Što se događa s našim društvom?

poruka: 34.131
|
čitano: 1.000.387
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
Re: Što se događa s našim društvom?
Antifriz kaže...

Ta pjesma je nastala u doba velikosrpske agresije i potpuno je opravdana, ne znam o cem pricac.  Puno njegovih pjesma govori o trenutnom stanju u Hrvatskoj, a i fala Bogu jedan je od rijetkih koji se jos uvijek prisjeti branitelja koji su danas ionako sramotno zaboravljeni. 

To nipošto ne opravdava njegov status i njegov odnos prema drugim narodima.

Dođe sada moj prijatelj koji je po nacionalnosti srbin, po vjeroispovjesti Ateist (ako to možemo nazvati vjeroispovješću) i čuje tu pjesmu i naravno da će se osijećati uvrijeđeno jer navedeni Tompson u cijeloj toj pjesmu svrštava jedan cijeli narod kao identične i spominje ih u negativnom kontekstu, a moj prijatelj nije ni kriv ni dužan zašto su se neki seljaci ponašali tako kako jesu pa zašto je ispao rat.

Kritika rata je dobra, napisano je toliko super djela u književnosti sa anti-ratnom temom (od hrvatske književnosti, do svijetske), kao i hrpa pjesama na anti-ratnu temu. To je prava kritika rata, a ne vrijeđanje kakvim se Tompson koristi.

Evo ti primjer jedne domoljubne pjesme koja je isto nastala u to vrijeme i nikoga ne vrijeđa direktno.

Također

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom, ASUS DCII moras da pazis kako je na krevet stavljas da se ne iskrivi nesto, da ne nalegne kuler lose - Vlada011
2 godine
Antifriz kaže...

Mozete vi srat kolko ocete, ali istina je da Thompson svojim pjesama okuplja domoljube i zraci nekom energijom zajednistva i sloge. 

Da, covjek to radi zbog para, i? Sta bi trebo besplatno mozda? nije lud.

Thompson je uzeo 500000 eurica za nepjevanje, jako je posten, tocno onoliko koliko i oni na klupi iza svih afera.Isto je, drzao vrecu ili krao.I uz to nije niti prijavio te novce, dakle porez nije platio.A mi jadnici nemamo niti za kruh, po nama se gazi da platimo,a vi ga jos i branite, ne budite slijepi.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 16:08 (zoharbizo).
4 godine
Septah kaže...
F1-IVO kaže...

Još malo pa gotovo sa duvanjem ganđe za strance u Nizozemskoj.

http://www.24sata.hr/svijet/sud-odlucio-stranci-ne-smiju-vise-pustiti-travu-u-kaficima-263767

Trebam do Amsterdama čim prije :(

Češka je nova Nizozemska ;)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
4 godine
moderator
Ranko Kukumar kaže...
zoharbizo kaže...

Nešto sam čitao da je Šomi Vačko uzeo neku lovu od Kradezea pa kasnije opovrgnuo?!

World Championships: 7, GP started: 292, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519
2 godine
F1-IVO kaže...

Nešto sam čitao da je Šomi Vačko uzeo neku lovu od Kradezea pa kasnije opovrgnuo?!

HDZ mu je dao ukupno 2.5 milijona eura u karijeri i jos su mu duzni, citiram njegove rijeci.Muljaze zesce {#}

clock2much
15 mjeseci
Ranko Kukumar kaže...
Antifriz kaže...

Ta pjesma je nastala u doba velikosrpske agresije i potpuno je opravdana, ne znam o cem pricac.  Puno njegovih pjesma govori o trenutnom stanju u Hrvatskoj, a i fala Bogu jedan je od rijetkih koji se jos uvijek prisjeti branitelja koji su danas ionako sramotno zaboravljeni. 

To nipošto ne opravdava njegov status i njegov odnos prema drugim narodima.

Dođe sada moj prijatelj koji je po nacionalnosti srbin, po vjeroispovjesti Ateist (ako to možemo nazvati vjeroispovješću) i čuje tu pjesmu i naravno da će se osijećati uvrijeđeno jer navedeni Tompson u cijeloj toj pjesmu svrštava jedan cijeli narod kao identične i spominje ih u negativnom kontekstu, a moj prijatelj nije ni kriv ni dužan zašto su se neki seljaci ponašali tako kako jesu pa zašto je ispao rat.

Kritika rata je dobra, napisano je toliko super djela u književnosti sa anti-ratnom temom (od hrvatske književnosti, do svijetske), kao i hrpa pjesama na anti-ratnu temu. To je prava kritika rata, a ne vrijeđanje kakvim se Tompson koristi.

Evo ti primjer jedne domoljubne pjesme koja je isto nastala u to vrijeme i nikoga ne vrijeđa direktno.

Također

Normalno da opravdava.

Covjece bio je rat, 100-postotna mrznja izmedju 2 naroda, o cem je drugome trebo pjevat 1991. ?

Otac mi je sudjelovao u ratu, iako je od tog proslo 20 godina, i dan danas mi nije reko ni rijeci o tome, jednostavno izbjegava tu temu na veliko, sto je dokaz da su posljedice ostale.

Jednostavno je bilo potrebno kroz pjesmu dic moral, energiju i snagu za daljni nastavak, to je i bit price. 

4 godine
Šef kaže...

Češka je nova Nizozemska ;)

Been there done it :D

Razlika je između dekriminalizacije (Češka) i legale (Nizozemska za sad još).

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
2 godine
Antifriz kaže...

Normalno da opravdava.

Covjece bio je rat, 100-postotna mrznja izmedju 2 naroda, o cem je drugome trebo pjevat 1991. ?

Otac mi je sudjelovao u ratu, iako je od tog proslo 20 godina, i dan danas mi nije reko ni rijeci o tome, jednostavno izbjegava tu temu na veliko, sto je dokaz da su posljedice ostale.

Jednostavno je bilo potrebno kroz pjesmu dic moral, energiju i snagu za daljni nastavak, to je i bit price. 

Trebao je pjevati pjesme koje poticu vojnike i dizu im moral, ne poticati mrznju izmedu dva naroda iako su nam Srbi mnogo toga loseg ucinili.I sada se generacije koje rata nisu vidjele mrze, zasto?Radi takvih pjesama i predrasuda, pjesama koje ne poticem i ne podrzavam.I ako je vec pjevao neka kao i Jole kaze, jesam i sramim se toga.A ne pricati lazi.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 16:25 (zoharbizo).
5 godina
Antifriz kaže...

Mozete vi srat kolko ocete, ali istina je da Thompson svojim pjesama okuplja domoljube i zraci nekom energijom zajednistva i sloge. 

Da, covjek to radi zbog para, i? Sta bi trebo besplatno mozda? nije lud.

Ma daj molim te, svojim pjesmama i stavovima okuplja sebi slične ksenofobe s ograničenim pogledom na svijet, koji ne vide dalje od državnih granica i treba im netko da misli umjesto njih pošto oni ne mogu. Ako ti je sve to pojam zajedništva i sloge, onda stvarno ne znam šta da kažem.

Čovjek nije ni vrit ni mimo, u duši je Ustaša dovoljno za desetero ljudi, a izvana se kune da nije. Nema ni toliko integriteta da stane iza svojih postupaka pa prizna i bude nekakav karakter. Svoju frustraciju liječi tako da konstantno potpaljuje vatru. Uza sve to, lik se obogatio snimajući mediokritete i koristeći se ratom da privuče svoju klijentelu. Umjesto da podvije rep i recimo, dade svoj penthouse državi (pošto je novac za istog dobio nelegalno), on upire prstom u druge. Pravi domoljub, ne... Bitno da ima Katu, Ivana, Stipana za sinove, viksu na kršu i zlatni križ oko vrata. To mora da je domoljub!

~~~ Kaj ti stara radi Zadar? ~~~
23 mjeseca
Antifriz kaže...

Normalno da opravdava.

I dalje ne opravdava.

Opravdanje za mržnu ne postoji IMHO. Pojedinci su radili, svrstavati sve Srbe je glupo i pogrešno. I moj je otac bio u ratu, pa što? Moral se mogao dizati na drugi način, možda i ovim načinom, ali on je tu pjesmu snimio u studiju kao prvo, kao drugo plasirao je na tržište (dostupnost), itd. Što je već pokazalo jasnu namjeru.

Naravno bilo je i bisera sa druge strane, koji su isto tako jako pogrešni.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom, ASUS DCII moras da pazis kako je na krevet stavljas da se ne iskrivi nesto, da ne nalegne kuler lose - Vlada011
4 godine
i_rambo_plache kaže...
Čovjek nije ni vrit ni mimo, u duši je Ustaša dovoljno za desetero ljudi, a izvana se kune da nije. Nema ni toliko integriteta da stane iza svojih postupaka pa prizna i bude nekakav karakter. Svoju frustraciju liječi tako da konstantno potpaljuje vatru.

Uopće ne kužiš spiku..

On je u ilegali. K'o partizani za vrijeme 2. svjetskog. Pa ne smiješ se odati mrskom neprijatelju..

Možda ima i kakva zaporka / lozinka da prepoznaš 'svoje', u stilu; tko je bio najbolji predsjednik Hrvacke / samo je jedan poglavnik..

On je jedini istinski domoljub. I normalno da radi diverzije kad se pruži prilika..

4 godine
bed kaže...

Uopće ne kužiš spiku..

On je u ilegali. K'o partizani za vrijeme 2. svjetskog. Pa ne smiješ se odati mrskom neprijatelju..

Možda ima i kakva zaporka / lozinka da prepoznaš 'svoje', u stilu; tko je bio najbolji predsjednik Hrvacke / samo je jedan poglavnik..

On je jedini istinski domoljub. I normalno da radi diverzije kad se pruži prilika..

Ma "tajna" lozinka je tajno rukovanje (tj. starorimsko "Ave") i tajna narodna nosnja.

Ne znam sta mi je gore u ovoj slici - vidjet toliko budala, ili cinjenicu da s lijeve strane neka beba prolazi kroz proces indoktrinacije.

I doduse, nisu bas kao partizani za vrijeme 2 svjetskog... vise su kao francuzi u "Allo, allo"...

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 18:20 (Deus ex machina).
15 mjeseci
...

Video mi krsi Chrome 3x za redom. S druge strane youjizz.com radi bez problema, tako da... {#}

Ostalo nije ni bitno. ;)

Nepismen
18 mjeseci

1 0
4 godine

Hrpa pametnjakovića ne mrzi nikoga u ratu. LOL.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 19:47 (Tonči).
5 godina
Tonči kaže...

Normalnim ljudima je rat završio prije 17, odnosno 67 godina.

3 godine
Deus ex machina kaže...
bed kaže...

Uopće ne kužiš spiku..

Ma "tajna" lozinka je tajno rukovanje (tj. starorimsko "Ave") i tajna narodna nosnja.

Ne znam sta mi je gore u ovoj slici - vidjet toliko budala, ili cinjenicu da s lijeve strane neka beba prolazi kroz proces indoktrinacije.

I doduse, nisu bas kao partizani za vrijeme 2 svjetskog... vise su kao francuzi u "Allo, allo"...

subotom navečer slušaju pevaljke a nedjeljom ujutro brže bolje u crkvu na dokazivanje RVATSTVA :D

2 godine

Još smanjiti korištenje vode (čaša dnevno za piće i tuširanje max jednom tjedno, poželjno jednom mjesečno), smanjiti temperaturu u prostoru (10 - 15 C), upotrebu električne energije smanjiti na minimum (korištenje svijeća),....

Pravi domoljub će napustiti stan i preseliti u pećinu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
2 godine
Tonči kaže...

Mrzim one koji su pocinili genocide i losa djela, kao i one koji su to naredili ali ne mrzim generalno Srbe.Uostalom rat je odavno gotov, samo u vasim ludim glavama nije.

clock2much
5 godina
F1-IVO kaže...

Još malo pa gotovo sa duvanjem ganđe za strance u Nizozemskoj.

http://www.24sata.hr/svijet/sud-odlucio-stranci-ne-smiju-vise-pustiti-travu-u-kaficima-263767

Svi moji snovi su umrli.

{#}

- Psiho246
15 mjeseci
zoharbizo kaže...
Tonči kaže...

Mrzim one koji su pocinili genocide i losa djela, kao i one koji su to naredili ali ne mrzim generalno Srbe.Uostalom rat je odavno gotov, samo u vasim ludim glavama nije.

Reci to nekom ciji je otac/priljatelj/muz poginuo u ratu, po tebi bi se sve to trebalo zanemarit, ko ga je*e.

13 mjeseci

Stav "bilo pa prošlo" je u redu, ali nikako dok za zlodjela nisu donešene adekvatne presude. Kako je obiteljima koji niti ne znaju jesu li im sinovi/muževi/braća živi jer se vode kao nestali. Pa ne mogu ih čak niti dostojno pokopati.

Dosta vremena treba proći dok se ljudi ne okrenu budućnosti kako ti kažeš zbog toliko otvorenih, krucijalnih pitanja iz prošlosti, bilo ove novije ili čak i one od prije 70 godina koja je još tragičnija. Nije lako samo tako zanemariti te stvari, bilo bi odlično, ali nismo strojevi nažalost.

2 0
18 mjeseci
Šta nekome znači presuda, sjedi u HAGu ili doma nemaš pojma.

0 0
5 godina
pr0n_addict kaže...

Stav "bilo pa prošlo" je u redu, ali nikako dok za zlodjela nisu donešene adekvatne presude. Kako je obiteljima koji niti ne znaju jesu li im sinovi/muževi/braća živi jer se vode kao nestali. Pa ne mogu ih čak niti dostojno pokopati.

Dosta vremena treba proći dok se ljudi ne okrenu budućnosti kako ti kažeš zbog toliko otvorenih, krucijalnih pitanja iz prošlosti, bilo ove novije ili čak i one od prije 70 godina koja je još tragičnija. Nije lako samo tako zanemariti te stvari, bilo bi odlično, ali nismo strojevi nažalost.

Tesko je zaboraviti, istina.

Tesko je zaboraviti uz sve te silne politicare koji nam guraju na nos sukobe izmedu lijevih i desnih, crvenih i crnih, razdvajaju narod samo kako bi skrenuli pozornost sa puno dubljih i vaznijih drzavnih, politickih i ekonomskih problema.

Ovo naravno ukljucuje i poprilican broj medija.

- Psiho246
5 godina

eto doživio sam i to da je jestivo ulje jeftinje od nafte

sad sam u intersparu vidio suncokretovo ulje za 9.40 kn dok je na Ina pumpi INA Eurodizel BS 10.06 kn

sad sam u dilemi da odem i kupim 50 litara suncokretova ulja?

motor mi je  eko5 tako da u stvari ne bi trebalo bit problema....

3 0
4 godine
zoharbizo kaže...
Tonči kaže...

Odakle si ti zaključio to o meni? Ja govorim o tome da je sasvim normalno da se tijekom rata mrzi i generalno, bez "individualizacije zločina" na bilo kojoj strani, Srpskoj, Hrvatskoj, Bošnjačkoj, Ruskoj, Američkoj... Onome tko je nekoga izgubio nikako ne možeš zamjeriti ni mržnju u nekom obliku sada, jer se prolaskom vremena gubitak nije izbrisao. Nitko nema pravo tim ljudima oduzeti pravo da mrze.

Što se "neo-ustaša" tiče, to nisu iste kategorije ljudi i nisu uvijek isti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 12:40 (Tonči).
5 godina
Darky kaže...

eto doživio sam i to da je jestivo ulje jeftinje od nafte

sad sam u intersparu vidio suncokretovo ulje za 9.40 kn dok je na Ina pumpi INA Eurodizel BS 10.06 kn

sad sam u dilemi da odem i kupim 50 litara suncokretova ulja?

motor mi je  eko5 tako da u stvari ne bi trebalo bit problema....

{#}

Tonči kaže...

Ja govorim o tome da je sasvim normalno da se tijekom rata mrzi i generalno, bez "individualizacije zločina" na bilo kojoj strani, Srpskoj, Hrvatskoj, Bošnjačkoj, Ruskoj, Američkoj... Onome tko je nekoga izgubio nikako ne možeš zamjeriti ni mržnju u nekom obliku sada, jer se prolaskom vremena gubitak nije izbrisao.

Što se "ustaša" tiče, dakle onih koji se zabavljaju uz mržnju i kojima je to način života i sada, 20-70 godina kasnije, nisu to ništa drugačiji od bilo koje druge sulude skupine budaletina. A budi siguran da dobar dio tih ne spada u skupinu o kojoj govorim gore. Velika je razlika među tim grupama.

Nitko nije ni spominjao ove prve. Potpisujem što si rekao da ne možemo suditi ako nismo sami izgubili nekog u ratu. No diskusija koja je zakuhala cijelu priču je bila o Thompsonu i njegovoj mržnji (bolje rečeno gnjevu), i to ne samo prema Srbima, nego i prema svim neistomišljenicima. Njegovo (i općenito ičije) prihvaćanje i širenje ustaške propagande nikad nije prihvatljivo, neovisno o tome jesu li mu ubili dida na putu u Bleiburg ili ne. Unatoč tome, njegovi fanovi misle da je on nekakav moralni kompas, dok je istina dijagonalno suprotna.

4 godine

Da, ali ja komentiram što je netko je cijelu mržnju bez obzira na kontekst okarakterizirao neprihvatljivom, što ja ne prihvaćam jer je stvar vrlo individualna.

Thompsona će neki okarakterizirati i kao ratnog profitera zbog zarade na ratu u vrijeme rata i nakon. Ovi koji se "neoustašiziraju" su ionako upitnog odgoja, znanja i razuma. Ideologije i mržnje jesu generalno loše.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 13:17 (Tonči).
5 godina
mario.L_hr kaže...

Još smanjiti korištenje vode (čaša dnevno za piće i tuširanje max jednom tjedno, poželjno jednom mjesečno), smanjiti temperaturu u prostoru (10 - 15 C), upotrebu električne energije smanjiti na minimum (korištenje svijeća),....

Pravi domoljub će napustiti stan i preseliti u pećinu.

Poanta je da mnogi jako loše rasporede lovu,{#} kak se kaže razbacuju se s lovom tam di ne treba recimo kaj jednom pušaču znači 40kn više jer ionako svjesno godinama baca lovu u Savu i truje se usput.{#}{#}

U Hrvatskoj struja ne može bit jeftina, nikako več skupa jer gotovo sve uvozimo a ništ ne proizvodimo(ionako opčenito ništ ne proizvodimo) NE Krško je recimo pola naša ali manje više nebitno.Sad trenutno je velika suša akumulacije su prazne, Hidroelektrane nemaju baš kaj radit struja se uvozi do daske i ne može drukčije nego poskupljenje.{#}

Kad se nema love onda treba prioritete odredit, gdje uzet i kuda prebacit znači bez struje ne moš bit a Internet bi isto htjeli imat a režije moraš plačat?{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
23 mjeseca
Tonči kaže...

Da, ali ja komentiram što je netko je cijelu mržnju bez obzira na kontekst okarakterizirao neprihvatljivom, što ja ne prihvaćam jer je stvar vrlo individualna.

Thompsona će neki okarakterizirati i kao ratnog profitera zbog zarade na ratu u vrijeme rata i nakon. Ovi koji se "neoustašiziraju" su ionako upitnog odgoja, znanja i razuma. Ideologije i mržnje jesu generalno loše.

Ono što se meni ne sviđa i što kritiziram je ta dvoličnost. Reklamiranje mržnje (ne ulazim u to koliko je zaista "opravdana", iako opet smatram da je se mogla izraziti na drugi način prema pojedincima - Aka Miloševića i ostale bande), i onda u post-ratnom razdoblju reklamiranje neke tolerancije, mira, i sl. - Je meni što se ne dopada.

Ako se već reklamira kao veliki katolik (što čini u svojim pjesmama) zar nije ta katolička religija stvorena na "toleranciji" (karikiram, ali mislim da ćeš skopčati što mislim - I jasno je naravno sasvim da je nešto takvo poput rata vrlo teško, ako i uopće moguće tolerirati). Ne smatram se pripadnikom nikakvog pokreta (Ustaša, neo-ustaša, i sl.), samo mi smeta dvoličnost pojedinih ljudi, laganje, i slično. Zato ga kao osobu nimalo ne simpatiziram, a o njegovim fanovima koji slijede tu neku ideologiju koju on površno daje u pjesmama ne cjenim nimalo i nikad se skoro ne slažem.

Tonči kaže...

. Ideologije i mržnje jesu generalno loše.

U potpunosti se slažem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice