Wifi neće potegnut više od 40ak mbps

poruka: 3
|
čitano: 2.532
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Wifi neće potegnut više od 40ak mbps

Do jučer sam bio na amisovom ELTEK-u R3621-W2 preko kojeg mi je wifi na laptopu išao i do 80Mbps od 100Mbps kojih imam. No jučer kad sam zamjenio router sa telsey-em CPL7 i brzina i na mobitelu (HTC 10) i na laptopu ne želi preć više od 40ak Mbps, wifi sam stavio i na elteku i sad na telsey-u na 2.4Ghz na kanalu 11 znači na oba isto. Isprobao sam također stavit na 5Ghz raspon i 20/40Mhz bandwidth, ali ista stvar. Da li netko zna zašto mi se sad to dešava da preko wifia je tako spora brzina, da li ima lošiju wifi karticu integriranu ili šta ?

 

 

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Wifi neće potegnut više od 40ak mbps

Za pocetak ako mozes forsaj 5 GHz, ako imas obe frekvencije, mozda ti se spaja na sporiju 2.4 GHz.

Druga stvar, ako vec moras na 2.4, provjeri koji je tip, jer b/g su do 54 Mbit (cini mi se) i ako hoces vise morao bi imat bar n koji (cini mi se) nudi do 300 Mbps.

Trece, sa WiFi Analyzerom, pogledaj na kojim kanalima su susjedne mreze i stavi svoj na prvi slobodan spektar bez preklapanja (to su kanali 1, 6 i 11).

Cetvrto, pogledaj koje opcenito brzine sam ruter supporta, jesi probao kablom spojiti laptop i vidjet jel ti dolazi tad normalna brzina?

I'd rather have questions that I can't answer, than answers that I musn't question.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Wifi neće potegnut više od 40ak mbps

-što kaže connect.. abgn.. ovisno što uređaji podržavaju, spajanje je na toj ili prvoj nižoj brzini-standardu, vjerojatno je spojeno na g-54mbps.

-uzrok, kompatibilnost, smetnje, opterećenje.. ili postavke (automatika-ručno).. pa do nekog buga firmwarea ili odabir drugog kanala.

-npr može li router simultano održavati spoj različitih brzina-standarda, ako je samo jedan uređaj na 54 tad on može srušiti brzinu ostalima ili router mora imati mogućnost simultanog rada .. itd.

.. ili, koji je razlog zamijene uređaja (koji je do sada uredno radio..) uz problem koji bi mogao biti, banalno.. ako je stari router na 11tom kanalu, ako staviš novi na isti 11ti kanal.. tad imaš problem-smetnje.. i uzrok problema. Promijeni kanal ne neki slobodan/različit .. :)

 

u pravilu (nepisanom) se koriste 1-6-11 .. kao razmaknuti, ali to je samo generički primjer kojeg svi korsite, možeš postaviti upravo zato neki drugi, izbjeći međusobna preklapanja..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 16:19 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice