Ta pjesma je nastala u doba velikosrpske agresije i potpuno je opravdana, ne znam o cem pricac. Puno njegovih pjesma govori o trenutnom stanju u Hrvatskoj, a i fala Bogu jedan je od rijetkih koji se jos uvijek prisjeti branitelja koji su danas ionako sramotno zaboravljeni.
To nipošto ne opravdava njegov status i njegov odnos prema drugim narodima.
Dođe sada moj prijatelj koji je po nacionalnosti srbin, po vjeroispovjesti Ateist (ako to možemo nazvati vjeroispovješću) i čuje tu pjesmu i naravno da će se osijećati uvrijeđeno jer navedeni Tompson u cijeloj toj pjesmu svrštava jedan cijeli narod kao identične i spominje ih u negativnom kontekstu, a moj prijatelj nije ni kriv ni dužan zašto su se neki seljaci ponašali tako kako jesu pa zašto je ispao rat.
Kritika rata je dobra, napisano je toliko super djela u književnosti sa anti-ratnom temom (od hrvatske književnosti, do svijetske), kao i hrpa pjesama na anti-ratnu temu. To je prava kritika rata, a ne vrijeđanje kakvim se Tompson koristi.
Evo ti primjer jedne domoljubne pjesme koja je isto nastala u to vrijeme i nikoga ne vrijeđa direktno.
Također

kak se kaže razbacuju se s lovom tam di ne treba recimo kaj jednom pušaču znači 40kn više jer ionako svjesno godinama baca lovu u Savu i truje se usput.