Što se događa s našim društvom?

poruka: 33.957
|
čitano: 996.605
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 mjeseci
Re: Što se događa s našim društvom?
eevek kaže...
Edge kaže...

Sudjenje generalima, Dnevnih.hr uzme srpkinju za prijevod.

Bravo dnevnik.hr.

Misliš bravo Haag?

Ili misliš da Nova TV organizira sve ovo samo za vas, direktno iz suda?

U Haagu se ex-Yu jezik tretira kao bošnjačko-hrvatsko-srpski jezik jer, pazi sad čuda - svi pričamo isto.

Uvijek me zanimalo, što je točno problem u toj prevoditeljici? Ne razumijete ju? {#}

Podsjećate me na Šešelja i njegovo nerazumijevanje latinice i "b-h-s" prijevoda

Baš me zanima što bi se dogodilo kada bi taj "b-h-s jezik" kako ga zoveš upotrijebio u BG pašaluku? Nisam baš siguran da bi se proveo dobro. Ja neke riječi koje koriste u Srbiji nisam u životu čuo, poglavito mislim na glagole i imenice. Razumijemo mi prevoditeljicu, ali draže nam je čuti naš jezik, barem meni. Po tebi se Srbi nisu trebali buniti što im djeca slušaju criće sinkronizirane na hrvatskom? Jezik je vrlo bitna kulturološka odrednica naroda i treba ga barem nastojati cijeniti. Neutralnom promatraču poput ICTY-a ti jezici svuče identično, no nama na ovim prostorima daleko su od identičnih. Pismo da ni ne spominjem.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 13:06 (pr0n_addict).
5 godina
bed kaže...
Darky kaže...
u bivšoj jugi je donesen zakon koji i dalje vrijedi u našim državama

vodovodnoj se vodi dodaje fluor i klor,

Imaš nešto što potkrepljuje tu tvrdnju?

hm, evo o fluoru jedino nisam sigiran da li se radi o zakonima ili pravilnicima kod "obrade vode"

3 godine
pr0n_addict kaže...

Baš me zanima što bi se dogodilo kada bi taj "b-h-s jezik" kako ga zoveš upotrijebio u BG pašaluku? Nisam baš siguran da bi se proveo dobro. Ja neke riječi koje koriste u Srbiji nisam u životu čuo, poglavito mislim na glagole i imenice. Razumijemo mi prevoditeljicu, ali draže nam je čuti naš jezik, barem meni. Po tebi se Srbi nisu trebali buniti što im djeca slušaju criće sinkronizirane na hrvatskom? Jezik je vrlo bitna kulturološka odrednica naroda i treba ga barem nastojati cijeniti. Neutralnom promatraču poput ICTY-a ti jezici svuče identično, no nama na ovim prostorima daleko su od identičnih. Pismo da ni ne spominjem.

Ma nije problem u jeziku već u njegovom tumačenju u očima suda, pogotovo koristi koje predstavlja za tužiteljstvo.

Kad kažem koristi mislim na izjednačavanje krivnje, čemu svakako neopipljivu ali značajnu poveznicu predstavlja i tumačenje nekog tamo "zajedničkog jezika", pa zatim nekoć zajedničke države, pa je to sve u stvari isto, pa je bilo žrtava na obje strane, pa je to u biti bio građanski rat, pa ćemo mi to principom uravnilovke izjednačiti, i pojeo vuk magare, ustvari pojeo ga je odavno već, i pokenjao.

O tome se radi. Ne u nerazumijevanju, jer je to plitko isključivo tako sagledavati, već u tome što u očima suda termin - zajednički, znači. Ja nemam problema sa B-H-S sistematizacijom u međunarodnom pravu, i mogu razumjeti da im je lakše sve strpati u isti koš, ali za potrebe suđenja ovisno o zemlji iz koje dolazi optuženik, moralo se dati malo više truda i ponuditi barem mogućnost angažiranja hrvatskog prevoditelja, kao i isključivo srpskog za suprotno itd. Takvo što bi barem prividno poslalo konkretniju poruku pravednosti, ako već ne - pravde. Barem nekakvog truda i poštovanja suda spram optuženika, samog rata i njegovih žrtava, iz kojeg god naroda dolazili.

Faith divides us. Death unites us.
3 godine
pr0n_addict kaže...

Po meni Haag može raditi što god želi sa svojim novcem.

Ako to znači da ne moraju plaćati 150 prevoditelja za svaku selendaru na balkanu koja se razumije mneđusobno, ok.

Uistinu misliš da njih zaboli krastavac da li vama smeta ekavica i da se moraju pravdati zbog toga?

Govorimo o sudu na kojemu nemaš pravo niti naknade štete u slučaju oslobađajuće presude, nakon što odležiš nekoliko godina u zatvoru, a vi tu brijete na babu koja prevodi {#}

5 godina
Darky kaže...

hm, evo o fluoru jedino nisam sigiran da li se radi o zakonima ili pravilnicima kod "obrade vode"

pa majka mu stara, već sam napisao da mi ne fluoriramo vodu, to se kod nas ne radi, međutim fluora u vodi ima prirodno, u nekim vodama više, u nekima manje

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
13 mjeseci
eevek kaže...
pr0n_addict kaže...
...

Po meni Haag može raditi što god želi sa svojim novcem.

Ako to znači da ne moraju plaćati 150 prevoditelja za svaku selendaru na balkanu koja se razumije mneđusobno, ok.

Uistinu misliš da njih zaboli krastavac da li vama smeta ekavica i da se moraju pravdati zbog toga?

Govorimo o sudu na kojemu nemaš pravo niti naknade štete u slučaju oslobađajuće presude, nakon što odležiš nekoliko godina u zatvoru, a vi tu brijete na babu koja prevodi {#}

Ako je ovo stvarno istina, nije ni čudo da ih boli tuki za prijevode. Ne mogu vjerovat koja govna {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
19 mjeseci
protjeran
pr0n_addict kaže...

Ako je ovo stvarno istina, nije ni čudo da ih boli tuki za prijevode. Ne mogu vjerovat koja govna {#}

Da, zbilja iznenađujuće za bivšu kolonijalnu silu. XD

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
5 godina

meni je baš perfa kad se nazi lektor raspiydi {#}

5 godina
Tawals kaže...

Ja još više volim ovakve ljude koji svaku informaciju koja bi možda ugrozila status quo, nazivaju "teorijama zavjere"

http://members.iimetro.com.au/~hubbca/fluoride.htm

http://www.davidicke.com/headlines/44768-fluoridation-the-scam-of-the-century

http://www.znakovi-vremena.net/Dokumenti/E-dodaci_fluor_i_aspartam.pdf

Ne bojim se ja toliko folra, koristim zubnu pastu sa florom, ali koliko gledam po forumima, ljudi koji su uzeli zubne paste bez flora, ili mozda cak bazirane na nekim prirodnim sastojcima nemaju nekih poteškoća, dapače one su još bolje i flor im uopće ne fali i nije im jasno zašto ga uopče stavljaju (dobro, meni je jasno, ja sam "teoretičar zavjera". Kad nađem negdje za kupit kod nas, uzimam, sumnjam da će mi faliti, previse je izvora u danim tekstovima i malo mi je čudno da oko njega ima toliko kontroverzi, jbt, koliko im treba da ga istraže.

A što su ovi članci koje ti stavljaš nego teorije zavjere? Govore da nas Iluminati (ili kako već zoveš tu grupicu ljudi koja kakti kontrolira svijet) truju svime čime nas mogu trovati, da nas nepotrebno plaše i stvaraju paranoju zato što im se sprdnulo da budu vladari svijeta. Ispada da nikome ne možemo vjerovati i da smo svi marionete nekih viših ljudi koji nam se smiju iz sveg glasa, u međuvremenu cugajući konjak i pušeći kubanke u svojim skrivenim vilama u Alpama. A mi smo ovce koje gutaju njihova govna zato što je njima tako zabavno gledati nižu rasu kako pati. Tako to nekako ispada u evanđelju po Ickeu, jel da?

S druge strane, ti ne vidiš da je Icke osoba koja privređuje kruh prodajom svojih knjiga, CD-ova, DVD-ova, pašteta... i da je zapravo stvorio jedan neopipljivi i fiktivni alternativni svijet u kojem smo mi svi robovi nekim "višim ljudima". A istina je takva da Icke ne bi mogao prodati ni 10 primjeraka svojih knjiga da nije izmislio sve te teorije zavjere. Svoje teorije potkrepljuje istraživanjima u kojem pola činjenica izostavi.

EDIT:

evo ti pa proučavaj malo iz druge perspektive:

http://en.wikipedia.org/wiki/Health_scare

"Publicity of this controversy has been spread through an elaborate health scare[10] and "Internet smear campaign"[11] involving hoax[10][12][11] e-mails repeating Betty Martini's widely circulated conspiracy theory. Her undocumented claims are still repeated by thousands of self-published Web sites." (iz članka http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy) 

Random. kaže...

Flouridacija vode je sama po sebi debilna stvar koju razvijene zemlje najčešće ne prakticiraju. Ne zbog toga što će ti naštetiti čaša vode već zato što se ne zna iz kojih sve izvora osoba može uzimati fluor. Također - hoće li osoba koristiti fluor ili ne ovisi o izboru osobe i na to se gleda kao na pravo na izbor liječenja. Ne žele svi fluor u svojoj vodi. Država neka dijeli fluor kao dodatak prehrani ako ga netko želi.

Ako ti ne paše kupovna i voda iz vodovoda, uvijek se možeš napajat vodom iz potoka ili bunara. Ako je dokazano da količina fluora u vodi ne uzrokuje nikakve anomalije, ne mijenja okus, oblik, strukturu vode, a pomaže u borbi protiv karijesa, ne vidim čemu onda negodovanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 14:54 (i_rambo_plache).
12 mjeseci
protjeran
Random. kaže...

Flouridacija vode je sama po sebi debilna stvar koju razvijene zemlje najčešće ne prakticiraju. Ne zbog toga što će ti naštetiti čaša vode već zato što se ne zna iz kojih sve izvora osoba može uzimati fluor. Također - hoće li osoba koristiti fluor ili ne ovisi o izboru osobe i na to se gleda kao na pravo na izbor liječenja. Ne žele svi fluor u svojoj vodi. Država neka dijeli fluor kao dodatak prehrani ako ga netko želi.

Jeste to skupil iz onog filma prije 2-3 dana? :S

4 godine
Ghettoblaster :) kaže...
Random. kaže...

Jeste to skupil iz onog filma prije 2-3 dana? :S

Huh?

Jel' ti mene vidiš da pljujem po fluoru i dajem mu svojstva najgoreg otrova? Ne, jer postoje razne oprečne informacije o fluoru pa tako ne tvrdim da znam sve o njemu.

Ono što kažem jest da država treba tretirati vodu da bude sigurna za piće i to je to. Sve ostalo je zadiranje u slobodu izbora pojedinca.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
4 godine
pr0n_addict kaže...

Ma daj molim te, jer 90% ljudi uopce zna pricati Hrvatski! Pogledaj samo forum, krcat nepismenih ljudi! Koliko uopce ljudi znas da pricaju elokventan Hrvatski bez greske?

Ali ne, vrlo je bitno da je 'mlijeko' a ne 'mleko', jer tu se vidi pravo hrvatstvo! Uzas.

Btw meni je cijelo sudjenje komedija: neka treca zemlja odlucuje o tome komu pravo a komu krivo.

Ej, bio je rat! Ljudi ubijani.

Nije da su zemlje bivse juge sjele odigrati partiju saha, pa onaj koji pobjedi - njemu teritorij.

Ovo moderno ratovanje mi ne ide u glavu, maltene da se covjeku moras ispricati i pitati ga da li bi htio nazvati doma, da pozdravi zenu, prije nego okines metak u nj.

Edit:

fora clanak. Podsjeca me na onu americku ekipicu koja je ispijala sampanjac dok su ljudi prosvjedovali na wall st.

http://danas.net.hr/hrvatska/bduderija/sit-gladnom-ne-vjeruje

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 18:20 (Deus ex machina).
3 godine

Ma tužiteljstvo je prejako, pita sudac - pa čekajte, 95% projektila su sasuli maltene na vojne ciljeve, šta je i to zločin? Kaže mu lik - pa da. Hahahahahha..carevi. Ajmo ratovati grudama ili se gađati palačinkama, mislim {#}{#}. Tri čovjeka su poginula i to nedokazano od granatiranja + što zanimljivo nitko od srpskih civila ni izbjeglica, po Mišetiću - nije prijavio ničiju smrt ili gubitak voljene osobe jel, u tom silnom granatiranju.

Ali ne, overload granatiranje je postojalo, i ćao. I zato je to zloč.pothvat, jer je krivousti blesavi izjavio famoznu - da Srbi praktički nestanu. Trebao je OIB navesti svakog paravojca četnika, znao sam, već tada.

EDIT : Ne znam jel pratiš live, ali po meni je ovo izuzetno pretenciozno i bezobrazno ispaliti od strane tužiteljstva. Za ovakvo što bi ih tužio ako se ikad više u životu nađem na slobodi, i opeljušio do gole kože, zločinci, zipa. A samo smo se trebali mirno predati kao i trećinu teritorija, dok je ta Niskozemska čohala jajca kao i u slučaju Srebrenica.

A šta više i reći na tu temu, samo žuć prolijem, a ne želim EU suditi na temelju ovakvih lapana. No čini mi se da smo bliže percepciji zvijeri u očima birokrata iz Brisela, nego nekakve fiktivne ravnopravnosti, ne daj Bože. Balkan im je uvijek bio i ostalo grotlo i zvijerinjak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 18:29 (thedream).
4 godine
thedream kaže...

.... Ajmo ratovati grudama ili se gađati palačinkama, ....

Ne znam sta bih dao za ovo :-)

@Edit:

ne pratim live, ali kako rekoh, bedasta mi je cijela ta situacija gdje arbiter rijesava prava i broji poginule te dijeli packe. Ako mene pitas, dozvoliti takvo sto (barem koliko sam ja upucen) je direktna pozivnica da balkan gledaju kao zvjerinjak, jer kakva posluka je porata?

"Kad se treba tuci i ubijati, mozemo sami, hvala. Ali ne znamo se suditi kao normalan svijet, treba nam netko treci da nam pokaze gdje smo krivi."

Btw, ovako offtopic... pred par dana, ustavni sud u Kanadi napravio je presedan koji bi ovdje mogao izazvati pravu revoluciju u industriji seksa. Ti zakoni su ovdje uvijek u mutnom, no ukratko su presudili - sto se dogadja iza zatvorenih vratiju, ne skodi zajednici nikako. Tko je gledao, gledao je jer je htio. Tko ne zeli gledati, nek okrene glavu. I zbog te presude, kaskadno se sve siri na svaku regiju koju zapadne slican slucaj.

Go Canada!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 18:55 (Deus ex machina).
13 mjeseci

Ma nema to veze sa hrvatstvom nego u poštivanju razlika (u ovom slučaju jezikoslovnih) što se na ovim prostorima po automatizmu povezuje sa ksenofobijom, ultranacionalizmom i čime god.

Ne mogu reći za sebe da se savršeno služim hrvatskim jezikom, ali se barem trudim tako činiti i nema mi ništa gore nego kada vidim toliko nepismenih ljudi - ma čak ni to nije problem, nego kada im ukažeš na neku baš očitu pogrešku, pošalju te u neku stvar. Nije ova zemlja uvijek bila ovako nekulturna, u to odbijam vjerovati.

EDIT: Oko lopova Tuđmana, koliko znam on je nastojao da broj Srba bude ispod 5% stanovništva, pa možda i otud neki pravni temelj optužbe, ne znam. Mada mislim da nije imao muda za full-frontal etničko čišćenje kao gospoda iz Krajine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 18:34 (pr0n_addict).

0 0
3 godine
Deus ex machina kaže...
thedream kaže...

A bome..

EDIT: Cerina nemoj lajkat nismo na istoj strani u WW2 {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 18:38 (thedream).
13 mjeseci
thedream kaže...
Deus ex machina kaže...
thedream kaže...

A bome..

EDIT: Cerina nemoj lajkat nismo na istoj strani u WW2{#}{#}

Malo smo zapeli u vremenu? {#}

5 godina
thedream kaže...

Ma tužiteljstvo je prejako, pita sudac - pa čekajte, 95% projektila su sasuli maltene na vojne ciljeve, šta je i to zločin? Kaže mu lik - pa da. Hahahahahha..carevi. Ajmo ratovati grudama ili se gađati palačinkama, mislim {#}{#}. Tri čovjeka su poginula i to nedokazano od granatiranja + što zanimljivo nitko od srpskih civila ni izbjeglica, po Mišetiću - nije prijavio ničiju smrt ili gubitak voljene osobe jel, u tom silnom granatiranju.

Ali ne, overload granatiranje je postojalo, i ćao. I zato je to zloč.pothvat, jer je krivousti blesavi izjavio famoznu - da Srbi praktički nestanu. Trebao je OIB navesti svakog paravojca četnika, znao sam, već tada.

EDIT : Ne znam jel pratiš live, ali po meni je ovo izuzetno pretenciozno i bezobrazno ispaliti od strane tužiteljstva. Za ovakvo što bi ih tužio ako se ikad više u životu nađem na slobodi, i opeljušio do gole kože, zločinci, zipa. A samo smo se trebali mirno predati kao i trećinu teritorija, dok je ta Niskozemska čohala jajca kao i u slučaju Srebrenica.

A šta više i reći na tu temu, samo žuć prolijem, a ne želim EU suditi na temelju ovakvih lapana. No čini mi se da smo bliže percepciji zvijeri u očima birokrata iz Brisela, nego nekakve fiktivne ravnopravnosti, ne daj Bože. Balkan im je uvijek bio i ostalo grotlo i zvijerinjak.

Pa to je političko-intresni Sud kaj ne oni hoče izravnat krivnju,{#} a ne realno stvari sagledat jer kad bi tak bilo onda bi zatvor bio prepun srpskih oficira i ostlale njihove žgadije itd. Eto ti kontra primjera Šljivančanina, uglavnom guramo se u EU ko guske po magli a ovak ustrojen sud s takvim trulim konstrukcijama slaže blesave presude.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
5 godina
thedream kaže...

čisto sumnjam da je cerina, prije netković možda čak i vexx?

izjasni se pr0n

4 godine
pr0n_addict kaže...

Ma nema to veze sa hrvatstvom nego u poštivanju razlika (u ovom slučaju jezikoslovnih) što se na ovim prostorima po automatizmu povezuje sa ksenofobijom, ultranacionalizmom i čime god.

Ne mogu reći za sebe da se savršeno služim hrvatskim jezikom, ali se barem trudim tako činiti i nema mi ništa gore nego kada vidim toliko nepismenih ljudi - ma čak ni to nije problem, nego kada im ukažeš na neku baš očitu pogrešku, pošalju te u neku stvar. Nije ova zemlja uvijek bila ovako nekulturna, u to odbijam vjerovati.

Vjerojatno smo samo razlicite osobe. Mene bas briga kojim se jezikom sluzim, dokle god me sugovornik razumije.

I apsolutno se slazem, ja se isto sjecam da sam kao dijete zivio u vrhunski civiliziranoj zemlji, nama kao djeci nije padalo na pamet odgovoriti starijoj osobi uopce, a kamoli roditeljima, profesorima, etc....

Ali uvijek to pripisujem djetinjstvu i ruzicastoj perspektivi. Mozda je i onda bilo bezvezno, ali tko se sjeca...

13 mjeseci
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

čisto sumnjam da je cerina, prije netković možda čak i vexx?

izjasni se pr0n

U vezi čega tražite izjašnjenje?

3 godine

o čemu vi?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
3 godine

Ma interne njihove, makar na spomen vexxa nagađam o čemu je riječ. {#}

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 19:12 (Minoza).
5 godina

znači, pranja - vexx, pr0n - netković?

pa boga mu moramo znat s kime imamo posla...

meanwhile mi pr0n krca pm glupostima

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 19:45 ((s)izgoreo).
3 godine

zar ti nije lipši laroche od mentalista? ili možda o'laughlin? :D

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
3 godine
(s)izgoreo kaže...

Ime tog Zla da saznamo. {#}

5 godina

Kad smo već kod before/after forumaša, jel ElektričnaOvca PsychoticBaklava?

23 mjeseca
i_rambo_plache kaže...

Meni nije jasno zašto je taj tip uopće protjeran, pa imao je prilično zdrava mišljenja o svemu.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom, ASUS DCII moras da pazis kako je na krevet stavljas da se ne iskrivi nesto, da ne nalegne kuler lose - Vlada011
4 godine
i_rambo_plache kaže...

Jest

Ranko Kukumar kaže...
i_rambo_plache kaže...

Meni nije jasno zašto je taj tip uopće protjeran, pa imao je prilično zdrava mišljenja o svemu.

Sam je tražio. Al očito ne može bez foruma :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
13 mjeseci
(s)izgoreo kaže...

meanwhile mi pr0n krca pm glupostima

A tko je poslao prvi PM sa glupom pretpostavkom da sam ja xyz? {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice