Ručno crtanje, tehnike, materijali, iskustva, tut.

poruka: 16
|
čitano: 8.893
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

Danas sam se krenuo baviti ozbiljnijim crtanjem. Kasnije ću postati svoje radove pa ako je vama to hobi napišite neke korisne savjete za početnike.

Postajte svoje radove kako bi drugi mogli lakše naučiti crtati.

U ovoj temi raspravljajte o tehnikama crtanja, prijedloge za pojedine korisnike koji se time bave i naravno, postajte TUTORIALE CRTANJA LIKOVA!

Nadam se da tema neću umrijeti!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
3 godine

Šta zar nitko ne crta?

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
2 godine
neaktivan

Možda ljudi i crtaju ali u Photoshopu.Ja sam crtao slike nekad zadnjih par godina nisam.Moj sinek ide u školu primjenjene umjetnosti i crta dosta dobro pogotovo karikature i humorne crteže.Dok je bio mali žena i ja smo ga poticali za crtanjem tako da to moraš imati u sebi,a sad o tehnikama nemam baš puno pojma.Imam neke slike koje bih prvo morao uslikati pa tek onda mogu postati.Uglavnom moji crteži su bazirani na već viđenim slikama ja sam ih samo uvečao i možda nešto dodao onak kak to ja zamišljam...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
3 godine
RE: Ručno crtanje, tehnike, materijali, iskustva,
General Zed kaže...

Možda ljudi i crtaju ali u Photoshopu.Ja sam crtao slike nekad zadnjih par godina nisam.Moj sinek ide u školu primjenjene umjetnosti i crta dosta dobro pogotovo karikature i humorne crteže.Dok je bio mali žena i ja smo ga poticali za crtanjem tako da to moraš imati u sebi,a sad o tehnikama nemam baš puno pojma.Imam neke slike koje bih prvo morao uslikati pa tek onda mogu postati.Uglavnom moji crteži su bazirani na već viđenim slikama ja sam ih samo uvečao i možda nešto dodao onak kak to ja zamišljam...

Tako ti ja to isto počinjem raditi.

Nije valjda da se General samo "interesira" za crtanje, ima vas još sigurno!

Evo jedna moja skenirana, i malo promjenjena rezolucija.

Guys first choice Guys first choice

BTW. PA MOŽE I U FOTOŠOPU SAMO NEKA MOD STAVI I PS CRTANJE!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 21:27 (4ucker).
4 godine

Jedna od stvari koje Bogu neću nikada oprostiti je to što sam potpuni antitalent za crtanje.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
2 godine

Crtanje me oduvijek privlačilo,ali nemam neki talent.Doduše,imam par prijatelja iz osnovne koji su Bogovi u crtanju(sad su u primjenjenoj),a inače volim grafički dizajn(to mi je druga ljubav).Fasciniraju me speed painteri.

alrighty then
3 godine

...pa iako nemaš talent s vremenom sve možeš ukopčati, samo treba skužiti...

Mene zanima i grafičko crtanje ali nisam maher u tomu baš tako da...

Ako netko zna pošto su tableti za crtanje neka mi javi i gdje ih ima za kupiti...

2 godine
neaktivan

Kako sam obečao ja sam i ispunio,evo slike"mojih ruku djelo"...

3 godine

Ova druga slika, motor i cyborg - genijalno! Svaka cast na masti!

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."
4 godine
General Zed kaže...

Ovo je ludilo od slike. Jedna od rijetkih slika koje ne mogu shvatit i nagledat ih se. Bas nekako frustrirajuce primamljuje poglede. (2.slika) Fora su mi kotaci od motora. :) Rezne ploce za cirkular.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 17:26 (Batista).
2 godine

tko želi početi crtati nek si skine knjige od andrewa loomisa i nek pogleda ovaj forum http://forums.cgsociety.org/forumdisplay.php?f=166 a evo i link za wacomove tablete http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?OD=101&A=C&G=SCA&S=#

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 17:47 (loky4i4).
2 godine
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ova druga slika, motor i cyborg - genijalno! Svaka cast na masti!

Batista kaže...
General Zed kaže...

Ovo je ludilo od slike. Jedna od rijetkih slika koje ne mogu shvatit i nagledat ih se. Bas nekako frustrirajuce primamljuje poglede. (2.slika) Fora su mi kotaci od motora. :) Rezne ploce za cirkular.

Drage kolege,crteži jesu moji ali ne i ideja.Slika 2 je sa albuma Judas Priest"Painkiller".Nemogu preuzeti zasluge za nečiju maštu,iako se slažem slika je fenomenalna.Imam još sličnih slika samo ih moram potražiti gdje su spremljene jer nažalost nemogu sve biti obješene na zidu...

2 godine
paintb0x kaže...

Jedna od stvari koje Bogu neću nikada oprostiti je to što sam potpuni antitalent za crtanje.

Nisi jedini Šutim

Nemam potpis osim na licnoj
2 godine
RimSo kaže...
paintb0x kaže...

Nisi jedini Šutim

pa ako vas crtanje zanima krenite sa laganim vježbanjem ruke da crta ravne linije počnite čitati knjige od loomisa i poboljšati čete svoje vještine crtanja

2 godine
Ja bih strašno volio crtati, ali sam jednostavno antitalent. Ne možeš protiv toga, možeš i vježbati i biti bolji, ali neki ljudi su jednostavno nadareni i sumnjam da bih ih ikad stigao i da vježbam po 2h na dan tako da mi se jednostavno niti ne da. I kako znam: pa još od osnovne škole naravno. A sada i da hoću da vježbam nemam vremena.

U svakom slučaju svaka čast vama na crtežima, to mi je uvijek drago pogledati.
2 godine

hope u like it

evo dobio sam inspiraciju ... evo dobio sam inspiraciju ...
xFire: rebelsy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice