Joj e, pricaj mi.
U drustvu imam par njih koji vjeruju u nekakve misticne energije, telekineze, nekakvo vjersko iscjeljivanje, vizije, levitaciju i citanje misli.
Da ne pricam kako je vecina jos i religiozna.
Trebas vidjeti te diskusije...obicno zavrse tako da ja i jedan razuman prijatelj bivamo obliljezeni kao "ljudi s kojima se nema smisla raspravljat i koji su zadrti".
Ne bi vjerovao.
Ja se kad dode do takvih izjava ipak samo nasmijem i mislim si u sebi: "Naravno da nema smisla s nama raspravljati kada smo u pravu, jer kada ja nesto kazem to i podkrijepim pravim argumentima i cinjenicama, a ne temeljim sve na vjerovanju bez ikakvih dokaza"
Zavrsivsi s tom misli diskusiju, zadovoljan sam jer znam da su zapravo oni u toj diskusiji ispali zadrti i zapravo su oni ti s kojima se ne moze raspravljati.
No opet kad prode 10 minuta, shvatim kako oni vjerojatno nikada nece razumjeti to kakvi su i kako normalna kulturna rasprava treba izgledati...pa me kopka sto u njihovim glavama ispada kako su oni zapravo u pravu...no putem toga opet dodem na ono kako nema smisla raspravljati s njima, ali meni to jednostavno neda mira.
Kad mi netko izvali neku takvu izjavu tipa "Bog je intervenirao kako bi me sjetio da sutra imam kolokvij" ili "Moj bratic prakticira xyxxysa i vidio je isusa i moze rijesit glavobolju tako da ti nevidljivim energijama makne negativnu energiju s tebe", jednostavno ja ne mogu to cuti i ne poceti diskusiju jer me smeta takav debilizam i nedam se smesti od strane praznovjernih ljudi.
Ovom jednom pak majka prakticira taj neki rejki ili kak se vec zove, tvrdi da je (to ona zapravo tvrdi) dosla u razinu tog rejkjija gdje moze citati misli i u kontaktu z bogom je.
Ja ga pitam: "Sta kad dodes doma i kad ti procita misli, jel zna sto si radio proslog vikenda jer ja dobro znam i znam da bi ti glavu odkinula". 
Odgovor je sutnja ili neki ad hominem ili nesto deseto totalno nerelevantno.
Al ja sam zadrt! xD
Zove se reiki (vrsta bijele magije), e tu ekipa pare mlati. Ja im kapu skidam što zarađuju na idiotima. Liječenje energijom, gimme a break...

Traže osobe slabog karaktera i slabih uvjerenja reklo bi se, njuše ih kao predatori i nude im veliku životnu "promjenu", jelte.