Neugodno iskustvo s Protisom!

poruka: 183
|
čitano: 33.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Post iz usluge frendu koji nije ovdje regan...

Prosli tjedan sam napravio narudzbu u Protisu od cca. 3.200kn. Radilo se o kompletnom racunalu. Ukratko ovo (slika dolje)

 

 

Posiljka je dosla u tri kutije. Jedna kuciste, druga monitor i treca sa komponentama. Prvi problem, niti jedna nema oznaku lomljiv sadrzaj i kutija u kojoj su komponente je vidno zguzvana. 
Otvaram paket i vidim da je maticna ploca spakirana u vrecicu (kao iz Konzuma, samo vrecica bez logoa). Maticna je u bila u svojoj crnoj vrecici u kakvoj bude u kutiji, ali i ta vrecica je bila otvorena, te na jednom dijelu pokidana. U "Konzum" vrecici su jos bili limic, manual i instalacijski disk. 
Odmah zovem Protis da vidim o cemu se radi i dobijem odgovor "da, da to vam je takva ploca koja tako dodje". Da se razumijemo, radi se o Gigabyte ploci. Nakon toga tajac i smatram da je razgovor gotov nakon sto mi je na lijep nacin rekao "odjebi, potpisao si preuzimanje, sad je sve na tebi". Ajde, slazem ja konfiguraciju, sve super, sve 5. Spajam komp na struju i monitor, upali se, radi 5 sec, pa restart i tako stalno u krug. Mrak na ocima. Krenem isprobavati prvo sa zamjenom napajanja, nije. Gasim hdd, nije. Gasim grafu, nije. Vadim jedan keks rama, nije. Vadim drugi keks, komp se boota. Probam keks koji je vani, zamjenit s ovim, komp se boota. Znaci, jedan utor za rame neispravan. 
Zovem opet Protis i kazu, posalji nazad, naravno o svom trosku, pa servis, pa ti se mi javimo blablabla. Ja opet pitam kako je moguce da ja nisam dobio plocu u kutiji, lik sa druge strane opet kaze, pa rekao sam vam da je to bulk pakiranje. Ja na web od protisa, ne pise nigdje da je bulk. Pogledam na racun, ne pise bulk. Pogledam na ponudu, ne pise bulk. Nakon 10 minuta, na webu protisa se na toj ploci odjednom pojavljuje u nazivu ploce da je bulk.
Ja saljem mail da sam prevaren i da mi nije poslana roba kako je naruceno, oni odgovaraju da nije prijevara, vec greska na webu. Bas eto greska u njihovu korist. Nakon par izmjenjenih mailova, pristanu da im posaljem plocu o njihovom trosku i da ce mi vratiti novce. Lik mi na telefon jos kaze, da plocu ne saljem ako ima savijene pinove, jer mi nece priznati povrat. Pregledam sve ok. Danas dobijem servisnu primku i prvo i osnosvno, opet greska. Pod tom sifrom je njima neki HDD. Druga stvar, javljaju da su savijeni pinovi na maticnoj i da mi ne priznaju povrat. I naravno, ja posran. Ispusio sam plocu, lovu, vrijeme. Kazu, nestrucno rukovanje. 
Plocu sam pregledao uzduz i popreko kad sam ju izvadio iz Konzum vrecice i pinovi su svi bili ok isto kao i kada sam ju vracao nazad u vrecicu za povrat. Ali eto Marko, ebi se. 
Uglavnom, ovo ide na sve portale, forume, udrugu potrosac, pa cak i na sud. Imam slike da je bilo sve ok u trenutku slanja ploce

Tako da moje iskustvo. Necu reci nikada, ali u ovom zivotu vise necu poslovati sa smradovima iz Protisa. 
Moje iskustvo je negativno, mozda ima i pozitivnih, ali nakon sto ostavim 3300kn kod nekoga, ocekujem da mi posalje ono sto sam i narucio, jer da je pisalo bulk, sigurno ne bih uzeo tu plocu, jer vjerujem samo stvarima koje sam otvorim i presjecem onu naljepnicu. Ovako su mi mogli poslati plocu koju su vec dobili na povrat od nekoga zbog neispravnog slota za rame, pa ju samo meni proslijedili i nadali se da mi mogu prodati pricu o savijenim pinovima. 
Ne ide to tako gospodo. 
Fuj

Nakon što ih je zvao i napisao im da će ih svima tužit i razglasit to po internetu:

 

"Poštovani,
imamo sve snimljeno i dokumentirano da je ploča koju ste vi poslali došla s iskrivljenim pinovima.
Također, opis kvara koji ste poslali također odgovara simptomima koji su direktno povezani s iskrivljenim pinovima.
Mi smo ozbiljna trgovina i nije nam nikako u interesu imati nezadovoljne kupce, što smo i pokazali s time da je ploča poslana naš trošak.
Svakodnevno zaprimamo reklamacije putem dostavne službe i još nikada se nije desilo da je zaposlenik Protisa oštetio neku matičnu prilikom raspakiravanja.
Nažalost iskrivljeni pinovi su najčešći slučaj nestručnog rukovanja i mi kao trgovina ne možemo ništa napraviti jer proizvođač odbija jamstvo za takve reklamacije.
Žao nam je zbog nastale situacije, ali u ovom slučaju vam ne možemo ništa napraviti.
LP
Josip

A moj mail je glasio ovako:

"I na koji nacin da ja sada dokazem, da sam ja tu plocu dobio u bulk pakiranju koje je bilo pokidano i koja je radila sa procesorom na sebi, samo bez jednog utora za rame? Kako mogu dokazati da vi niste mozda namjerno savili pinove, samo da meni odbijete povrat sredstava? Kako mogu dokazati da ti pinovi nisu vec bili savijeni kada sam primio plocu? Ja sam sva tri paketa uslikao prije otvaranja i na kutiji u kojoj je bila ploca su bila vidljiva guzvanja. Ovaj slucaj ide na sud, pa makar se sudio 5 godina i potrosio novce, vise se ne radi o 300kn koliko vrijedi ploca, vec o principu. Znajte da ce internet biti pun ovog slucaja, a isto tako ce biti obavjestena udruga potrosac.

Moze vas biti sramota. Prvo, niste naveli da je bulk pakiranje. Na taj nacin ste mi mogli uvaliti plocu koju je vec netko vratio kao ostecenu, pa tako i njemu niste odobrili povrat. Fuj. Gadite mi se."

16 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Nadam se da ćete riješiti nesporazum na obostrano zadovoljstvo, možda bi trebalo malo doraditi ovu 'prijavu' jer dijelovi zvuče zbunjujuće. Pita kako nešto dokazati, a poslikao je? Kako zna da je pokvaren memorijski slot, a ne traceovi na PCB-u ili memorijski kontroler? Žali se da je ploča bila loše zapakirana, a ne kaže kako ju je on zapakirao prije slanja? Je li prije kupovine pročitao Protisove uvjete poslovanja, gdje piše da opisi i slike ne moraju biti posve točni? (Ne radim za njih niti ikojeg trgovca, zastupnika ili slično, da ne bude zabune.)

 

13 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

kakvi smradovi

Battlelog CRO_ZeNGe
12 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Je*eš takav dućan!

11 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

vise-manje su jeftiniji od drugih, ali kad vidis probleme kakve s njima imas... sad i mene strah pere, posto mi je gotovo cijeli komp iz protisa... :D

pero
15 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Radije progutaj vnogo i piku novu čuplo. Borba ti je uzaludna.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
12 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Ako ti volis vnugo ne znaci da i ostali vole... Bas zbog takvih kakav si ti nasi domaci trgovci rade majmune od nas kupaca jer znaju da nam se smece moze uvalit. A za autora topica... Samo naprijed! Reci frendu da neda da rade majmuna od njega. Nije stvar love nego principa. Danas za 300kn sutra za 3000 a prekosutra!? U ovoj j€8€n0j drzavi mozes biti sretan ako dobis ono sta si kupio, trgovci se osjecaju valjda da ti trebas bit pocascen sta uopce imas prilike trgovati sa njima. Nebitno samo za inf opremu nego opcenito. Vani kad dodes u ducan svi skacu na tebe, pitaju te sta trebas, jer trebas pomoc itd. Tu kod nas kad dodes u ducan blag pogled ispod oka i "sad cu morat i radit da zaradim placu" faca.
Ako sam ti pomogao opali TD!
16 godina
odjavljen
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Kakva govna bezobrazna.

 

Kolko sam ja skuzio nema do adm-a, em su jeftiniji, a i izlaze u susret.

http://isvijet.com.hr
12 godina
protjeran
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
i da opet protis:) hahahahah pa treba im šiknuti bombu jacu 10x od hirosime tak da ni atom ne ostane od one njihove trgo.... ovaj boze svinjca, pa covjece svinjac u slavoniji je predsjednicki apartman za njih a da ne govorim za likove koji rade tamo...kultura i ponasanje ispod svih donjih granica normale!!pre strasno! i sam sam rekao di se god spomene protis reagirat cu istom mjerom kak i oni prema meni!!!!
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
15 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Dear FuzzyBrain, ja mu ovo govorim u najboljoj namjeri. Tih 300 kuna nije vrijedno potrošenih živaca (eventualno dodatnih novaca) i vremena (koje je novac, jelte). Da je rezultat neupitan rekao bi mu prvi da bude ustrajan, ali ovo sve djeluje previše mutno i nedorečeno da bi mu dao neke ozbiljnije šanse za win. Čak sam na tren pomislio da to ekipa iz konkurentnih dućana podmeće Protisu dlaku u jaje.

P.S. Nije vnugo nego vnogo.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Lord Pero kaže...

vise-manje su jeftiniji od drugih, ali kad vidis probleme kakve s njima imas... sad i mene strah pere, posto mi je gotovo cijeli komp iz protisa... :D

Ja sam dost toga u Protis uzimal,Nevinašce i nikad nije bilo problema znači ako povremeno ima problema onda opčenito ima uvijek problema.Pa kakvo je to uopče razmišljanje jel, a u drugim firmama kao LInks ili ADM te ostali nije bilo problema je malo morgen i tam je bilo svakakvih gluposti to svi znaju.U svakoj firmi ima problema svi grješe, pa onda zna bit svakakvih zavrzlami ko obično tak to ide u praksi ništa nije idealno.{#}Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
11 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Jednim dijelom ste si i sami krivi.Ne kazem da oni nisu ispali smradovi,ali ako znate da su takvi zasto idete tamo kupovat? Da ustedite 100kn i onda ti na kraju naplate i servis i sve zivo...Bolje dat 200 kn vise pa si miran nego se zivcirat i natezat sa njima 3 mj...Sva sreca pa u OS nema takva trgovina...Ajmo lupajte TD....

11 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Evo jedno moje negativno iskustvo koje nije u vezi protisa..Kako sam u jednoj drugoj temi objavio ovaj post ovdje ću ga samo kopirat...
Hrvatski prodavači prijenosnika su najveća mučka prevarantska stoka kojima želim da kad dođemo u europu da propadnu i da svi završe u zatvoru...Jeli u ovoj banana republici postoji zaštita potrošača??? UGL kupujem ja laptop i tražim po internetu i nađem lenovo ideapad y580 yey...http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y580-156-hd-led-tft-core-i5-3210m-6gb-ddr3-1tb-hdd-geforce-gt-660m-2gb-wi-fi-bt-web-cam-win8-gray/59-356657 kao što se iz linka može vidit piše grafička gtx 660m a dole piše samo hd 4000.. I sad ja lipo 2 put zovem i pitam jeste li sigurni da ovaj laptop ima gtxicu jeste li sigurni?????' i oba 2 puta jesmo jesmo 1000% ajde super neka i mene 1 u životu po{#} sreća pa da nađe odličan laptop po maloj cjeni...I tako pošto nisam iz ZG ne želim naručit laptop na neviđeno jer u meni i dalje se skriva doza nepovjerenja pošaljen ja svog najboljog prijatelja koji je u zg na studiju da on to kupi...Zove on mene stari zajeb (SRRY na IZRAZU) ovaj laptop ti nema nego ITEL HD 4000....ja poludio kako ih nije sram njih i još ima bagre jer sam zvao tehnopolisa i jos par firmi di su mi se prodavači kleli da ovaj laptop ima gtxicu sve dok im ja nisam objasnio da nema...I sad pljuneš 6300 kn na laptop koji se može naći za puuno manje pare jer ako si ne pažljiv ili jednostavno ne znaš dovoljno prevarit će te........ Gade mi se svi dućani sa prevarantskim lopovima koji ovako jeftino žele zaradit...

Nisam mislio ovo nikad reć ali jedva čekam EU da dođe da budu normalni prodavači koji valjda znaju što prodaju jer ovo je kao da kupujes auto pa na papiru pise da ima 100 konja a u stvari ima 55...Ko bi ode odgovara jer na internetu PIŠE KRIVO JER PRODAVAČ LAŽE i ja kupim proizvod koji to nije??? Koja banana republika.........

I LIK koji je bio u dućanu je 3 godina fer-a pa smatram da je dovoljno kompjutorski obrazovan da zna razliku izmedu HD 4000 i bilo kakve zasebne grafičke i btw sam šef je to posli potvrdio da je njihova greška i da taj laptop stvarno nema gtxicu jer da je ima da bi košta preko 7000 kn...a i da zvao sam 2-3 dućana i svi su rekli da imaju gtx icu u sebi dok ih ja nisam upozorio da nemaju pa dakako onda je prodavačima bilo aaaaa vjerovatno nemaju ???? Ja od danas sve kupujem fizički, jer na linku ćete primjetit tagove geforce koje tu nema dakle kupac tj ja ili netko druge je prevaren i ovo je tipična navlakuša hrvatski stil... I SRRY ZA OFF TOPIC ali mi se činilo prikladno obzirom na tvoj problem sa protisom a ja sam sa ovim postom želio sve one koji budu kupovali nešto da ovim trgovcima ne vjeruju ni riječi....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 17:19 (Horatio_Hornblower).
13 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!
Ja sam jednom naručio grafu kod njih i kasnije sam skužio da je hladnjak spušten više nego što treba. Ili su oni nešto šarafili ili je tvornička greška. Više nisam kupio ništa kod njih, a ni ne planiram. Čim sam im slao mailove o reklamaciji, treba im dan-dva da odgovore.
Ipak se bolje držati ADM-a. Frend par puta kupovao kod njih. Ljubazni, nikakvih problema i sve uredno stiglo.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
11 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!

Ko je tvom "frendu" slago komp?

14 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

z axis sa 0 dana nije netko iz Protisa. Slučajno je naletio na ovu temu, šatro.

Avatar sadrži sliku igre koju trenutno prolazim.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:56 (Alkaline).
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
z axis kaže...

Ko je tvom "frendu" slago komp?

Ovaj koji je pisao post je slagao drugom frendu koji je prije ove složio još 20 konfiguracija s kojima nikad nije bilo problema.  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:03 (NoOne1).
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
NoOne1 kaže...
z axis kaže...

Ko je tvom "frendu" slago komp?

Ovaj koji je pisao post je slagao drugom frendu koji je prije ove složio još 20 konfiguracija s kojima nikad nije bilo problema.  {#}

da li si ti siguran 100% da nisi slucajno iskrivio pin? dešava se i najboljima.... Ja sam promijenio najmanje 50 ploca sebi osobno a da ne pricam okolo i nisam nasao plocu koja je dosla sa savinutim pinom a bogami niti procesori koji imaju pinove nisu bili savinuti..

 

Također bih pitao ove iz Protisa koliko ste sigurno da dostava nije bila nesmotrena?? da li imate kakvih problema sa dostavom?? npr da im na vrijeme ne placate itd... ima tu hrpa stvari koje mogu otić po zlu. Pogotovo jer se radi o bulk pakiranju ploce....

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:28 (toxic).
15 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Slazem se u potpunosti s autorom i ako imas volje i snage samo naprid i na sud jer ovo vise nije normalno. Postoji tema ode na forumu Protis vs ADM 99,99% negativnih iskustava dolaze iz protisa. Nerazumim te ljude iz Protisa pa po cjelom netu ih gade a oni nastave ovako....Svugde sam kupovao (ADM,Links itd) ali nikada u Protisa a i bogami necu.

FC Barcelona
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
MOgY kaže...

Slazem se u potpunosti s autorom i ako imas volje i snage samo naprid i na sud jer ovo vise nije normalno. Postoji tema ode na forumu Protis vs ADM 99,99% negativnih iskustava dolaze iz protisa. Nerazumim te ljude iz Protisa pa po cjelom netu ih gade a oni nastave ovako....Svugde sam kupovao (ADM,Links itd) ali nikada u Protisa a i bogami necu.

Ma joj... koliko je tih korisnika koji kupuju komponenta informatički nepismeno, nebih uzeo zdravo za gotovo komentare tu na forumu... Dapace 50% foruma je maloljetno i svi su im krivi osim njih samih.. Puno sam kupovao u protisu, adm-u, linksu, magazinrs-u, instar informatici i nikad nigdje nikakvih problema..

 

A samo sam ove godine izmijenio... znaci 2013 :) hd 7970, gtx 670, gtx 680 i sada imam dvije hd 7950 da ne pricam u prosloj sto se tice grafickih kartica, a ostalim komponentama necu niti pricat i jos jednom cu napomenut nikad problema sa nikime od navedenih..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:34 (toxic).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Alkaline kaže...

z axis sa 0 dana nije netko iz Protisa. Slučajno je naletio na ovu temu, šatro.

nije iz Protisa ali je netko ko se kuži u HR dobavljače i prodavače računalne opreme.

11 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

Evo da se javim kao originalni zacetnik teme. Zamolio sam Noone-a da mi napravi c/p ovdje, ali posto ste imali puno upita njemu na pm, odlucio sam se i ja aktivno ukljuciti u ovu raspravu, da ga ne zatrpavate. Dakle, svjestan sam da sam kriv sto se nisam prije informirao o doticnoj trgovini. Od jednog prijatelja koji je narucivao kod njih sam dobio green light da su ok i po tome sam se vodio. Istina, ova konfa me kod nas u Osijeku izasla 350 kn skuplje i zbog toga sam isao frendu na ruku da prodje jeftinije, a cekat ce samo dan dva duze. To je bio jedini i glavni razlog zasto narucujem tamo. 

Glavni problem u cijeloj prici je trenutak kada sam ja dostavljacu Overseasa potpisao da sam primio paket. Time sam preuzeo svu odgovornost, a time i nemogucnost dokazivanja da sam dobio nesto savijeno, slomljeno i sl. Recimo imaginarna situacija, ja potpisem zaprimanje paketa, otvorim i vidim da ploca ima savijene pinove, zovem Protis i sta mislite koji bi bio odgovor!? Oni u ovom slucaju imaju apsolutnu manipulaciju nad rijesavanjem/ne rijesavanjem problema. 

Pokusao sam ici na povrat novca, pa kvragu, pristao bih i na zamjenu u vrijednosti, ali na bezobrazluk treba odgovoriti bezobrazlukom. Ovdje necu stati,  zivaca imam, vremena jos vise jer sam na bolovanju, na mobitelu su mi svi pozivi besplatni, dakle pocinje pljuvanje. Novci mi vise ne trebaju. Plocu cu dobiti sutra, ovu sa savijenim pinovima i pokusat prodati na njuskalu za 50 kn, ako nekom trebaju dijelovi. U svaki kutak interneta u Hrvatskoj i na svaki google search na ime Protis cu zalijepiti c/p ovoga iskustva.

 

2 z axis: ja sam slagao konfu. Zasto je to bitno za temu? Da li bi mi Protis priznao gaaranciju da mi je slagala firma xyz koja ima strucnu osobu za ugradnju komponenti?

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:39 (marko1212).
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
toxic kaže...
MOgY kaže...

Slazem se u potpunosti s autorom i ako imas volje i snage samo naprid i na sud jer ovo vise nije normalno. Postoji tema ode na forumu Protis vs ADM 99,99% negativnih iskustava dolaze iz protisa. Nerazumim te ljude iz Protisa pa po cjelom netu ih gade a oni nastave ovako....Svugde sam kupovao (ADM,Links itd) ali nikada u Protisa a i bogami necu.

Ma joj... koliko je tih korisnika koji kupuju komponenta informatički nepismeno, nebih uzeo zdravo za gotovo komentare tu na forumu... Dapace 50% foruma je maloljetno i svi su im krivi osim njih samih.. Puno sam kupovao u protisu, adm-u, linksu, magazinrs-u, instar informatici i nikad nigdje nikakvih problema..

 

A samo sam ove godine izmijenio... znaci 2013 :) hd 7970, gtx 670, gtx 680 i sada imam dvije hd 7950 da ne pricam u prosloj sto se tice grafickih kartica, a ostalim komponentama necu niti pricat i jos jednom cu napomenut nikad problema sa nikime od navedenih..

ok nek su 50% maloljetni ali opet svi tih i mladi i stari samo kritiziraju Protis...ima i malo zalbe na ADM i links ali niti priblizno koliko oni....ma to mora da nesto smrdi...

FC Barcelona
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
MOgY kaže...

ok nek su 50% maloljetni ali opet svi tih i mladi i stari samo kritiziraju Protis...ima i malo zalbe na ADM i links ali niti priblizno koliko oni....ma to mora da nesto smrdi...

super 99.9% kritizira Protis i opet pa opet pa opet kupuju kod njih.. Nema mi neke logike??

 

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
toxic kaže...
MOgY kaže...

ok nek su 50% maloljetni ali opet svi tih i mladi i stari samo kritiziraju Protis...ima i malo zalbe na ADM i links ali niti priblizno koliko oni....ma to mora da nesto smrdi...

super 99.9% kritizira Protis i opet pa opet pa opet kupuju kod njih.. Nema mi neke logike??

 

Jeste!!! zato sto ljudi oce usparati 100 kuna nacjeni od 4000 kuna...To je njihova greska(mozda i vladina jer smo u krizi{#})

FC Barcelona
12 godina
neaktivan
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

taj cijeli biznis je prljav možda jedni drugima šalju ljude da tko pljuju po ovima da rulja kupuje kod njih {#}

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein
11 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
Ma joj... koliko je tih korisnika koji kupuju komponenta informatički nepismeno, nebih uzeo zdravo za gotovo komentare tu na forumu... Dapace 50% foruma je maloljetno i svi su im krivi osim njih samih.. Puno sam kupovao u protisu, adm-u, linksu, magazinrs-u, instar informatici i nikad nigdje nikakvih problema..

 

U pravu si {#}Svi Vi koji kupujete komponente i sami ih ugađujete da li ste ikad pročitali deklaraciju na ambalaži ili bilo kojem jamstvenom listu, na večini njih vam piše da jamstvo vrijedi ISKLJUČIVO ako su komponente ugrađene od ovlaštene osobe što u 95% slučajeva od Vas nije nitko. Kada dođe do ovakve greške 99,99% je krivac onaj koji ugrađuje komponente, pogotovo u slučaju Intelovih ploča i procesora gdje i sama mala nepažnja može dovesti do iskrivljenja pinova. 

15 godina
offline
Neugodno iskustvo s Protisom!

ja sam 10000% siguran da ploca nije dosla iz Protisa sa savinutim pinovima.. A sad možete vi meni skidat sve sa neba i opalit kolko god hocete td...

 

Ali dajte mi recite koliko je Vas dobilo plocu sa savinutim pinovima ako se radi o ploci iz ducana??

 

Cak da je ploca bila i u bulk pakiranju i da je nekim slucajem dostava radila slalome po gradu ploce imaju zastitu na pinovima...

 

Znaci ovako nešto http://www.pcstats.com/articleimages/200903/installLGA1366_2142.jpg

 

Uglavnom ovdje se nema što raspravljat.

 

Meni je bilo dosta ovog "dijela" foruma kada su se ljudi falili kako namjerno kure graficke koje su bile pod istekom garancije samo da bi dobili nove..

 

Sami smo si krivi za sve, balkan i sve u pm

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:56 (toxic).
16 godina
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
The Man kaže...
Dear FuzzyBrain, ja mu ovo govorim u najboljoj namjeri. Tih 300 kuna nije vrijedno potrošenih živaca (eventualno dodatnih novaca) i vremena (koje je novac, jelte). Da je rezultat neupitan rekao bi mu prvi da bude ustrajan, ali ovo sve djeluje previše mutno i nedorečeno da bi mu dao neke ozbiljnije šanse za win. Čak sam na tren pomislio da to ekipa iz konkurentnih dućana podmeće Protisu dlaku u jaje.

P.S. Nije vnugo nego vnogo.

 Možda nije vrijedno njemu, ali da vidimo koliko će vrijedno biti Protisu: dosad ovdje 382 čitanja, svaki od njih potencijalni kupac za novih 3000 kuna kojih neće ostaviti kod njih.

Dali im vrijedi 300 kn ploče? Taman da kupac nije u pravu? Danas je nabava krcata web shopovima, razlika u cijeni par lipa. Plus konkurentni pravi dućani tipa ADM. Ja sam od Portia dobio Asusovu X79
ploču na kojoj od 8 memorijskih slotova jedan slot jednostavno nije imao jedan pin. Vraćeno k njima, ni riječi prigovora "to ste vi nestručno rukovali" a mogli su, jer je situacija
identična (osim što sam ja naravno dobio kompletan bundle) i u igri je bilo točno 10 puta veća cifra. Isti tjedan stigla je nova neotvarana kutija sa novom pločom. Još je bilo i pitanje

"želite li istu ploču ili možda neki drugi model".

11 godina
neaktivan
offline
Re: Neugodno iskustvo s Protisom!
2 z axis: ja sam slagao konfu. Zasto je to bitno za temu? Da li bi mi Protis priznao gaaranciju da mi je slagala firma xyz koja ima strucnu osobu za ugradnju komponenti?

 

Pa da si dao netkom stručnom, firmi koja se bavi s IT-om te ako su stručni uvidjeli bi prije tebe ako je ploča došla s pokrivljenim pinovima a ako bi oni iskrivili pinove bila bi njihova greška jer su nestručno rukovali s robom morali bi ti nadoknaditi štetu uzrokovanu nestručnim tukovanjem. vrlo jednostavno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice