Akcija pomoći siromašnijima u sklopu BUG foruma izdvojena tema zaključana tema

poruka: 302
|
čitano: 28.665
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Akcija pomoći siromašnijima u sklopu BUG foruma

vidim ja da nejde tak lako baš....

OK, ajmo ovako, neka svatko tko želi donirati nek popiše kaj ima u sljedečoj formi :

Procesor         - proizvođać, tip, takt socket (Npr : Intel, pentium, 3.0, 478)

RAM                - proizvođać, tip, veličina (Npr :  Kingmax., DDR, 256 MB)

HDD              - proivođać, veličina, način spajanja (Npr : WD, 40 GB, IDE)

Matična ploča - proizvođać, socket, RAM, utor za grafiku (Npr : MSI KTXX8ŽVRLJ, mATX, 754, DDR, AGP)

Grafika           - proizvođać, utor (Npr : nVidia, AGP)

Optika            - tip, način spajanja (Npr CD-r/DVD-ROM, IDE)

Napajanje      - proivođać, tip, snaga, broj pinova za spajanje na matičnu (Npr: LC, XBRBLJ, 400 W, 20+4+4)

Hladnjaci        - navesti za koje procesore

Ventilatori      - veličina

Kućišta           - veličina i tip (ATX, BTX, midi midle high) te stanje ako može - mnoga oštečenja se mogu popraviti na njima,

ali je dobro znati kakva su!

Tpkovnice      - način spajanja

Miševi             - način spajanja i tip (pod tip - kuglični, optički...da li je bežični...)

Zvučnici          - niš posebno

Monitori          - veličina i vrsta

Ukoliko vam što padne još na pamet, napišite i to, imate smjernice što napisati.

Ako imate dio komponente neke, npr masku kućišta, a ne treba, napišite. nije problem pofarbati ako treba, a možda negdje fali

Ako je komponenta oštečena a radi, npr fali maska optike, javite, da se srediti.

Sve što mislite da ne može poslužiti, a bacili bi, recite, možda ipak može poslužiti, nikad se ne zna.

Za početak, napišite tu,ako treba otvorit ćemo topic na kojem će se u uvodnome updateati popis kako bi sastavljači vidjeli što im treba.

Zasad toliko. Idem smišljati kako napraviti ostalo. Izgorit će mi mozak zbog toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 22:52 (Sax).
4 godine
RE: Akcija pomoći siromašnijima u sklopu BUG forum

bravo, odlicno smisljeno!

JESUS SAVES!!!
5 godina

bump, samo da tema ne zamre!

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
3 godine
neaktivan
goodye kaže...

bump, samo da tema ne zamre!

Stvarno, ljudi, ajmo, popis komponenata se neće sam napravit Osmijeh

Evo, ja mogu od frenda uzeti Athlona 64 za s.939. On je planirao htpc od toga složit ali kad sam mu spomenuo akciju mi je odmah rekao da ga uzmem, da će rađe da usreći nekoga s tim. Da bude u Saxovoj formi pa netko tko ima dovoljno vremena neka kopira u jedan post ili nešto tako:

CPU: AMD Athlon 64 3200+ (Venice), socket 939

5 godina
moderator

Ja bi zatražio pomoć kolega forumaša...

Situacija je ovakva, prošli tjedan pričao sam sa čovjekom iz Pakraca koji ima tešku situaciju doma i pitao je ako je ikako moguće da se za njegovo dijete osigura oprema za dječju sobu ili bar radni stol budući da mala ide u osnovnu školu. Sam to ne može kupiti jer daje ogromne novce za ženu koja ima tumor.

Naravno, čovjek nema ni računalo pa sam ja uspio nešto sklepati da mala ima za školu. Fali mi monitor doduše, pa ako netko ima bilo kakav monitor da pokloni.

Ako ima zainteresiranih javite mi se. Da nešto složimo i bar malo pomognemo toj obitelji.

Možda i ako netko ima neki stari radni stol, koji mu ne treba... eventualno, jer curica treba za učenje i pisanje zadaće.

Problem je i prijevoz do tamo, ali snaći ću se nekako.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 23:00 (Danny_HR).
3 godine
protjeran

Ja sam u Solinu, ali trenutno nemam ništa hardwarea možda nešto užicam

I would love to change the world, but they won't give me the source code

0 0
4 godine

Znam da ovo nije bit ove akcije, ali ako bas nemamo nekih djelova mimslim da bi se na stranici aukcije.hr moglo naci jaaako korisnih stvari za 50ak kuna

Chuck Norris twita na facebook_u xD
3 godine

Mislim da bi ovako bilo najbolje:

1. trebamo odredit ko je "glavni" (najbolje bi bilo da to bude neki moderator) kojega  "podglavni" iz svake županije kontaktira.

2. zatim napravimo obrazac. Obrazac će popunjavati ljudi koji imaju volje i prostor za zbrinjavanje dijelova (oni su "podglavni"). U obrascu bi ljudi napisali iz koje su županije, veličina prostora gdje bi se odlagao hardware, ocjenili svoje znanje  o računalima (npr. 1- znam samo upalit kompjuter,  znam gdje se uključi mikrofon,printer i monitor, i tako do 5). Ako se više ljudi prijavi za jednu županiju mislim da bi moderator trebao odlučiti kome će mjesto pripasti ili da glasujemo na forumu.

3. "podglavni" može odrediti ljude sa foruma koji mu mogu pomagati u sastavljanju računala.

4. svatko tko ima bilo kakav hardware donese "podglavnom" iz svoje županije.

5. bilo bi dobro da netko napravi web stranicu gdje bi pisao broj telefona i adresa, da ljudi znaju kome se obratiti.

P.S nebi bilo loše da neko nađe sponzora

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 399kn
3 godine
neaktivan

Jako mi je drago sto vidim ovu temu , evo prije nekoliko dana jednoj obitelji sam darovao svoj stari PC koji nije toliko los , trebao je za jednu curu koja ide u graficku skolu i darovao sam joj svoj stari PC da moze vjezbat i ucit na njemu , u toj familiji su samo otac i kcer i oni su u jako teskom financijskom stanju i sad mi je bas drago da sam im pomoga.

Ako budem imao nesto jos sta mi nece trebat u vezi PC-a javit cu se ovdje.

3 godine

Imam jedong prijatelja iz drugog razreda koji živi sa roditeljima (stari su), stricom koji dobiva 300kn mirovine, nepokretnom bakom i jos bratom i sestrom

htio bih mu pokloniti kompjuter posto na njih 7 ima samo jedan tv :(

živim u okolici Vž - Vinica i trebao bih neke stvari da dovrsim stari pc..

Procesor  imam amd semprom 1.6ghz al bi trebao ić na matičnu       

RAM                imam 512 ddr2

HDD              nemam nijedna, ako ima tko ovisi o matični bilo kakav makar 6gb dosta!

Matična ploča nemam, ako ima tko trebala bi imat, pci-exp 1.0 i ddr2 i sata

Grafička          ati radeon x1300/x1550

Optika            nemam ni cd ni dvd rom pa ako ima tko

Napajanje      400w colorsit imam

Ventilatori      imam za sve

Kućište          imam

Tpkovnica      nemam

Miševi            nemam

Zvučnici         imam neke slusalice

Monitori          nokia 15'

ako ima tko neki stari komp a da ne treba neka mi se javi jer bih stvarno htio pomoći tim ljudima

3 godine
neaktivan

sviđa mi se ideja ali bih volio da znam koga točno pomažemo.

klinca yx iz osnovne škole xy na palagruži ili cijeli razred, svejedno.

ako netko zna neka kaže.

u tom slučaju mi ne bi bio problem platiti 100 kn za poštarinu.

mogu skucat nešto iz firme. ne znam što, ali znam da ima hrpa.

1 0
3 godine

Evo pomažem prijatelju Valentino (8. razred) iz oš vinica Vinica kraj Varaždina

4 godine
neaktivan

Nemam nikakvih dijelova ali ako hoćete  mogu napraviti web stranicu i forum. Za početak na free hostingu i ako bude nešto od ovoga onda ču je prebacit na plaćeni hosting.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 21:17 (vedrann).

4 0
3 godine
neaktivan

Ja imam dva stara harda jedan od 10 gb drugi od 20 gb neko ljevo napajenje i to bi bilo to al cu nabavit jos kuciste i maticnu.To bi bilo super ovo za web.

xRALEx-BFBC2
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 21:48 (DJECHACHIC).
4 godine

i ja se slažem da se otvori web stranica tipa «pokloni-pc.org» ili tako nešto

neki mali mikrosajt da na naslovnici budu članci o tome kome se sve poklonilo računalo, i informacije o tome kome slati komponente.

mislim da forum niti netreba. možda samo link na ovu temu.

Možda i neku sekciju samo za one koji se bave skladištenjem i sastavljanjem gdje bi bio

popis svih dostupnih komponenti i kod kog se nalaze (kojeg skladištara)

Ako treba mogu ja napravit stranicu, nabavit domenu i hosting.

Moglo bi se sredit i da se reklama za vako nešto vrti na nekim lokalnim tv i radio postajama.

Code Poet

0 0
3 godine

Sve bi bilo ok,kad bi to krenulo u nekom smjeru.Svi su voljni dat nekaj,ali slabo je prostora za sastavljanje.Nije tu ni problem do ljudi kolko do mjesta gdje skladištit robu.Narvano uz dogovor,tko gdje i kako ništa neće ić dalje.Možda sad kad nastupi ljepše vrijeme,možda se i nađe neki prostor....

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
4 godine
neaktivan

Evo ja sam nešto napravio samo još nije gotovo. Treba promjenit favicon napraviti logo ,dodat još sadržaja i poradit na forumu. To ću napraviti u nekoliko sljedečih dana. Stranicu možete pogledat ovdje.

3 0
3 godine

Evo ovako: ja sam iz okolice Rijeke, znam da sam kratko na forumu pa se necu gurat.

Ali javljam se za bilo koju funkciju u ovoj humanitarnoj akciji. Ja kad god sklepam koji komp od ostataka djelova ( sto i nije bas rijetko s obzirom da radim u servisu ) uvijek poklonim nekome kome treba, obicno preko frendova, poznanika nekad kad nisam imao koga sam znao i oglas u Burzu Rijecku dat da poklanjam PC ili neke komponente.

Uvijek se skupi nesto pa se da i sastavit nesto funkcionalano.

Ako treba mogu sredit i neku manju prostoriju za skaldiste ( ionako nece toga bit na tone, barem ne u pocetku ) a i prostor za slaganje, u kojem bi moglo istodobno radit...pa neznam minimum 4-5-6- ljudi.

Trenutno nemam za slozit cijeli komp ali imam nesto djelova, i diskova manjih, i neku grafulju, rama starog, mislim da moram imat negdje i MB i CPU samo moram nac i vidit dali rade, ali rade, jer obicno neispravne stvari bacam odmah.

Tako da ako ima netko na forumu iz RI ili okolice a koga smatrate "od povjerenja" slobodno me moze kontaktirati na PM pa da se nadjemo, dogovorim, zapocnemo. Evo ja sam tek sad vidio ovu temu a vidim da je sve to nesto pocelo vec pred 2 godine. Steta da se nes ne ostvari.

4 godine
neaktivan
vedrann kaže...

Evo ja sam nešto napravio samo još nije gotovo. Treba promjenit favicon napraviti logo ,dodat još sadržaja i poradit na forumu. To ću napraviti u nekoliko sljedečih dana. Stranicu možete pogledat ovdje.

Da i aj nekaj napravim :D,btw dobar web!

evo sa (domenom) WWW.POMOC-SIROMASNIMA.TK

Izrada CLan WEB-ova (www.ubizec-hosting.tk),Ubizec Clan(www.ubizec-clan.tk),Ubizec Forum(www.ubizec-forum.tk),Ubizec Radio(www.ubizec-radio.tk)
4 godine
neaktivan

Izgleda da nema ništa od ove teme.

0 0
3 godine

Ma zasto nista? Pa na toliko tema svi mi pricamo i postamo, nesto bezveze nesto sa vezom, a u ovako jednoj po meni odlicnoj nikako. Ajde ja pozivam svakoga tko bi za ozbiljno to htio pokrenut da mi se javi na PM, ma ljudi pa ne moramo nikakve popise velebne radit ( jer mi se nekako cini da i to predstavlja problem ), samo ajmo krenut. Pa makar s 1 kompom, jer i 1 je vrijedan nekome tko ne moze do njega. Pa nek krenemo i s jednim dobro smo krenuli. Onda bi mozda dalje bilo lakse. Ne moramo nis extra organizirat na pocetku, samo da se krene. Ja sam stvarno totalno za. Javite se svi koji bi htjeli sudjelovati.

4 godine
neaktivan

Napravio sam banner.  Jel valja šta. Ova adrresa u banneru je ona koja bi trebala biti ako ovaj projekt uspije.

http://www.imagesforme.com/show.php/999449_banner3.gif

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 15:46 (vedrann).

5 0
3 godine

Sumnjam da će se nešto ozbiljnije pokrenuti ukoliko se ne uključe moderatori ili urednici Buga

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 399kn
3 godine

Pa ajde onda netko tko je tu malo duze nego ja da malo pogura moderatore ili netko tko ih zna ili tako nesto, jer je stvarno hvalevrijedan projekt

4 godine

trebalo bi se nesto poklonit...imam kojih 10 kompova:

Kucista

Napajanja

Procesori

Ploce

Graficke

Mrezne

iTd...

samo neznam dali sve radi...trebalo bi probat

EDIT: PM me

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:46 (šiloman).
4 godine
neaktivan

Bump

0 0
4 godine
protjeran
cuspajz kaže...

Sumnjam da će se nešto ozbiljnije pokrenuti ukoliko se ne uključe moderatori ili urednici Buga

Slažem se 100%

CAPETAN PRICE
3 godine

Ovo je dobro.

Gledajte ako želite mogu na svojoj domeni ( woodgamesfx.com ) otvoriti subdomenu pokloni-pc ili otvoriti forum, to bi za prvu ruku mogao.

Drugo moja koncepcija bi bila sljedeća :

Odredili bi se moderatori isl... koji bi prikupljali kome šta treba + vodili računa o robi na zalihi, e sada kako bi funkcionirala roba na zalihi, pa svatko tko želi nešto dat neka napiše što ima , napravimo invetory popis i iz toga radimo "konfiguracije" , na iste stavljamo Linux ( zbog možebitnih kršenja licncnih prava itd... , ja preferiram Ubuntu ) . Tada prema željama donora možemo njihove informacije staviti na web kao "zid ponosnih" ili nekaj tome slično. Ono što je bitno u tom lancu je da nitko ne zasere točnije ako kaže da nešto ima i želi dat neka to onda čuva, pa kada zatreba odredi se adresa na koju se to šalje i tko to sve skupa bude slagal, recimo netko zna nekog iz susjedstva kome treba komp , al nema novaca za njega ( što danas s obzirom na prilike nije neobična pojava ), taj isti napiše što treba od opreme ostali mu pošalju ( točnije moderator pogleda u inventaru dal ima na zalihi toga, kontaktira ljude koji su stavili robu u inventar i šalje im adrese na koju šalju komponente, kada osoba koja je tražila komponente zaprimi orbu, kreće na sklapanje i programsko konfiguriranje iste  ).

E sada kak to financirati , u tom procesu najskuplja je komponenta slanja pošiljaka, to treba u početko svatko snositi u svom trošku.

Za početak ja mogu dat :

jedan 17" CRT Compaq monitor

jedan HDD maxtor 40 GB

256 MB DDR 2

1 matičnu za P4 ( ASRock )

http://www.woodgamesfx.com
3 godine

Evo volio bih se angažirat pa probat potaknut ovu akciju da bude nešto.

Ako vam odgovara, krećem sutra s izradom portala pa bi u roku 3-4 tjedna trebao biti gotov. Znači nešto gdje bi se moglo reći tko što nudi i sl.

Nisam pročito sve stranice, pa ako ste se dogovorili, tko je zadužen za skladištenje skupljene robe, kako određujete komu ide što?

pozdrav

0 0
4 godine

odlicna ideja evo komp mi rikava pa ce ostat djelova koji rade pa cim rikne javim se.. ideja je odlična!! PODRŽAVAM JE U POTPUNOSTI

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!

0 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice