Mac mini

poruka: 44
|
čitano: 4.474
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Mac mini

Pozdrav svima!

U nekoj "skoroj" budućnosti namjeravam kupiti Mac mini kao drugo računalo u kući. Sviđa mi se zbog svojih kompaktnih dimenzija i pristupačne cijene. Ne mislim switch-ati, jer imam već jaki PC (za kojeg vjerujem da će još potrajati), a Mac mini bi mi bio "uvod" u Mac svijet, pa ako se pokaže dobrim, onda ću razmišljati o switch-anju.

Mene zanima ima li itko kakva iskustva s Mac mini-jem (a da nije 5 sekundi korištenja u trgovini) i kakav je normalnim aktivnostima (Internet, mail, Word i slično, gledanje filmova, a možda čak i montaža u iMovie-u)?

Svakakve vrline i mane Mini-a su dobrodošle!

Smijeh

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
3 godine
Mac mini

sve che ti bit na snow leopardu extra brzo...ništa sporije od recimo macbookpro-a... što se tiche montazhe u iMoviu bez problema, vjerovatno prebrzo na ono šta si navika....  a ako te zanima Final Cut Studio ili koji profi programi... grafichka bi mogla bit usko grlo....

3 godine
RE: Mac mini

To shvaćam... Niti ne ciljam na profi programe. I kako to misliš da će mi sve biti "prebrzo"? Prebrzo u odnosu na što, XP?

3 godine
Mac mini

Da se nadovežem na postojeću temu, i ja, eto, razmišljam o prelasku na "tamnu stranu" :-), ali meni više treba za razvoj softvera... Zapravo, zanima me razvoj aplikacija za iPhone, a imam već i jedan cross platform projekt koji bih volio vidjeti i na Macu... Jel' netko ima iskustva s Xcode na Mac Mini? Jel' mi to dovoljno za početak, ili da ciljam na nešto jače?

Zoran
3 godine
Mac mini

Pa dignes OSX u nekakvom virtualizacijskom softveru i ustedis hrpu novaca?

I'm going woo woo
3 godine

Mislim da je pametnije odabrati Minija... Ako čovjek već želi preći na odgriznutu stranu... Smijeh

3 godine

Ma da, ali se virtualno okruženje pokazalo stvarno (pre)sporim na prosječnom računalu poput mojeg (Core Duo, 3GB RAM - tako kažu, ja ne bih nikada eksperimentirao s nelicenciranim kopijama operativnih sustava ;-) ), a ionako mi treba još jedno računalo... Imam samo dva, pa se osjećam nekako insuficijentno ;-).

Osim toga, pokazuje se da u jednoj "modernoj" obitelji treba isto toliko računala koliko ima članova obitelji dovoljno mladih/starih da mogu savladati klikanje mišem i utipkavanje adresa tipa miniclip ili youtube... U mom slučaju magični broj je 4.

Zoran
3 godine
Mac mini

Za sve to gore je mini sasvim dovoljan. Zaboravi neko igranje pod windowsima. Ja sam ga jedno vrijeme koristio kao pomoćni komp za posao ( CS4 ) i premda se može raditi nije bogznakakvo iskustvo za veće i kompleksnije fajle.

Prednosti, malen nema ga viditi, nečujan, adekvatan za gotovo sve kućne i office poslove.

Mane, neznam zapravo, svakako mu maxati ram na 4Gb, mislim da je ovaj jeftiniji 2.26 http://www.apple.com/macmini/specs.html sasvim dovoljan, samo maxati ram pod obavezno. Disk lako dodaš neki externi kasnije na fw 800 ( brže ) ili usb2.

Obzirom da ti treba i monitor vrijedi razmisliti i o manjem iMacu.

A.
3 godine

Ali ljudi većinom imaju monitor (ja ih, primjerice, imam čak tri).

EDIT: A i osim toga, base model iMac ima jako sličnu konfiguraciju kao Mac mini (možda jer razlika u većem HDD-u ili RAM-u), samo što ima monitor, tipkovnicu i miš (a to svi imamo), košta kao 3 Mac minija!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 12:11 (Alex55).
3 godine

Da, definitivno se ne mislim igrati, ne radim to niti pod Windowsima (niti pod Linuxom). Nekad sa mse trudio makar pokretati demo igre s BUG CD-a, da ne ispadnem baš totalni tudum ako netko u društvu spomene neki popularni naslov... No, to je već previše offtopic.

Htjedoh priupitati još za preporuku prodavaonice iliti shopa u Zagrebu gdje bi se Macovi mogli i razgledati, isprobati, a prodavači imaju živaca za nas koji smo gluplji negoli izgledamo ;-)? Vidim da ima iStyle, MComputers, pretpostavljam i Apcom? Cijena mi čak i nije bitna da bude apsolutno najniža, 200 Kn gore dolje nije neka frka, to vidim i po webu, nego sam već ostario i slabijih živaca, pa volim kad mi se podilazi i ostavlja dobar umjetnički dojam :-).

Zoran
3 godine
zjankovic kaže...

Da, definitivno se ne mislim igrati, ne radim to niti pod Windowsima (niti pod Linuxom). Nekad sa mse trudio makar pokretati demo igre s BUG CD-a, da ne ispadnem baš totalni tudum ako netko u društvu spomene neki popularni naslov... No, to je već previše offtopic.

Htjedoh priupitati još za preporuku prodavaonice iliti shopa u Zagrebu gdje bi se Macovi mogli i razgledati, isprobati, a prodavači imaju živaca za nas koji smo gluplji negoli izgledamo ;-)? Vidim da ima iStyle, MComputers, pretpostavljam i Apcom? Cijena mi čak i nije bitna da bude apsolutno najniža, 200 Kn gore dolje nije neka frka, to vidim i po webu, nego sam već ostario i slabijih živaca, pa volim kad mi se podilazi i ostavlja dobar umjetnički dojam :-).

Imaš iStyle u vlaškoj ... trebali bi ih imati. Inače ako ti nije must novo, vjerojatno imaš uščuvanih primjeraka na oglasima po njuškalu ili http://www.jabucnjak.hr/oglasi/hardver.html vjerujem da neki imau još uvijek i original pakiranje i ostalo ... :D

jači mini je 6400 sa pedeveom, a osnovni iMac je 9500  ( sa jačim procom, HD ekranom, proširivim ramom, većim diskom, kamerom, tipkovnicom i magic mišem etc ) ... dakle teško da se isplati jači mini uzimati, iako se po meni ne isplati ni osnovni iMac pretjerano nego samo 27 inčni.

A.
3 godine
zjankovic kaže...

Kupi kod iStyle-a, jer ne znam gdje je Apcom zapravo. Odličan iStyle "pult" je u WestGate-u gdje čak možeš i isprobati Minija (ja zapeo negdje pola sata), a imaju i svoj vlastiti dućan (vjerovatno u Vlaškoj).

2 godine
neaktivan
artfull kaže...

Za sve to gore je mini sasvim dovoljan. Zaboravi neko igranje pod windowsima. Ja sam ga jedno vrijeme koristio kao pomoćni komp za posao ( CS4 ) i premda se može raditi nije bogznakakvo iskustvo za veće i kompleksnije fajle.

Prednosti, malen nema ga viditi, nečujan, adekvatan za gotovo sve kućne i office poslove.

Mane, neznam zapravo, svakako mu maxati ram na 4Gb, mislim da je ovaj jeftiniji 2.26 http://www.apple.com/macmini/specs.html sasvim dovoljan, samo maxati ram pod obavezno. Disk lako dodaš neki externi kasnije na fw 800 ( brže ) ili usb2.

Apple kaze da je maximum 4Gb al nikad nije tako sto se memorije tice kod Apple-a - maximum je 8Gb - http://eshop.macsales.com/shop/mac-mini/ inace i ova stranica ti je jedna od boljih za kupnju dodatne opreme - kroz 5-6 dana ti dodje roba...inace vidjet ces da ima stvarno cool stvari ne samo za Apple racunala.

3 godine
Beeri kaže...
artfull kaže...

Apple kaze da je maximum 4Gb al nikad nije tako sto se memorije tice kod Apple-a - maximum je 8Gb - http://eshop.macsales.com/shop/mac-mini/ inace i ova stranica ti je jedna od boljih za kupnju dodatne opreme - kroz 5-6 dana ti dodje roba...inace vidjet ces da ima stvarno cool stvari ne samo za Apple racunala.

Hvala svima na odgovorima!

Inače, nekako mi je najviše za oko zapeo ovaj:

Ali daleko je to od Mac Minija, čime je i započeta tema :-). Kaže Apcom: 15,619.00 Kn! (Inače, to je prigovor na iStyle web: nema cijena). Ništa ne odlučujem dok ne vidim/opipam/omirišim uživo! ;-). Mislim da sam pročitao da ovaj 27"/i5 iMac još nije stigao, pa za sada čekam...

Zoran
3 godine
zjankovic kaže...
Beeri kaže...
artfull kaže...

Hvala svima na odgovorima!

Inače, nekako mi je najviše za oko zapeo ovaj:

Ali daleko je to od Mac Minija, čime je i započeta tema :-). Kaže Apcom: 15,619.00 Kn! (Inače, to je prigovor na iStyle web: nema cijena). Ništa ne odlučujem dok ne vidim/opipam/omirišim uživo! ;-). Mislim da sam pročitao da ovaj 27"/i5 iMac još nije stigao, pa za sada čekam...

da, cijene imaš na apcomu, iStyle će biti iste, možda dobiješ 3% popusta 

27, pa i ovaj 21 su super, al računaj da 27 nećeš viditi u hrvatskoj barem 30 do 60 dana još. Svakako odi u vlašku ili negdje i isprobaj uživo.

A.
3 godine
Mac mini

Mac mini, iMac i MacBook su još jeftiniji u ADM-u nego u Apcomu! Jeftiniji su za kojih 400 kuna!

3 godine
Mac mini
ADM?
A.
3 godine

Da, ADM! Čemu takvo zgražavanje? http://www.adm.hr/index.php?cPath=323

3 godine
Mac mini

Ti mora da se salis... dat toliko novaca za to? Wtf!?

I'm going woo woo
3 godine
tnakir kaže...

Ti mora da se salis... dat toliko novaca za to? Wtf!?

Za što "to"?

3 godine
Mac mini

Pa mek mini... faking preskupo!

I'm going woo woo
3 godine
Mac mini

I ja planiram prijeći na odgriženu stranu :D Postoji li nešto tipa MacBook od 5000 kuna?

Možeš varati sve ljude neko vrijeme, i neke ljude svo vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude svo vrijeme.
2 godine
protjeran
i542 kaže...

I ja planiram prijeći na odgriženu stranu :D Postoji li nešto tipa MacBook od 5000 kuna?

Nažalost ne, kod nas je najjeftiniji macbook 7300kn (white)

3 godine
i542 kaže...

Jedino rabljeni.

3 godine
Mac mini

Mozda u oglasniku, u ducanu jos uvijek nista ispod 7k kn.Izlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 16:01 (Lion King).
3 godine
Mac mini

aha... a preko amazona ili tako nešto?

Možeš varati sve ljude neko vrijeme, i neke ljude svo vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude svo vrijeme.
3 godine

Ne! Cool

Amazon (koliko ja znam) prodaje brand-new proizvode (kao da si ušao u najobičniju trgovinu i kupio neki proizvod). Mi mislimo da pogledaš oglase za rabljene Mac-ove na Njuškalu i sličnim portalima (ili novinama)...

3 godine
Alex55 kaže...

Ne! Cool

Amazon (koliko ja znam) prodaje brand-new proizvode (kao da si ušao u najobičniju trgovinu i kupio neki proizvod). Mi mislimo da pogledaš oglase za rabljene Mac-ove na Njuškalu i sličnim portalima (ili novinama)...

duh :D mislio sam, ima li tamo nešto jeftinije ili moram plaćati cestarinu poštarinu carinu i harač pa mi dođe na isto?

3 godine

Zavisi. Nisam odviše upoznat s time.

3 godine
Mac mini

apple store is down :)

A.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice