Što se događa s našim društvom?

poruka: 33.607
|
čitano: 990.646
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 mjeseci
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...
Deus ex machina kaže...
...

Joj e, pricaj mi.

U drustvu imam par njih koji vjeruju u nekakve misticne energije, telekineze, nekakvo vjersko iscjeljivanje, vizije, levitaciju i citanje misli.

Da ne pricam kako je vecina jos i religiozna.

Trebas vidjeti te diskusije...obicno zavrse tako da ja i jedan razuman prijatelj bivamo obliljezeni kao "ljudi s kojima se nema smisla raspravljat i koji su zadrti". {#} Ne bi vjerovao.

Ja se kad dode do takvih izjava ipak samo nasmijem i mislim si u sebi: "Naravno da nema smisla s nama raspravljati kada smo u pravu, jer kada ja nesto kazem to i podkrijepim pravim argumentima i cinjenicama, a ne temeljim sve na vjerovanju bez ikakvih dokaza"

Zavrsivsi s tom misli diskusiju, zadovoljan sam jer znam da su zapravo oni u toj diskusiji ispali zadrti i zapravo su oni ti s kojima se ne moze raspravljati.

No opet kad prode 10 minuta, shvatim kako oni vjerojatno nikada nece razumjeti to kakvi su i kako normalna kulturna rasprava treba izgledati...pa me kopka sto u njihovim glavama ispada kako su oni zapravo u pravu...no putem toga opet dodem na ono kako nema smisla raspravljati s njima, ali meni to jednostavno neda mira.

Kad mi netko izvali neku takvu izjavu tipa "Bog je intervenirao kako bi me sjetio da sutra imam kolokvij" ili "Moj bratic prakticira xyxxysa i vidio je isusa i moze rijesit glavobolju tako da ti nevidljivim energijama makne negativnu energiju s tebe", jednostavno ja ne mogu to cuti i ne poceti diskusiju jer me smeta takav debilizam i nedam se smesti od strane praznovjernih ljudi.

Ovom jednom pak majka prakticira taj neki rejki ili kak se vec zove, tvrdi da je (to ona zapravo tvrdi) dosla u razinu tog rejkjija gdje moze citati misli i u kontaktu z bogom je.

Ja ga pitam: "Sta kad dodes doma i kad ti procita misli, jel zna sto si radio proslog vikenda jer ja dobro znam i znam da bi ti glavu odkinula". {#}

Odgovor je sutnja ili neki ad hominem ili nesto deseto totalno nerelevantno.

Al ja sam zadrt! xD

Zove se reiki (vrsta bijele magije), e tu ekipa pare mlati. Ja im kapu skidam što zarađuju na idiotima. Liječenje energijom, gimme a break...

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
5 godina
pr0n_addict kaže...

Zove se reiki (vrsta bijele magije), e tu ekipa pare mlati. Ja im kapu skidam što zarađuju na idiotima. Liječenje energijom, gimme a break...

Imas kakav link ili informaciju kako tocno mlate pare na debilima, bilo bi mi super da mu to pokazem da mu mogu malo vristati u facu od smijeha. {#}

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 9:46 (Danny_HR).
13 mjeseci

Tu i tu, mogao si googlat malo, Sunca mu... Svugdje članstva i premiumi {#} Traže osobe slabog karaktera i slabih uvjerenja reklo bi se, njuše ih kao predatori i nude im veliku životnu "promjenu", jelte.

EDIT: Jedino što cijenim od tih alternativnih stvari bi bila akupunktura, razvijana tijekom tisuća godina (trial and error metoda valjda). Prije par godina me zbog propuha u autu ljeti uhvatila gadna upala nekog živca u licu i paralizirala mi se cijela lijeva strana (nema okusa na pola jezika, kapak visi na pola... užas), no stari mi je anesteziolog i usput se dugi niz godina bavi akupunturom i spasio mi je lice u dva-tri tretmana (0,2 mm igle jer je lice osjetljivije), dok su mi u bolnici dali neki aparat s potenciometrom koji ti šiba struju kroz elektrode i kojem treba minimum dva tjedna da učini nešto. Tako da akupunktura nije nikako glupost, barem po meni. Pomagao je i ljudima s kroničnim bolovima u leđima, a ovi im u bolnici propisivali lijekove tipa Vicodin kojim se House kljuka.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 16:56 (pr0n_addict).

1 0
5 godina
pr0n_addict kaže...

Tu i tu, mogao si googlat malo, Sunca mu... Svugdje članstva i premiumi {#} Traže osobe slabog karaktera i slabih uvjerenja reklo bi se, njuše ih kao predatori i nude im veliku životnu "promjenu", jelte.

EDIT: Jedino što cijenim od tih alternativnih stvari bi bila akupunktura, razvijana tijekom tisuća godina (trial and error metoda valjda). Prije par godina me zbog propuha u autu ljeti uhvatila gadna upala nekog živca u licu i paralizirala mi se cijela lijeva strana (nema okusa na pola jezika, kapak visi na pola... užas), no stari mi je anesteziolog i usput se dugi niz godina bavi akupunturom i spasio mi je lice u dva-tri tretmana (0,2 mm igle jer je lice osjetljivije), dok su mi u bolnici dali neki aparat s potenciometrom koji ti šiba struju kroz elektrode i kojem treba minimum dva tjedna da učini nešto. Tako da akupunktura nije nikako glupost, barem po meni. Pomagao je i ljudima s kroničnim bolovima u leđima, a ovi im u bolnici propisivali lijekove tipa Vicodin kojim se House kljuka.

Aha...zanimljivo. Nisam znao da se kupuju clanstva i treninzi, morat cu ga pitati za to. {#}

Sto se tice akupunkture, tu se ne radi o misticnoj energiji vec o stimuliranju zivaca sto meni barem uopce ne zvuci cudno.

Zvucalo bi cudno kada bi koristio misticnu nevidljivu energiju koju odasiljes iz vrhova svojih prstiju bezicno prema zivcima, ali kada igla ubode to je vec nesto realnije. {#}

- Psiho246
13 mjeseci

Ma znam da se ne radi ni o kakvoj energiji, ali se akupunktura svejedno ubraja u alternativno liječenje.

0 0
5 godina
pr0n_addict kaže...

Ma znam da se ne radi ni o kakvoj energiji, ali se akupunktura svejedno ubraja u alternativno liječenje.

Haha, samo zato sto je alternativno ne znaci da je krivo ili lose.

Ja takoder koristim neke oblike alternativne medicine i to svakodnevno, bilo je diskusije o tome ranije u ovoj temi. {#}

- Psiho246
4 godine

Što se tiče "alternativnih" načina liječenja - mene bi se opisalo kao agnostika (znam, ne upotrebljuje se taj izraz za to, ali eto).

Niti prakticiram tako nešto niti slijepo vjerujem da tako nešto postoji. Ali neki od vas su zaista zadrti. Ponašate se kao da je čovječanstvo spoznalo sve što se moglo spoznati i ništa više od toga ne postoji.

Isti ste kao i onaj koji kaže "Da, da, naravno. To je Guiumi energija koja oslobađa pritisak i vrši unutarnje samoobnavljanje revitalizirajući stanice. Također tjera negativnu energiju koja se u tijelu taloži negativnim razmišljanjem."

On tvrdi da postoji a ne može pokazati da je to zaista tako a vi tvrdite da nije moguće da postoji bilo kakav tip, nazovimo to, energije izvan konvencionalne medicine.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 17:29 (Random.).

1 0
13 mjeseci
Psiho246 kaže...
pr0n_addict kaže...

Haha, samo zato sto je alternativno ne znaci da je krivo ili lose.

Ja takoder koristim neke oblike alternativne medicine i to svakodnevno, bilo je diskusije o tome ranije u ovoj temi. {#}

Ma ne znači alternativno nužno loše niti je konvencionalna medicina savršena, ali činjenica je da alternativa vrvi šarlatinima i kao takva je praktički minsko polje.

4 godine

Imas kakav link ili informaciju kako tocno mlate pare na debilima, bilo bi mi super da mu to pokazem da mu mogu malo vristati u facu od smijeha. {#}

Imaš onoga Bušelića u Splitu, pristojne pare okreće na ekipi, grupne meditacije, učenja, meditacije bijele svijetlosti i ostale 3.14zdarije, znam, prijatelj mi je nedavno išao, sada je na theti, valjda će ga proći eventualno.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
4 godine
Random. kaže...

Što se tiče "alternativnih" načina liječenja - mene bi se opisalo kao agnostika (znam, ne upotrebljuje se taj izraz za to, ali eto).

Niti prakticiram tako nešto niti slijepo vjerujem da tako nešto postoji. Ali neki od vas su zaista zadrti. Ponašate se kao da je čovječanstvo spoznalo sve što se moglo spoznati i ništa više od toga ne postoji.

Isti ste kao i onaj koji kaže "Da, da, naravno. To je Guiumi energija koja oslobađa pritisak i vrši unutarnje samoobnavljanje revitalizirajući stanice. Također tjera negativnu energiju koja se u tijelu taloži negativnim razmišljanjem."

On tvrdi da postoji a ne može pokazati da je to zaista tako a vi tvrdite da nije moguće da postoji bilo kakav tip, nazovimo to, energije izvan konvencionalne medicine.

Tko tocno, ako moze spisak?

Vecina ljudi ovdje je sasvim otvorena za nove spoznaje: primjerice, zdrava razmisljanja o gayologiji, pa cak i inteligentno razlikovanje pedofilije kao sklonosti od actual napastovanja.

Jedina stvar je da ljudi ovdje ne puse 'argumente' da su neki prosvijetljeniji od drugih. Ako si prosvijetljen ili pametan, onda lijepo objasni i kako inace ti argument ne vrijedi 1%.

Primjerice, M_Dipla koji je sa 10 godina bio doktor filozofije (metafora) konstantno prozivam kad izvali neki od tih svojih neargumentiranih postova. Prijatelj mi je, i znam tocno zasto pise takve postove, ali ne pusim to. Ako imas nesto za reci, argumentiraj i ocekuj kritike s kojima se mozes i ne moras nositi, ali ocekivati da ce ti ljudi vjerovati na rijec jer 'ti znas' ili si 'autoritet' ili bla bla bla... nista to ne pali.

Kad ja dokazujem svoje stajaliste u vezi programiranja, navedem iskustvo, website, ili u krajnjem slucaju ako se ne mogu dokazati - mali snippet koji dokazuje moju poantu.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
4 godine
M_dipl. kaže...

Deuše, pa ja uvijek priložim izvore, samo su često malo preopsežni :D!

Malo, kaze on... :-D

Najbolje da odem studirati filozofiju nekoliko godina, tek tako da me pocnes uzimati za ozbiljno, a onda odem na doktorat da mozemo raspravljati na istoj nozi :-P A onda ces me siljiti da imas vise godina iskustva tako da kako god se postavio - morat cu ovako ili onako prihvatiti da si autoritet.

Hitleru jedan. :-D

4 godine
M_dipl. kaže...

Parafrazirat ću Vrdelju (koji je pričao o sudjelovanju na nekakvim starim Bug lan partyjima): tko zna filozofiju vrijedi, tko ne zna - ne vrijedi. :D

Fino mi to slikovito opisuje filozofe, bas nekako tako te zamisljam :-* :-* :-*

4 godine
Psiho246 kaže...
U drustvu imam par njih koji vjeruju u nekakve misticne energije, telekineze, nekakvo vjersko iscjeljivanje, vizije, levitaciju i citanje misli.

Ja se kad dode do takvih izjava ipak samo nasmijem i mislim si u sebi: "Naravno da nema smisla s nama raspravljati kada smo u pravu, jer kada ja nesto kazem to i podkrijepim pravim argumentima i cinjenicama, a ne temeljim sve na vjerovanju bez ikakvih dokaza"

U kvantnoj fizici kad objašnjavaju dualističku prirodu čestice (npr elektron) i pri eksperimentima, postoji zanimljiva činjenica. Naime, nije moguće izračunati i putanju i brzinu takvih čestica, tj. odrediti njen točan položaj. Heisenbrgov princip neizvjesnosti. Čestica se ponaša kao val, međutim ako fizički motrimo stanje čestice, tada vidimo česticu u jednom od kvantnih stanja. Objašnjenja idu ovako; čestica imaginarno postoji kao superpozicija svih mogućnosti, a kolabira u fizikalno stanje kad ju netko gleda; čestica postoji u prostoru svih mogućnosti - drugim dimenzijama, a kada ju netko gleda, vidi zamrznutu sliku jedne mogućnosti - dimenzije. Dakle, definitivno promatranje utječe na subatomske čestice, samim time i na materiju, te ja argumentirano tvrdim da urokljivo oko funkcionira.. :P

14 mjeseci
M_dipl. kaže...

Evo recimo dvije knjige za sve one koji bi nešto o znanosti htjeli znati. Tko ekšli skine i otpakira knjige, vidjet će da su zaštićene lozinkom. Taj se može javiti na PM da mu je dam. Po broju privatnih poruka će se jasno vidjeti koliko su forumaši željni znanja. :) Očekujem poražavajuće rezultate.

Otvorio sam zip i bacio oko da vidim jel to nešto što već posjedujem ili ne - naravno, naslovi pdf-ova su otprilike jednako razumljivi kao i moji (prvi kontam da je nešto od hilary putnama)  stoga umoljavam pass na pp. Fala :P

Tread softly because you tread on my dreams.
4 godine
bed kaže...

U kvantnoj fizici kad objašnjavaju dualističku prirodu čestice (npr elektron) i pri eksperimentima, postoji zanimljiva činjenica. Naime, nije moguće izračunati i putanju i brzinu takvih čestica, tj. odrediti njen točan položaj. Heisenbrgov princip neizvjesnosti. Čestica se ponaša kao val, međutim ako fizički motrimo stanje čestice, tada vidimo česticu u jednom od kvantnih stanja. Objašnjenja idu ovako; čestica imaginarno postoji kao superpozicija svih mogućnosti, a kolabira u fizikalno stanje kad ju netko gleda; čestica postoji u prostoru svih mogućnosti - drugim dimenzijama, a kada ju netko gleda, vidi zamrznutu sliku jedne mogućnosti - dimenzije. Dakle, definitivno promatranje utječe na subatomske čestice, samim time i na materiju, te ja argumentirano tvrdim da urokljivo oko funkcionira.. :P

Eto, standardna znanost kaže da ne možeš promjeniti stanje neke čestice ili općenito uzrokovati kakvu kemijsku ili drugu promjenu promatrajući u objekt.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 4:13 (Random.).
5 godina
Random. kaže...

Eto, standardna znanost kaže da ne možeš promjeniti stanje neke čestice ili općenito uzrokovati kakvu kemijsku ili drugu promjenu promatrajući u objekt.

kvantna fizika je standardna znanost, ovo o čemu ti pričaš se odnosi na makro objekte na koje promatranje ima zanemariv utjecaj, iako je schrodinger i to pokušao zeznuti s mačkom, ajnštajn sa pitanjem postoji li mjesec uopće kad ga ne gledamo, everett sa many worlds interpretacijom... a bed sa urokljivim okom

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 6:04 ((s)izgoreo).
4 godine

jel voda onda makro objekt? dr. emoto? 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
5 godina
skank666 kaže...

voda je luk i voda, molekula vode bi u nekakvim kvantnofizičkim mjerilima trebala biti makro objekt, jer se kvantne piydarije odnose na subatomske čestice, iako i tu ima iznimaka pa tako i neki makro objekti puno veći od molekule vode pokazuju odlike mikro svijeta i prolaze primjerice double slit eksperiment, c60 npr.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 12:29 ((s)izgoreo).
3 godine
bed kaže...

Zar to nisu promatrali elektrone ? Kao nikako nisu mogli odrediti položaj elektrona u prostoru i vremenu, te su tada neki došli do zaključkla da možda postoje paralelni univerzumi ?

5 godina
moderator
(s)izgoreo kaže...
skank666 kaže...

voda je luk i voda, molekula vode bi u nekakvim kvantnofizičkim mjerilima trebala biti makro objekt, jer se kvantne piydarije odnose na subatomske čestice, iako i tu ima iznimaka pa tako i neki makro objekti puno veći od molekule vode pokazuju odlike mikro svijeta i prolaze primjerice double slit eksperiment, c60 npr.

Bose-Einsteinov kondenzat je također predviđeni i eksperimentalno dokazani makroskopski kvantni fenomen. Isto tako i tzv. Casimirov efekt i drugi efekti i eksperimenti (u zadnje vrijeme ih je sve više) koji nam u makro svijetu (i to toliko "makro" da postaju vidljivi golim okom) pokazuju kvantne efekte. 

Koliko sam shvatio, sada postaje glavno pitanje gdje kvantni efekti prestaju i da li uopće prestaju u makrosvijetu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 12:53 (Drago).
4 godine
(s)izgoreo kaže...
Random. kaže...

kvantna fizika je standardna znanost, ovo o čemu ti pričaš se odnosi na makro objekte na koje promatranje ima zanemariv utjecaj

Nisam mislio da kvantna fizika nije standardna znanost.

Evo, recimo, kažeš da promatranje ima zanemariv utjecaj na "makro" objekte. Drago kaže da je pitanje prestaju li uopće kvantni efekti u makrosvijetu.

Što sam prije htio reći jest da, prije nego su otkriveni "kvantni efekti", nismo mogli zamisliti da se nešto može ponašati na taj način iz razloga što se nikada nismo sreli sa ičime sličnim, zar ne? Kako možemo znati da se stanje moga čitavog tijela ne mijenja  dok me netko promatra?

5 godina
moderator
Random. kaže...

Što sam prije htio reći jest da, prije nego su otkriveni "kvantni efekti", nismo mogli zamisliti da se nešto može ponašati na taj način iz razloga što se nikada nismo sreli sa ičime sličnim, zar ne? Kako možemo znati da se stanje moga čitavog tijela ne mijenja  dok me netko promatra?

Pa i mijenja se. Promatranje u fizikalnom smislu zahtijeva neki oblik interakcije - u tvom slučaju fotoni gađaju tvoje tijelo, odbijaju se od njega i dolaze do promatrača. Fotoni koji gađaju tvoje tijelo imaju direktan utjecaj na materiju koja ga sačinjava.

Ono o čemu govori kvantna mehanika, a što je Bed objasnio kroz šalu, je da samo mjerenje (promatranje) "zacementira" jednu od mogućih vjerojatnosti stanja neke čestice za promatrača. Dakle, prije promatranja/mjerenja spin pojedinog elektrona je svaki mogući. Samim promatranjem (opet gađanje fotonom ili nečim) promatrač ga sam stavi u neku određenu vrijednost.

To je Heisenbergovo načelo neodređenosti. Na to se nadovezao Schroedinger sa svojom mačkom iz eksperimenta koja je "ni živa ni mrtva" dok ne otvorimo kutiju. 

Većinom se Schroedingerov (misaoni) pokus tumači više kao alegorija za kvantni svijet i implicitno i eksplicitno se podrazumijevalo ta pravila ne vrijede u našem, makro-svijetu. 

Međutim, ima sve više dokaza da kvantna mehanika itekako vrijedi i u makro svijetu, odnosno, da ne postoji taj neki nepoznati prag kada kvantni efekti prestaju vrijediti. 

Po tome mačka uistinu jest makro-objekti i u stanju je superpozicije, a promatrač očitava jedno (od svih mogućih) stanja za sebe, dok se u svakom trenutku u makro svijetu otvaraju nove povijesti i dok je jedan promatrač pronašao mačku živu u svom svijetu, njegov par u drugom svijetu (svemiru) pronalazi je mrtvu. 

Intuitivno je to teško prihvatiti, ali primjeri ovih gore eksperimenata iz makro svijeta,  koji pokazuju kvantne efekte sve više čine vjerojatnijim mogućnost da oni nisu ograničeni samo na vrlo male subatomske čestice, već da vrijede i za nas. 

This space for rent!
5 godina

Što se događa sa našim društvom, i moderatori su u debelom offtopicu :P

{#}

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
4 godine
tnakir kaže...

Što se događa sa našim društvom, i moderatori su u debelom offtopicu :P

{#}

Baš čitam i razmišljam, kakve veze ima kvantna fizika sa temom...

Ali je zanimljivo. Pogotovo za laike kao ja. {#}

4 godine
Drago kaže... 

Po tome mačka uistinu jest makro-objekti i u stanju je superpozicije, a promatrač očitava jedno (od svih mogućih) stanja za sebe, dok se u svakom trenutku u makro svijetu otvaraju nove povijesti i dok je jedan promatrač pronašao mačku živu u svom svijetu, njegov par u drugom svijetu (svemiru) pronalazi je mrtvu...

U ovom trenutku Random shvaća da se mora još podosta informirati da bi zaista shvatio o čemu se radi i kvalitetno sudjelovao u raspravi te napušta temu do daljnjega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 15:32 (Random.).
4 godine

Što se događa sa našim društvom???

Pa to je jednostavno,SEBIČNOST,POHLEPA,MATERIJALIZAM itd.

So say We All
5 godina
skyreeper kaže...

Što se događa sa našim društvom???

Pa to je jednostavno,SEBIČNOST,POHLEPA,MATERIJALIZAM itd.

Populistički komentari su uvijek dobro došli...

18 mjeseci
M_dipl. kaže...

Ovo je "intuitivno teško prihvatiti" jer se zapadna civilizacija još od antike temelji na aristotetolovskoj logici (na načelima neproturječnosti i isključenja trećega) koja je dvovrijednosna* po naravi. To je ono što uobičavamo zvati "zdravorazumskim razmišljanjem". Razvoj fizike u 20. stoljeću je, pak, došao do teorija koje prkose toj logičkoj strukturi...

Uzevši u obzir ovo što si napisao, misliš li da je sasvim moguće (moguće, ne da si siguran da je to tako) da dodir druge osobe ili razmišljanje te osobe o nama ima pozitivne efekte na naše tijelo?

Je li tako nešto moguće ili u potpunosti isključuješ tako nešto zbog nedostatka dokaza?

0 0
5 godina
Drago kaže...

Bose-Einsteinov kondenzat je također predviđeni i eksperimentalno dokazani makroskopski kvantni fenomen. Isto tako i tzv. Casimirov efekt i drugi efekti i eksperimenti (u zadnje vrijeme ih je sve više) koji nam u makro svijetu (i to toliko "makro" da postaju vidljivi golim okom) pokazuju kvantne efekte. 

Koliko sam shvatio, sada postaje glavno pitanje gdje kvantni efekti prestaju i da li uopće prestaju u makrosvijetu.

u biti ne prestaju nigdje, jer se svi zakoni kvantne mehanike mogu primjeniti i na makrosvijet koliko sam informiran, čudnost kvantne mehanike je s druge strane puno vidljivija u onome što si iznio a to su extremni uvjeti...

↑sorry, nisam vidio da si već pisao u tekstu iznad o tome, pa da ne ispadne da mudrujem↑

malo da prodrmam ostale, sci fi je goli quac za stvarnost koja nas okružuje i zagonetna je do besvjesti, hoću reći da i ono malo površinski što sam uspio pohvatati, konceptualno, je miljama zanimljivije, čudnije i nevjerojatnije od ičega što je ljudski um ikada uspio kroz književnost i ostale artističke discipline i zamisliti... IMO

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 0:06 ((s)izgoreo).
4 godine
Cadza kaže...

Uzevši u obzir ovo što si napisao, misliš li da je sasvim moguće (moguće, ne da si siguran da je to tako) da dodir druge osobe ili razmišljanje te osobe o nama ima pozitivne efekte na naše tijelo?

Je li tako nešto moguće ili u potpunosti isključuješ tako nešto zbog nedostatka dokaza?

Pa... ne znam nikoga koga zagrljaj nanervira, obicno smirujuce djeluje na ljude. To je pozitivan efekat dobiven dodirom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice