenjivan, nema moje slike niti drugih informacija - samo ime i prezime, te link na Facebook profil. Krenuo sam čitati "Terms & Conditions" i shvatio da tvrtka iza te web-stranice ne dopušta ni pod kojim uvjetima brisanje "profila" na Jerk.com. To nije u redu. Ja nisam napravio profil kod njih, a u njihovoj bazi sam - niti kriv, niti dužan. Ali nisam jedini - skorom svi moji prijatelji na Facebook-u imaju profil na Jerk.com-u, a neki čak i sliku.

Provjerite jeste li i vi tamo. Je li itko ima iskustva sa ovom web-stranicom i može li mi nekako pomoći da se rješim "svog" profila - barem da maknem ime i prezime?

Unaprijed hvala - nadam se da ste me razumjeli.

P.S.: Ispričavam se ako je tema smještena u krivi podforum.

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
21 mjesec
neaktivan
RE: Jerk.com

E koristenjem Facea si pristao gubitak privatnosti (ako takvo nesto jos postoji na internetu)

Podesi privatnost tako da te trazilice ne mogu naci a ogranici pristup drugih na tvoj profil.

FF mi ne otvara ovu stranicu, ne znam zasto...

Najbolje ti je potpuno izbrisati profil sa glupog Facea.

Pozdrav!

Grješiti je ljudski, ali je za potpuni kaos potreban kompjuter
4 godine
Jerk.com

Meni FF, a niti IE 8 ne otvaraju tu stranicu.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Klikni HVALA ili te prebijem!
3 godine
Jerk.com

meni niti Opera ne otvara stranicu, mozda da probam preko proxija?

edit: ne radi ni preko proxija, tko ce znat sta je

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 23:34 (mind_challenge).
4 godine
Jerk.com

Meni Opera otvara. Na Facebook-u imam uključena sva ta ograničenja, ali ću još jednom provjeriti - za svaki slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 12:38 (Alex55).
3 godine
RE: Jerk.com
Alex55 kaže...

Meni Opera otvara. Na Facebook-u imam uključena sva ta ograničenja, ali ću još jednom provjeriti - za svaki slučaj.

EDIT: Dolazi sutra! Belji se

sta dolazi sutra?

4 godine
Jerk.com

Provjerio sam svoje postavke privatnosti na Facebook-u i jedino što mi je postavljeno za sve korisnike na Facebook-u jesto to da me mogu pronaći u Facebook tražilici (a kako bi me inače ljudi dodali za prijatelja, ako nemaju iste prijatelje kao i ja). Napominjem da za prijatelje na Facebook-u imam samo prave (stvarne) prijatelje, ljude koje uistinu i poznajem.

Na Jerk.com-u se uz "moj" profil nalazi i link na moj profil na Facebook-u. Možda je stvar u tome što mi ta stranica glasi: facebook.com/ime.prezime?

Kako god bilo, neki moji prijatelji isto imaju profil na Jerk.com-u, a neki čak i sliku sa Facebook-a - ja im se to ne usudim reći jer bi mogli pomisliti da sam im smjestio. Jedina svjetla stvar u svemu tome je to što smo svi 100% sveci!

Ja uspijevam pristupiti Jerk.com-u uz pomoć Opere - kliknite na ovaj link (on vas vodi na Terms & Conditions), pa od tuda možete pokušat i sebe pronaći uz pomoć tražilice po imenu i prezimenu (tako je nastabilnije): http://www.jerk.com/serviceterms.php

3 godine
Jerk.com

Odlicno, trazio sam za svoje ime, a nasao je nekog sasvim drugog, a i on je 100% saint

4 godine
Jerk.com

I što ćemo sada?

17 mjeseci
neaktivan
Jerk.com

POZDRAV SVIMA!

upravo sam se registrirala na ovaj forum jer sam ugulala svoj problem i ovo je doslo ko naruceno!

dakle, vec neko vrijeme kad guglam svoje ime, izleti mi taj jerk.com. kako smo se u srednjoj skoli stalno registrirali na hi5 i te gluposti, mislila sam da je i to jedna od tih, pa se nisam previse zamarala. pogotovo jer sam 100% saint. ali, upravo sam guglala svoje ime i taj prokleti jerk.com mi je stavio profilnu sliku s fejsbuka. naravno, sad se ta slika izbacuje iz prve u trazilici slika na googleu. da stvar bude GORA, ja vise NEMAM prokleti facebook. niti mi je ta slika uopce i bila profilna u posljednjih 6 mjeseci!!! taj usrani profil na jerk.com-u me vrijedja pogotovo jer ga ne mogu maknuti, a sama ga nisam ni postavila (jer sama promjena profilne slike bez moje intervencije mi je i potvrda da ja s tim ni iz prve nisam imala veze). a  da stvar bude bolja, svatko moze mijenjati to kako zeli. npr, ja sam sad maknula sliku i zamijenila nekom gluposcu (da ne bude moje lice na tome, to je bezobrazluk!), a da se nisam niti registrirala!

ovo je cisto zadiranje u privatnost, jer nitko tko ima taj profil nije sam svojom voljom ga napravio. druga stvar je facebook, myspace i ostale gluposti. samom izradom prihvacas uvjete, ali ovo je bezuvjetno. sto uciniti, da li je itko od vas kojim slucajem ista saznao?

mene ovo jako uzrujava.

hvala na pomoci

4 godine
Jerk.com
Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
2 godine
Jerk.com

Taj jerk.com je jako sumnjiv. Još nema dostupnih ocijena na WOT-u, a ni komentara. Prijavio sam i Google da pregledaju... Možda pomogne.{#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
2 godine
neaktivan
Jerk.com

ehehehehehe biti če to korisno..{#}

4 godine
neaktivan
Jerk.com

na ovoj stranici vidim gore da piše: REMOVE ME, probajte to.

A na stranicu ste došli vjerojatno preko neke aplikacije (znate kako morate potvrditi da joj dajete pristup ovom i onom)

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice