Grmljavina + garancija + pokvaren PC = ?

poruka: 15
|
čitano: 856
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
19 mjeseci

Evo potaknut ovih dana na razmisljanje zbog izmjenicne grmljavine u razlicitim periodima vremena, postao sam nesiguran i u nedoumici -.-''

Npr. jucer sam isao vani, sve 5 vrijeme .. i najednom pocne vani grmit .. ostavio kod kuce torrent na lapu upaljen , naravno zajedno s lapom ukljucenim i ustekanim na kabel, ne bateriju .. kako bih mogao znat da ce bit tako vrijeme pa da sam ugasio lap ? Nikako {#}

Hvala bogu, nije se desilo najgore iako sam se oznojio kad je pocelo udarat pravo uff {#}

I zbog toga vas pitam, u takvom slucaju da grom ( nedao Bog ) udari u blizinu moje kuce il u moju kucu, i tako mi izmedu ostalog izgori laptop koji mi je pod garancijom .. Dali to garancija pokriva il se mogu lijepo hebat? Il postoji kakav drugi nacin da iznudim lovu za novi laptop od proizvodaca / dobavljaca / drzave da mi vrati lovu zbog stete ucinjene nevremenom ?

Eto ak mi neko zna odgovorit, cisto da se znam ravnat i poduzet neke vise mjere opreza jer nisam u mogucnosti kupovat laptope ko mjenjat carape !

4 godine

Kod ADM-a, a vjerujem da je tak kod svih firmi piše između ostalog da jamstvo ne uključuje : kvarove nastale elementarnom nepogodom ili višom silom (požar, poplava, potres,...)

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 18:42 (Ad4pt3r).
2 godine
protjeran
Re: Grmljavina + garancija + pokvaren PC = ?
fakEEE kaže...

Evo potaknut ovih dana na razmisljanje zbog izmjenicne grmljavine u razlicitim periodima vremena, postao sam nesiguran i u nedoumici -.-''

Npr. jucer sam isao vani, sve 5 vrijeme .. i najednom pocne vani grmit .. ostavio kod kuce torrent na lapu upaljen , naravno zajedno s lapom ukljucenim i ustekanim na kabel, ne bateriju .. kako bih mogao znat da ce bit tako vrijeme pa da sam ugasio lap ? Nikako {#}

Hvala bogu, nije se desilo najgore iako sam se oznojio kad je pocelo udarat pravo uff {#}

I zbog toga vas pitam, u takvom slucaju da grom ( nedao Bog ) udari u blizinu moje kuce il u moju kucu, i tako mi izmedu ostalog izgori laptop koji mi je pod garancijom .. Dali to garancija pokriva il se mogu lijepo hebat? Il postoji kakav drugi nacin da iznudim lovu za novi laptop od proizvodaca / dobavljaca / drzave da mi vrati lovu zbog stete ucinjene nevremenom ?

Eto ak mi neko zna odgovorit, cisto da se znam ravnat i poduzet neke vise mjere opreza jer nisam u mogucnosti kupovat laptope ko mjenjat carape !

pa možeš probati reklamirati i reći da je jednostavno krepao neulazeći u detalje,ne do bog spominjući grmljavinu..pa ako upali ako ne..inače to se ne priznaje garancija za tu stvar..mislim za spržen lap ili komp uslijed udara groma..

2 godine

Naravno, meni se tako prije shebalo napajanje na pcu... odfurao komp na servis...rekao da ne mogu upaliti pc.. oni rekli ok i da trenutno nemaju takvo napajanje na skladistu..ja nadoplatio za skuplje i to je to ^^

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
2 godine

Laptopu ti niš ne bi trebalo bit. Krepat će ti adapter samo..

Što se tiče garancije - pa ne moraš baš uvijek ispričati stvarni događaj, bilo je ljepo, sunčano i odjednom puf, crko komp. :D

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
2 godine
protjeran
DamageHigh kaže...

Što se tiče garancije - pa ne moraš baš uvijek ispričati stvarni događaj, bilo je ljepo, sunčano i odjednom puf, crko komp. :D

hehehe,daj molim te...ako prži,prži dokle ide žica...baš je tipu ovdje nedavno nešto slično se dogodilo,a čak nije niti bio udar groma nego samo naponski šiljak u mreži..Udar groma može i kroz telefonsku mrežu spržiti lap..dakle preko routera..

2 godine
DamageHigh kaže...

Da,a što je sa mrežnom kojim se spaja na net? Isto ti dođe da laptop pregori.

Nenad
19 mjeseci

Ma dobro, ja hvala bogu sam wireless na router spojen pa mi to nije frka .. veca frka mi je kad je ovako napajan prek zice , kaj bi bilo super da pregori u tom slucaju samo adapter :/ ali nisam bas siguran ...

inace znam za te forice bilo sve normalno - prestalo radit, i prodao sam u vezi moba to kad sam shebo ga .. no nije bila grmljavina :D neznam el se vidi kad grom udari sta sprzeno nutra i to, pa kako ce povjerovat da onda od samog koristenja .. neznam .?

2 godine
Nello kaže...
DamageHigh kaže...

Da,a što je sa mrežnom kojim se spaja na net? Isto ti dođe da laptop pregori.

A jbg onda..neka kupi prenaponsku zaštitu..:P

2 godine
protjeran

nevjerovatno..ljudi pljunu više tauzenki a ovo im je skupo.,...

http://www.instar-informatika.hr/prenaponska-zastita/neprekidna-napajanja/

19 mjeseci
linuxjuzer kaže...

nevjerovatno..ljudi pljunu više tauzenki a ovo im je skupo.,...

http://www.instar-informatika.hr/prenaponska-zastita/neprekidna-napajanja/

Nije skupo, nego nisam ni znao da ovo postoji kao ni vjerojatno ostali kojima je komp pregorio zbog grmljavine .. 

Sta ovo sluzi kao produzni, samo + kaj jos ak grom udari nema straha za PC ?

2 godine
fakEEE kaže...

Nije skupo, nego nisam ni znao da ovo postoji kao ni vjerojatno ostali kojima je komp pregorio zbog grmljavine .. 

Da...jedan takav "basic" čuva moje komponente...=)

4 godine
DamageHigh kaže...
fakEEE kaže...

Da...jedan takav "basic" čuva moje komponente...=)

APC Basic serija prenaponske zaštite, nije namjenjena za zaštitu skupih komponenti ko kompovi recimo TV uređaji i slicno to treba uzet ozbiljno u obzir itekak.{#}

Eventualno Home/Office serija tu pocet, tj to kupit a najbolje je Performance serija normalno tj ovo dole to je svakom najbolja preporuka bez greške kaj sam spomenul u linkanoj temi isto. Treba zaštitit i Antenu za TV a telefonska linija pogotovo, jer ona je spojena na Ruther a on na komp i ostalo ne treba nit objašnjavat dole na linku sam sve objasnil ionak.{#}

Znaci u tom ducanu ovaj prvi model, koji nema zaštitu za TV Antenu ak neko baš oce jeftijije i nije pri lovi a najbolje i najidealnije je drugi skuplji model pa si miran i nema problema.{#}

http://www.instar-informatika.hr/apc-ph6t3-gr-prenaponska-za-tita-home-office-broj-uti/APC-PH6T3-GR

http://www.instar-informatika.hr/apc-pf8vnt3-gr-prenaponska-za-tita-performance-broj-uti/APC-PF8VNT3-GR

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
2 godine
rambox kaže...

APC Basic serija prenaponske zaštite, nije namjenjena za zaštitu skupih komponenti ko kompovi recimo TV uređaji i slicno to treba uzet ozbiljno u obzir itekak.{#}

Eventualno Home/Office serija tu pocet, tj to kupit a najbolje je Performance serija normalno tj ovo dole to je svakom najbolja preporuka bez greške kaj sam spomenul u linkanoj temi isto. Treba zaštitit i Antenu za TV a telefonska linija pogotovo, jer ona je spojena na Ruther a on na komp i ostalo ne treba nit objašnjavat dole na linku sam sve objasnil ionak{#}

Hhaha...ma nisam ni znao da postoji basic serija...:P

To sam bubnuo basic, jer nema nikakve điđe..samo zaštita. Proizvođaća ne znam..=)

3 godine
protjeran

Garancija ne pokriva štetu nastalu od više sile.   A ako imaš garu u ASBISu, to ti je kao da ju ni nemaš.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice