Na pisanje ove teme me potakao ovaj tekst
Nemam bas puno vremena za pisanje, pa cu samo ukratko.
Koliko ovo država novaca daje crkvi, za neki njihov hir. Oni promiču skromnost, a voze se u skopocjenim automobilima,
žive 'skromno' u župnim uredima po >200m2 popločanim mramorom i uživaju, dok toliko ljudi u ovoj državi nema za kruh,
a kamoli za stan.
crkva više nije vjerska ustanova, crkva je postala enormna Multinacionalna kompanija, a sve više i više ljudi
se izjašnjava kao ateisti/agnostici. Ja sam, iako imam nekoliko sakramenata, ateist, ali mi ide više na neku stvar
ponašanje crkve, i oni Bozanići i slični. Naravno na svakom pravilu ima iznimki, ima svećenika koji su bili podstanari, i u
garaži održavali mise, za prave vjernike, kojih ima, a to je svačiji izbor, ali sada ni tih skoro više nema.
crkvu bi trebalo bojkotirati kao i ovu vladu, ako si vjernik vjernik, što ti crkva mora govoriti da si vjernik i da bi bio
vjernik da moraš davati crkvi kako bi njima bilo lagodno.
Bivši svećenik moje župe, sada je u Trogiru, je donekle bio politički aktivan, i zalagao se protiv CEMEX-a koji zagađuje cijeli
Kaštelanski zaljev i uništava Kozjak za enormno malu odštetu (naime u našim kavama je enormno niska cijena kvadrata
tupine koja se koristi za proizvodnju cementa). Jednog dana je bura bila orkanske snage i crijep na crkvi je oštećen,
ali ne sad nešto prevše, sve skupa 5-10 m2 krova. Sutradan je došao jednom nezavisnom političaru s kojim je dijelio
mišljenja o CEMEX-u i rekao: Da mi više ni rič nisi reka protiv njih. Zašto? Daju mi pare za crkvu i obnovu krova.
Ja nemam ništa protiv Boga, ni vjernika, to je jedna ideja i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali mislim da je jasno moje
stajalište protiv crkve i kvazivjernika.

ptspclan.com | visit us ^^

.
Tj. u podforumu koji nema veze s IT-em.