Što plaćamo pošti

poruka: 7
|
čitano: 1.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
Što plaćamo pošti
Narucujem obicno s aliexpressa neke sitnice i u vecini slucajeva moram platit poštaru 4 i pol kune, a nekad i ne moram...moze tko objasnit zasto je to tako i sta bi bilo s posiljkom da ja eto nisam doma i ne odem u postu, ne platim tih 4 i pol kune, sto bi oni napravili s tom posiljkom, npr bratiću u drugoj zemlji kad god sam narucivao na njegovu adresu nikad nije nista platio i posiljka ga cekala u sanducicu.
9 godina
offline
Re: Što plaćamo pošti
Time plaćaš uslugu poštara što nosi ta sitna pod navodnicima sranja, ne razumijem čemu konkretno služi poštar osim da nosi poštu, ako će se striktno vodit tom definicijom neka nam osiguraju onda neku državnu pošiljateljsku službu koja će nam nosit te pakete, tih 4.50kn njima(upravi pošte) možda ništa ne znači, al evo uzmite jednog poštara koji nosi 10 paketića dnevno po 4.50kn, to je 45kn, neka nosi 22-23 radna dana mjesecu to je već simboličnih 1000kn, to je uzimano cirka-oko, i to samo po jednom poštaru!!!!!! Mene konkretno zanima kome ide ta lova ako je pošta državna institucija i ako se plaće svim radnicima isplaćuju iz državne blagajne, konkretno u Osijeku na glavnoj pošti se ne vide nikakve promjene gdje ja ta lova mogla bit ulupana, hoćeš od pročelja tog objekta i interijera do prijevoznih sredstava i porte za kojom radi zaštitar...

Pošiljku vraćaju pošiljatelju ako u roku od pet radnih dana, od dolaska pošiljke na uredovnu područnu jedinicu, ne preuzmeš tu pošiljku.

Samo da je 'legalno pljačkat' ovaj narod...

10 godina
offline
Što plaćamo pošti

Izgleda da to sve ovisi od pošte do pošte, tj ovisi o samoj organizaciji ureda.

Ja svom poštaru nikad za ni jedan paket nisam morala platit ni kune. Manje pakete uredno dostavlja bez naknade, ove koji ne trebaju potpis ostavlja normalno u sandučiću ili uglavi u ružin grm na ulazu ovisno o obliku.  Za sve veće pakete koji trebaju potpis ili otkupninu žena iz pošte prije dostave zove doma da pita dal želimo preuzeti osobno u pošti ili da poštar donese u određeno vrijeme(vozi tjedno dva puta poslijepodne i 3 puta ujutro), ne ostavljaju žute papiriće tak da kod nas nema roka u kojem treba pokupit pošiljku. S tim da kod nas općina plaća rad pošte tak da su zato valjda toliko fleksibilni.

 

Inače je kao što je kolega rekao, ako si dobio papirić da moraš preuzeti pošiljku onda imaš rok najćešće od 5 radnih dana(osim kao pošiljatelj nije naveo neki kraći rok) da preuzmeš pošiljku ili se vraća pošiljatelju.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
6 godina
neaktivan
offline
Re: Što plaćamo pošti
Estetski uređivanje hrvatskih pošti je otislo u povijest odavno, trebaš vidjet poštu u Novskoj....:bljuv:
16 godina
moderator
online
Re: Što plaćamo pošti
Karlo796 kaže...
Narucujem obicno s aliexpressa neke sitnice i u vecini slucajeva moram platit poštaru 4 i pol kune, a nekad i ne moram...moze tko objasnit zasto je to tako 

Zato jer su Kinezi poslali tu pošiljku specijalnom uslugom "mali paket" za koju si naša pošta uzima pravo naplaćivati 4,5 kuna. Ako hoćeš to izbjeći, možeš naručiti pošiljku s tracking brojem ili neka prodavač pošalje nekom drugom metodom, a ne kao "mali paket". Za više o tome i ostalome vezanom uz naručivanje iz inozemstva pročitati FAQ: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

6 godina
neaktivan
offline
Re: Što plaćamo pošti
Aha hvala, inace dobije se automatski tracking broj za narudzbu ali ne mogu je trackat jer je "mala" tj jeftina
16 godina
moderator
online
Re: Što plaćamo pošti
Karlo796 kaže...
Aha hvala, inace dobije se automatski tracking broj za narudzbu ali ne mogu je trackat jer je "mala" tj jeftina

Kad sam spomenuo tracking broj, mislio sam na međunarodni tracking broj. Ostale možeš eventualno pratiti do prelaska u međunarodni prostor na aerodromu, znači poluiskoristivi su s te strane, a i ne oslobađaju te plaćanja 4,5 kune za mali paket.

 

Kažeš - "ne možeš trackat jer je jeftina" - kod mnogih proizvoda, kako na eBayu tako i na AliExpressu, možeš odabrati vrstu dostave - skuplje dostave obično dolaze s međunarodnim tracking brojem. Pa sad ti vidi - hoćeš li 4,5 kune platiti poštaru i nećeš moći pratiti paket, ili ćeš platiti 10-15 kuna više prodavaču pa ćeš biti oslobođen za ovih 4,5 kune i ujedno ćeš moći pratiti paket (i onda se ne može dogoditi da se paket zagubi - vidi se na trackingu da ti nije stigao).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice