Nemoj kineski, mijenjaj u dolare!!! Zahvaljivat ćeš mi se kad zaradis
EDIT- Nipošto ne ostavljaj u Eure.!!!!! To je najgora solucija, dok Njemačka sve više jača ostatak Unije I Euro sve više tone.!
Amerikanci su izašli iz krize i uništit će EU! 
EDIT- Nipošto ne ostavljaj u Eure.!!!!! To je najgora solucija, dok Njemačka sve više jača ostatak Unije I Euro sve više tone.!
Daj ne gnjavite covjeka ne znate niti ime valute, samo cete ga shebat.... I dolar i euro su sada jaki naspram kuni, kupuj kune ako hoces, ako ces nesto drugo onda se zahebavas s parom.
Ma kakva kuna
. Tko jos vjeruje HNB
ne vidim uopce smisao u mjenjanju valute jer sve je to veoma rizicno osim ako bas ne pratis to (tj. velika si riba) i imas dosta novca pa tako mozes "nabacati" neke pare...
volio bih da se tako nešto dogodi,
profitira bi ali opet na oprezu sam.Zašto si tako siguran može kratko objašnjenje..
ZLATO ,ako misliš čuvati
Nenormalno raste, neće nikada propast, vrijednost svake države se mjeri u zlatu, za one koji ne znaju židovi masovno kupuju zlato i cilj im je vladati svijetom...tako se priča....
ZLATO ,ako misliš čuvati
Nenormalno raste, neće nikada propast, vrijednost svake države se mjeri u zlatu, za one koji ne znaju židovi masovno kupuju zlato i cilj im je vladati svijetom...tako se priča....
Zlato je zlato, vječno najbolje.
volio bih da se tako nešto dogodi,
profitira bi ali opet na oprezu sam.Zašto si tako siguran može kratko objašnjenje..
Pročao mi jedan poznati svjetski ekonomski analitičar. Ali to su sve priče nikad se ne zna...
ako gledaš prema kuni, euri su ok, može i švicarac.. ako želiš zaraditi, dolar.. pogotovo ako zarate sa iranom.. zlato li-la..
uzmi dionice apple-a, to će rasti..
Dionice u svakom slučaju , Apple kao što je kolega rekao , ali prati to , dok ja novac drzim u funtama .
Uglavnom,pratit cu sada jednostavno tecajnu listu svaki dan da vidim sto ce se desavati,ako krene euro kako kazu kvragu onda ide novac ili u nekretninu ili dolar,dionice i takve fore jednostavno moji ne podnose i nezele riskirati na taj nacin
Zlato je jedina sigurna solucija uopće(u prošlosti,pa i u budućnosti vjerovatno). Kao što je vec netko napisao, u zlatu se mjeri bogatstvo. Novac je papir sam po sebi koji se štampa bez obzira na pokriće. Sve sa novcem je počelo tako što su države dobivale(štampale) onoliko novca koliko je bilo i zlata u protuvrijednosti. Danas se dešava inflacija jer za novac (dolar pogotovo) pokrića nema.
mijenjati ga za antimateriju, dakle potrošiš eure i odeš u dug, dakle više nema materijalnih sredstava i još si i u minusu = antimaterijalna sredstva, a gram antimaterije košta $62.5 trillion per gram, WIN :trollface:
Pa trenutno ti japanski jen na forexu raste u odnosu s dolarom, a ako oćeš osigurat novce odi u švicarski franak..oni su se vezali za eur i ne mogu pasti ispod 1.2000...znači 1 eur će uvijek vrijedit najmanje 1.2 franaka...ne manje. sad franak na forexu poprilično pada i trenutno je u vrijednosti od 1.208(5). ja bi ti preporučila da ne ulažeš u dolare ni japanske jene i upuštat se u rizik jer se valute mijenjaju doslovno svake sekunde, a s frankom si kolko tolko siguran. sad ako oćeš čekaj dok se franak spusti još niže, pa onda uloži..jer kad dotakne dno, neće moć kamo, nego gore.
ovo ti je sve bespotrebno ako ti nemaš neke velike pare. da imaš neš sitno onda ti i nema baš puno smisla brinut se oko toga i zamarat...
za one koje ne znaju - FOREX - međunarodno tržište devizama gdje ljudi koji trguju na forexu zarađuju upravo na tom principu - kupit neku valutu dok vrijedi manje, pa ju prodat dok vrijedi više
EDIT - i kineski juan bi isto prepurčila..al ipak, što je sigurno je sigurno - švicarski franak
isto se očekuje da će valute zemalja bric-a (brazil, rusija, indija i kina) rasti, osobito za kinu..al na kraju krajeva i to su glasine. sad ko zna.
Ili u Appleove dionice!
Ono sto vecimom predlazu jest disperzija - nikako sve u isto kosaru. U ovom trenutku je jaako tesko znati sto ce biti, sve su to igre na visem nivou.
SAD nije toliko jaka u ovom trenutku koliko je EU slaba. Ali opet nece ni Kina dozvoliti potop jer kome ce prodavati...
Svakako pogledaj podforum "Gospodarstvo" na fxxxx.hr-u, mislim da na Bugovom forumu tesko mozes dobiti 'dobre' odgovore.
Ne mislim da ces tamo sve doznati, ali ces barem dobiti vise korisnih informacija, linkova itd... (da razumijes sto je FED, ECB itd.)
Prodajni tečaj eura raste iz dana u dan i trenutno je na 7,567449. Treba čuvat eure pa kud puklo da puklo 
ako imaš, kupi stan u beču i rentaj..
Promini sve pare u cunga-lunga zvake! 
Najbolje drže cijenu (ista vec 20 god).
Ako ikad cunga lunga poskupi onda znamo da je država bankrotirala

Zlato je jedina sigurna solucija uopće(u prošlosti,pa i u budućnosti vjerovatno). Kao što je vec netko napisao, u zlatu se mjeri bogatstvo. Novac je papir sam po sebi koji se štampa bez obzira na pokriće. Sve sa novcem je počelo tako što su države dobivale(štampale) onoliko novca koliko je bilo i zlata u protuvrijednosti. Danas se dešava inflacija jer za novac (dolar pogotovo) pokrića nema.
zlato ima cijenu kao i svaka druga roba koja se kupuje i prodaje te može gubiti ili dobivati na vrijednosti, eto kupiš po jednoj cijeni pa ti dođe ovaj tip npr. i što onda? ništa padne vrijednost i ti si na gubitku
Prodajni tečaj eura raste iz dana u dan i trenutno je na 7,567449. Treba čuvat eure pa kud puklo da puklo 
ako imaš eure, kupovni je relevantan.. a hnb će vjerojatno intervenirati..
Još jednom kažem.. Pogledajte Zeitgeist 2..
Upravo se o tome priča..
Uglavnom,pratit cu sada jednostavno tecajnu listu svaki dan da vidim sto ce se desavati,ako krene euro kako kazu kvragu onda ide novac ili u nekretninu ili dolar,dionice i takve fore jednostavno moji ne podnose i nezele riskirati na taj nacin
Ma tako cuvanje ti je bzvz. Mrtvi kapital, ulozi u neki bizinis (legalni sada;D)
Bolje i to nego u carapu, ali inflacija cini svoje...
Ja sam ekonomista :D
printer je najbolje rjesenje.
printer je najbolje rjesenje.
FED 
TD za glupost