Kod Slunja se srušila dva MIG-a, piloti preživjeli

poruka: 51
|
čitano: 2.817
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
4 godine

Klasika, vladi zatrebalo para za dodatne vikendice i sta ne, pa su odlucili srusit 2 aviona da mogu nabavit 2 nova sa time da ce prosvercat novaca i novaca....

Nego mene zanima proces katapultiranja pilota, koliko metara katapult iz aviona izbaci pilota.

2 godine
RE: Kod Slunja se srušila dva MIG-a, piloti preživ
toxic kaže...

Klasika, vladi zatrebalo para za dodatne vikendice i sta ne, pa su odlucili srusit 2 aviona da mogu nabavit 2 nova sa time da ce prosvercat novaca i novaca....

Nego mene zanima proces katapultiranja pilota, koliko metara katapult iz aviona izbaci pilota.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sjedala-se-katapultiraju-u-roku-nekoliko-desetinki-sekunde.html

4 godine
Gauta kaže...
toxic kaže...

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sjedala-se-katapultiraju-u-roku-nekoliko-desetinki-sekunde.html

da al ne kaze koliko metara ih izbaci u zrak, kaze na sigurno udaljenost sad kolika je ta udaljenost to mene zanima, ako netko zna tocan odgovor neka javi pls

3 godine

Dvi kante smeča manje na nebu.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
3 godine

ne znam tocan odgovor ali po onome sto sam vidio mislim da se radi o cca 20-30 metara... klipovi po jutubu i slicno

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
3 godine

Tužan dan za hrvatsku obranu, izgubili pola zračne flote...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
4 godine
Septah kaže...

Eh velika mi je to flota...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
3 godine
UFO je kriv
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
3 godine
Septah kaže...

Gore od toga,jer ipak su posljednji krik tehnike.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
23 mjeseca

evo baš sam gledao na vijestima...iako jesu stari ti migovi bili su tehnički ispravni..bar tako kažu...tko je kriv vidjet će se uskoro !!

2 godine
protjeran
ilija2010lukic kaže...

tko je kriv

SRBI!

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
4 godine
Mentalist kaže...
ilija2010lukic kaže...

tko je kriv

SRBI!

starost...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
4 godine

Ne razumijem kak su im oba zrakoplova failala. Malo prevelika slučajnost =D

[url=http://www.gametracker.com/server_info/213.202.104.68:28960/][img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/213.202.104.68:28960/b_350x20_CFAFAFA-1B7218-00020A-000000.png[/img][/url] [url=http
2 godine
Mentalist kaže...
ilija2010lukic kaže...

tko je kriv

SRBI!

A sad......moderatori sa BOL-a Izlanuo se

Avatar!...Ready!!.......Clear a path!!................IN GAME: IWEK91
4 godine
blackdevil kaže...

Kao jedino realno objašnjenje vidim da su se okrznuli u zraku ili naletili na jato ptica, a možda su se pak zabili u nevidljivi romulanski brod.

2 godine
blackdevil kaže...

MiG 21 je inače nestabilan avion....ne smije se previše vertikalno ić jer počne gubiti snagu potiska i onda se na kraju motor ugasi........

2 godine
protjeran
Krešo91 kaže...
blackdevil kaže...

MiG 21 je inače nestabilan avion....ne smije se previše vertikalno ić jer počne gubiti snagu potiska i onda se na kraju motor ugasi........

Vidis ne smije previse vertikalno ici jer izgubi silu potiska? Ovi novi koji to mogu cesto odu u svemir?

Racunaj ti odnos kila i visine...

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 15:29 (Mentalist).
2 godine

ti su avioni ionako bili predviđeni za rashod a kupovina novih aviona se odgodila radi krize,možda samo žele da se požuri s kupovinom novih aviona

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
2 godine
Mentalist kaže...
Krešo91 kaže...
blackdevil kaže...

Vidis ne smije previse vertikalni ici jer izgubi silu potiska? Ovi novi koji to mogu cesto odu u svemir?

Racunaj ti odnos kila i visine...

Joooooj...e sad si ga usro Is'seeeeeeeeeee....de ajd pročitaj knjigu ili pogledaj emisiju o vojnim avionima i onda pričaj nešt 

"U svemir" xD

De oladi Izlanuo se

2 godine
protjeran
Krešo91 kaže...

Joooooj...e sad si ga usro Is'seeeeeeeeeee....de ajd pročitaj knjigu ili pogledaj emisiju o vojnim avionima i onda pričaj nešt 

"U svemir" xD

De oladi Izlanuo se

Mozda neku americku u kojoj kazu da su Black Hawk Hornet Ultra Cool puno bolji of tih glupih i zaostalih MiG-ova.

2 godine
Mentalist kaže...
Krešo91 kaže...

"U svemir" xD

De oladi Izlanuo se

Mozda neku americku u kojoj kazu da su Black Hawk Hornet Ultra Cool puno bolji of tih glupih i zaostalih MiG-ova.

I aj usporedi cijenu MiG-a.........bilo kojeg.........sa black hawk-om.....black hawk košta par stotina milijuna/milijardi dolara, a MiG par milijun dolara

2 godine
protjeran
Krešo91 kaže...

I aj usporedi cijenu MiG-a.........bilo kojeg.........sa black hawk-om.....black hawk košta par stotina milijuna/milijardi dolara, a MiG par milijun dolara

Nasmijao si me.

4 godine

Krešo, u dva posta uspio si napisati dvije gluposti. Imaš učinak od 100%. Čestitam i nagrađujem te Ordenom 4Chana.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
20 mjeseci
protjeran
toxic kaže...

4-5m

2 godine
naxeem kaže...

Krešo, u dva posta uspio si napisati dvije gluposti. Imaš učinak od 100%. Čestitam i nagrađujem te Ordenom 4Chana.

A i vidim zašto.....ja sam mislio na onaj nevidljivi bombarder Night Hawk

I FAIL Cool

A sad dajte mi facepalm Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 18:08 (Krešo91).
4 godine

Ti Lockheed F-117 stealthovi su već zastarjeli, i prije par godina su svi zamjenjeni superiornijim F-22 Raptorima.

Ipak, zrakoplov je bio preko 25 godina u operativnoj upotrebi, i svoje je odradio.

A sad da zrakoplovi idu u svemir, ne idu, idu u vanjsku atmosferu, orbitu, ali ne izlaze u otvoreni svemir. Recimo MiG 25 Foxbat je jedan od tih zrakoplova.

ON TOPIC:

Stvarno šteta, Mig-ovi su u svoje vrijeme bili dobri zrakoplovi (BisD fishbedovi  jel) a UMD mongol (kockica) se još dobro i drži.

Kao da je jučer bilo kad sam skidao side panel, i floor panel kokpita s kockice, i pomagao u NDTM-om penetrantom na pukotine.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
23 mjeseca
neaktivan
bobo_smrad kaže...
toxic kaže...

4-5m

Nesmije biti 4-5m jer to nije dovoljno visine da se otvori padobran.(U slućaju katapultiranja ako se zrakoplov nalazi na jako maloj visini ili na pisti.) Zato se slažem sa skankom666 da mora izbacit 20-30m ,jer sam i ja to gleda na nekom dokumentarcu.

4 godine

S njih 2 ko i bez njih... Zamisli koje zrakoplostvo...

Da ih imamo i 20-ak, kaj znaci kad Italije je prije 1-2 god kupila preko 100 kom F16... A di su tek ove vece sile...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
4 godine
Maamen kaže...

Nesmije biti 4-5m jer to nije dovoljno visine da se otvori padobran.(U slućaju katapultiranja ako se zrakoplov nalazi na jako maloj visini ili na pisti.) Zato se slažem sa skankom666 da mora izbacit 20-30m ,jer sam i ja to gleda na nekom dokumentarcu.

I više vjerojatno. Sjedala su ili s raketnim motorom ili s eksplozivnim nabojem. Sam sustav izbacivog sjedišta teži (s pilotom) preko 200kg, pa je za uzeti u obzir brzinu propadanja, i potrebnu veličinu padobrana, pa je lako moguće da se sjedala katapulitiraju i do 100m u zrak (zaključujem, ne iznosim činjenice). Sama akceleracija je od 100 pa sve do 150m/s2 pa računaj da je potisak motora traje barem preko 1 sekunde, eto ti nekih brojki. A sile su minimalno 8-12G u novijim zrakoplovima, na ovim zastarjelim MiGovima i preko 15G (lako moguće) tak da je katapultiranje sve samo ne sigurno, i uvijek je zadnja opcija pilotu.

Evo jedan realan osvrt na događaj: AEROSVIJET 

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:22 (FlyBoy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice