GetDataBack tutorijal izdvojena tema

poruka: 22
|
čitano: 8.874
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
moderator
GetDataBack tutorijal

Nakon brojnih upita u svezi programa GetDataBack odlucio sam pojedincima skratit muke i u par redaka pomoci u snalazenju i koristenju istog.

GetDataBack je software namjenjen vracanju izgubljenih podataka bilo da ste ih slucajno izbrisali ili pak formatirali particiju prilikom reinstalacije vaseg operativnog sustava. Napominjem da postoje dvije verzije ovog programa: Za FAT datotecne sustave i NTFS datotecne sustave. Ja cu se baviti verzijom za NTFS.

Krenimo redom. Nakon sto ste uspjesno instalirali GetDataBack (u daljnjem tekstu GDB) pojavit ce vam se prozor kao na slici 1

slika 1 slika 1

Odaberete opciju I want to recover deleted files i kliknete Next.

Pojavit ce vam se prozor (slika 2)

slika 2 slika 2
te u njemu oznacite particiju na kojoj su bili izgubljeni ili izbrisani podaci (slika 3) i stisnite Next.
slika 3 slika 3

Slijedi postupak skeniranja vase particije koji moze potrajati ovisno o velicini iste (slika 4)

slika 4 slika 4

Nakon skeniranja otvara se prozor (slika 5)

slika 5 slika 5
sa znacajkama vase particije. Odaberete opciju Show recommended i kliknete Next.

Slijedeci prozor (slika 6)

slika 6 slika 6
vam prikazuje foldere i datoteke poput windows explorera te omogucuje jednostavno snalazenje. Browsajte do vaseg zeljenog foldera i kad nadjete onaj koji vam treba na desnoj strani prozora ce vam se ispisati svi fajlovi unutar istog.

Nakon odabira foldera ili pak (slika 7)

slika 7 slika 7
fajla jednostavno desnim klikom misa odaberemo zeljenu opciju. Preporucujem Copy te spremite vas fajl na sigurno.

Eto nadam se da sam vam bar malo olaksao u povratku vasih izgubljenih obiteljskih slika, omiljene glazbe ili pak neceg treceg.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 1:25 (F1-IVO).
3 godine
GetDataBack tutorijal

Bravo Ivo, sticky!

otpor je uzaludan!
3 godine
protjeran
GetDataBack tutorijal

nemogu naci datoteku koju sam izbrisao.. bila je na desktopu.. zvala se untitled, nikako da je nađem

<< ShadowKiller >>
3 godine
GetDataBack tutorijal

Prijatelju sam instalirao windowse... Nakon instalacije on meni kaže da je na desktopu bio seminar. Mislio sam vratiti pomoću dotičnog programa tako što sam stavio njegov hdd u moj komp, program sam instalirao na svoj hdd i program nije našao ništa prije datuma instalacije novog os-a. Ima li itko kakvu ideju?

3 godine
protjeran
RE: GetDataBack tutorijal

A gle najvjerojatnije neće dobiti te podatke nazad jer se sigurno već preko njega nešto 'napisalo'..

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
2 godine
protjeran
GetDataBack tutorijal

thx

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
23 mjeseca
neaktivan
GetDataBack tutorijal

Ali ne budu svi fajlovi koji su tamo bili?

22 mjeseca
GetDataBack tutorijal

Obrisani fajlovi sa externog diska i nakon toga napravljeno formatiranje. Ima li šanse da se vrate podaci?

2 godine
RE: GetDataBack tutorijal

Trebali bi se moći vratiti,imao sam isti slučaj samo s usb stickom.

Piracy lives forever!!!
3 godine
GetDataBack tutorijal

Hvala ti F1-IVO!!

Evo nakon 4 sata uspješno sam vratio prezentaciju koju sam slučajno izbrisao.

Čak je našao file-ove koje sam na hardu imao oko 10. mjeseca 2010.

Hvala na tutorijalu!

NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
12 mjeseci
neaktivan
Re: GetDataBack tutorijal

da li se moze skinuti negdje taj program na netu besplatno? nadjoh, ali zahtijeva licencu? a imam zelju da samostalno odradim posao vracanja veoma vaznih filova?

anadeja
12 mjeseci
neaktivan

gdje si nasao program?

anadeja
2 godine
GetDataBack tutorijal

sve je u redu samo me zanima kad kliknem copi gdje onda spremi to sto sam izbrisano vratio{#}

4 godine
fight kaže...

sve je u redu samo me zanima kad kliknem copi gdje onda spremi to sto sam izbrisano vratio{#}

to možeš u opcijama odrediti.

''how yes no''
8 mjeseci
gta_4 kaže...

Hvala ti F1-IVO!!

Evo nakon 4 sata uspješno sam vratio prezentaciju koju sam slučajno izbrisao.

Čak je našao file-ove koje sam na hardu imao oko 10. mjeseca 2010.

Hvala na tutorijalu!

tek san sad vidia ovu temu ,a zanima me jel ti imas org ili crack jer kad san gleda neki video komentiraju da se ne može sa crackanom kopirat fajlove jel su ka nesto protektali....

”Learn how to protect your wireless network, by first learning how to break it.”
3 mjeseca

bok ivo dali mozes pomoci kad otvorim ovaj rekovery program dobijem ovo:http://imageshack.us/photo/my-images/337/captureqdv.png/,znas  li kako to rijesiti.hv

3 godine
moderator
xroxmeox kaže...

bok ivo dali mozes pomoci kad otvorim ovaj rekovery program dobijem ovo:http://imageshack.us/photo/my-images/337/captureqdv.png/,znas  li kako to rijesiti.hv

Pokreni program tako da desnim klikom na ikonu odabereš Run as administrator.

Ukoliko te i dalje bude zezao isključi UAC u control panelu pa probaj ponovo.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 mjeseci
GetDataBack tutorijal

meni ovaj GDB uopće ne pronalazi ni jedan disk...

slika slika
2 godine
kule93 kaže...

meni ovaj GDB uopće ne pronalazi ni jedan disk...

Klikni na Load i mora ti izbacit lista hard diska..

16 mjeseci
GetDataBack tutorijal

Kada stisnem load piše mi da prvo moram odabrati disk a nigdje diska nema

2 godine
kule93 kaže...

Kada stisnem load piše mi da prvo moram odabrati disk a nigdje diska nema

E onda nešto nije u redu, pogledaj u moj kompjuter i klikni properties na C particiju dali je na Fat32 ili je na NTFS. Ako je na Fat32 tad moraš instalirat za fat 32 GetDataBack onda bi išlo.

16 mjeseci
GetDataBack tutorijal

Ipak je file system NTFS

EDIT: jel ima možda neki sličan program s kojim mogu vratiti fileove koji su otišli formatiranjem diska tj reinstalacijom??

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 14:47 (kule93).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice