Nemamo za znanost, ali imamo za luksuz Crkve zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 744
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Nemamo za znanost, ali imamo za luksuz Crkve

Na pisanje ove teme me potakao ovaj tekst

Nemam bas puno vremena za pisanje, pa cu samo ukratko.

Koliko ovo država novaca daje crkvi, za neki njihov hir. Oni promiču skromnost, a voze se u skopocjenim automobilima,

žive 'skromno' u župnim uredima po >200m2 popločanim mramorom i uživaju, dok toliko ljudi u ovoj državi nema za kruh,

a kamoli za stan. 

crkva više nije vjerska ustanova, crkva je postala enormna Multinacionalna kompanija, a sve više i više ljudi 

se izjašnjava kao ateisti/agnostici. Ja sam, iako imam nekoliko sakramenata, ateist, ali mi ide više na neku stvar 

ponašanje crkve, i oni Bozanići i slični. Naravno na svakom pravilu ima iznimki, ima svećenika koji su bili podstanari, i u 
garaži održavali mise, za prave vjernike, kojih ima, a to je svačiji izbor, ali sada ni tih skoro više nema. 

crkvu bi trebalo bojkotirati kao i ovu vladu, ako si vjernik vjernik, što ti crkva mora govoriti da si vjernik i da bi bio 

vjernik da moraš davati crkvi kako bi njima bilo lagodno.
Bivši svećenik moje župe, sada je u Trogiru, je donekle bio politički aktivan, i zalagao se protiv CEMEX-a koji zagađuje cijeli 

Kaštelanski zaljev i uništava Kozjak za enormno malu odštetu (naime u našim kavama je enormno niska cijena kvadrata 

tupine koja se koristi za proizvodnju cementa). Jednog dana je bura bila orkanske snage i crijep na crkvi je oštećen,

ali ne sad nešto prevše, sve skupa 5-10 m2 krova. Sutradan je došao jednom nezavisnom političaru s kojim je dijelio

mišljenja o CEMEX-u i rekao: Da mi više ni rič nisi reka protiv njih. Zašto? Daju mi pare za crkvu i obnovu krova.

Ja nemam ništa protiv Boga, ni vjernika, to je jedna ideja i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali mislim da je jasno moje

stajalište protiv crkve i kvazivjernika. 

2 godine
Re: Nemamo za znanost, ali imamo za luksuz Crkve
Vjerovati u nesto je pravo i volja svakog covika, ali podrzavat ovakvu crkvu nemoze nitko pametan po mom misljenju. Crkva nista dobro ne cini, iznimke da, ali takvih iznimki ima puno vise van crkve. Drzava i vlada ih podupiru jer su to sve ista gamad.
ptspclan.com | visit us ^^
4 godine
I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
14 mjeseci
neaktivan

-zapovjedna odgovornost? {#}

btw,(??) ... tema je pogodna za nepoćudne radnje i ćudoređe.

Nema veze s IT-om, osim ukoliko se crkva prebaci na FLOSS ili izda distru pod GNU-chatolic not-Left licencom, novi firevall pod nazivom ''čistilište'' ili antivirus ''the-inquisitor''.

... and soon {#}.

riba ribi ... (ponovi brzo).
2 godine

Zato tema i je u Ostalo. {#} Tj. u podforumu koji nema veze s IT-em.

BTW gdje je nestao Mačkov post?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 10:29 (Mitsuoka).
4 godine
Mitsuoka kaže...

BTW gdje je nestao Mačkov post?

Cenzura. {#}

Ipak je ovo Rvacka, zemlja velikih katolika.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
4 godine
moderator

Ukoliko želite, prenesite temu u "Što se događa s našim društvom", dapače. 

Mislim da je dovoljna jedna tema slične tematike.

Mačkov post nije obrisan s ciljem cenzuriranja, već iz sasvim opravdanog razloga. Objašnjenje je dobio na privatnu poruku.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 10:38 (Danny_HR).
14 mjeseci
neaktivan

macak kaže...

..

Cenzura. {#}

Ipak je ovo Rvacka, zemlja velikih katolika.

-ne (macak), nego '' daju mi pare'' kriterij.

Mitsuoka kaže...

mišljenja o CEMEX-u i rekao: Da mi više ni rič nisi reka protiv njih. Zašto? Daju mi pare za crkvu i obnovu krova.

nedaj bože nešto o kravljem ludilu ili vladajućim institucijama. (jer... ma znaš, ili ćeš naučiti)

Zato pamet u glavu, miša na sigurno i uživaj u temema kad izlazi Đuka, koliko se može OCat miš i sl. jer bog sve vidi... (malim slovom, jer nije Onaj nego jedan drugi).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice