imam jedno pitanje imam film koji mi je odvojen s ˝dva videa˝i sad bi želio nekako grupirat da bude jedan video.jel zna neko kako da to napravim
Kako grupirat jedan film
- poruka: 5
- |
- čitano: 345
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zna neko
Film je sirok pojam. Daj konkretno recimo koji codec je u pitanju.
Probaj virtualdub mod.
imam jedno pitanje imam film koji mi je odvojen s ˝dva videa˝i sad bi želio nekako grupirat da bude jedan video.jel zna neko kako da to napravim
Možeš preko adobe premiere pro cs3
Ako se radi o DVD formatu (dakle o VOB-ovima) onda koristi JOIN VOB FILES i dobit ćeš jedan veliki VOB file. Naravno, takav oblik više ne možeš koristiti nego ga moraš pretvoriti u nešto drugo da bi playeru bio prepoznatljiv (npr. Convert X to DVD). Ako se radi o mpeg datotekama, onda je najbolji program VirtualDub-MPEG2. Prekodiraš prvi mpeg u avi, zatim drugi mpeg u avi. Nakon toga u VirtualDub-u učitaš prvi avi fajl i dodaš drugi te snimiš bez kompresije kao Old avi format. Ako će se gledanje takvog filma odvijati na linijskom DVD playeru onda su ti samo dva formata (osim DVD formata) dostupna, a to su DivX i Xvid.
Možeš i skratiti. VOB nije ništa drugo nego mpeg2 format. Međutim, može kod dekodiranja doći do razlike između slike i tona. Sljedeći program koji bi ti mogao skratiti muke je bilo koji konverter (recimo besplatni FormatFactory). Kako nisi naveo o kojim je datotekama riječ, svaki dalji odgovor bio bi suvišan. Osim toga, na internetu je o video formatima napisano toliko toga da bih ti preporučio da malo googlaš. Npr. postaviš pitanje, ovo navodim samo kao primjer, u google-u ''how to covert dvd to any other format?''. I inače, kad otvaraš topic, pitanje postavi tako da je svima razumljivo i sa što više podataka jer iz ovog nitko živ ne može znati što ti zapravo treba.