Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 117.625
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
moderator
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
Tawals kaže...

Nisam reko da je taj postotak konačan.

Kada otkrijemo nešto, neki novi planet, i mjeriomo mu gustoću, masu, proporcije, znamo od čega se sastoji, bubam.. ugl. one stvari koje mislimo da su važne, mi možemo reći znamo 20% o tome planetu.

Izvlačiš brojke iz guzice.

Usput rečeno, pronalaskom planeta nismo izašli iz nikakve kutije.

3 godine
Tawals kaže...

Moglo bi povući, ali probaj objasniti podizanje tih blokova, i kako to da su tako precizno posloženi?

Ovakav način razmišljanja mi je totalno odbojan. Naime vi pokušavate dokazati svoje teorije pomoću praznina. Čim znanost ne daje odmah konkrentan odgovor na nešto, vi odmah potrkrepljujete svoje smiješnje teorije time i da je to neobjašnjivo bez vaših gluparija. Ne dajete priliku znanosti da pokuša dati odgovor na pitanje.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
5 godina
moderator
captain_soap_McTawish kaže...
Tawals kaže...

Moglo bi povući, ali probaj objasniti podizanje tih blokova, i kako to da su tako precizno posloženi?

Ovakav način razmišljanja mi je totalno odbojan. Naime vi pokušavate dokazati svoje teorije pomoću praznina. Čim znanost ne daje odmah konkrentan odgovor na nešto, vi odmah potrkrepljujete svoje smiješnje teorije time i da je to neobjašnjivo bez vaših gluparija.

Stručni naziv tog pokušaja manipulacije je argument iz neznanja (Argument from Ignorance). To je logička pogreška.

captain_soap_McTawish kaže...

Ne dajete priliku znanosti da pokuša dati odgovor na pitanje.

Još gora stvar - svojim pitanjem implicira da se te stvari ne znaju ili ne mogu dokučiti. A mogu se. Već samo pitanje je zlonamjerno postavljeno - traži kako objasniti podizanje tih blokova. Tko je gdje podizao te blokove? Zar nije čuo za kosinu? Blokove su vukli po kosini. Ali s obzirom da je na satovima fizike ležao na ušima, ne zna koje sile djeluju na kosini, odnosno kako se rastavljaju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 20:02 (mbaksa).
2 godine
protjeran
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Ja sam reako da bubam.

Još jedan primjer, malo fucani, Okrugla Zemlja nije bilo nešto logično dok nije otkrivena gravitacija.

0 1
5 godina
moderator
Tawals kaže...

Ja sam reako da bubam.

Znaš da bubaš i svejedno bubaš. {#}

Tawals kaže...
Još jedan primjer, malo fucani, Okrugla Zemlja nije bilo nešto logično dok nije otkrivena gravitacija.

Kad je to točno "otkrivena gravitacija"? Ako ciljaš na teoriju gravitacije, koju je definirao Newton, onda si u tolikom neznanju da je to strašno. http://en.wikipedia.org/wiki/Spherical_Earth

Tvoje neznanje u pogledu znanosti i povijesti je zastrašujuće. Idi u školu, uči, čitaj znanstvene knjige, umjesto da gledaš teoretičarsko-zavjerničke filmiće. Upravo to inače i jest glavna stvar - takve nebuloze kao što su u onom jadnom filmiću mogu popušiti samo nedovoljno educirane osobe.

2 godine
protjeran
Znas na sto sam mislio... ovaj post ti je vise grammar nazi nego neki dokaz mog neznanja.
Morat cu te sokirat i reci da sam ja u svojoj okolini nesto iznad prosjeka sto se tice opceg znanja. :o
20 mjeseci

koliko reptila u ovoj temi {#}

5 godina
Tawals kaže...
Znas na sto sam mislio... ovaj post ti je vise grammar nazi nego neki dokaz mog neznanja.
Morat cu te sokirat i reci da sam ja u svojoj okolini nesto iznad prosjeka sto se tice opceg znanja. :o

Ni u ludilu ne bih htio biti ni blizu tvojoj okolini. {#}

5 godina
moderator
Tawals kaže...

Iskreno da ti kažem, time si me šokirao. Što će onda biti s tom drugom djecom kad odrastu? Pa ona nemaju nikakve šanse u svijetu u kojem se traži znanje i sposobnost kritičkog razmišljanja.

No, nema veze. Tema ove teme nisi ni ti ni tvoje kolege. Nejasno mi je zašto se sad uopće javljaš na temu da bi pričao o sebi, umjesto da adekvatnim argumentima potkrijepiš tvrdnje koje si iznio. Ne znam na kakvoj su razini rasprave u tvome kraju, no ovdje se očekuje upotreba mozga, kritičko razmišljanje, iznošenje točnih, provjerenih informacija itd.

2 godine
protjeran

Iskreno da ti kažem, time si me šokirao. Što će onda biti s tom drugom djecom kad odrastu? Pa ona nemaju nikakve šanse u svijetu u kojem se traži znanje i sposobnost kritičkog razmišljanja.

No, nema veze. Tema ove teme nisi ni ti ni tvoje kolege. Nejasno mi je zašto se sad uopće javljaš na temu da bi pričao o sebi, umjesto da adekvatnim argumentima potkrijepiš tvrdnje koje si iznio. Ne znam na kakvoj su razini rasprave u tvome kraju, no ovdje se očekuje upotreba mozga, kritičko razmišljanje, iznošenje točnih, provjerenih informacija itd.

Znanje i sposobnost kritičkog razmišljanja, da se to traži i da se tako školujemo, današnji sistemi i patnja kroz koju čovječanstvo prolazi bilo bi dio povijesti, realno, današnjem sistemu treba samo tele koje je dovoljno pametno da radi što mu se kaže, da glasa, da gleda tv navačer i dovoljno glupo da ne vidi koliko je zapravo heban od strane sistema.

Iskreno neznam, nije bas da smo djeca, 17 godina je tu, samo 1 godinu starija generacija koja je pozavršavala trogodišnje strukovne poslove sada već traži posao, baš sam razgovarao sa jednim neki dan...  valjda ćemo se snaći.

Neznam zašto "u mome kraju" svugdje je manje više tako, mozak uglavnom služi da se odljepi od realnosti vikendima, da zapamti lozinku za Facebook, nešto gradiva dovoljno za prolaz.. i to je odprilike to kod današnje mladeži.

One malo pametnije se pokušava odvući u prosječnost i u površnost.

5 godina
Tawals kaže...

Znanje i sposobnost kritičkog razmišljanja, da se to traži i da se tako školujemo, današnji sistemi i patnja kroz koju čovječanstvo prolazi bilo bi dio povijesti, realno, današnjem sistemu treba samo tele koje je dovoljno pametno da radi što mu se kaže, da glasa, da gleda tv navačer i dovoljno glupo da ne vidi koliko je zapravo heban od strane sistema.

Iskreno neznam, nije bas da smo djeca, 17 godina je tu, samo 1 godinu starija generacija koja je pozavršavala trogodišnje strukovne poslove sada već traži posao, baš sam razgovarao sa jednim neki dan...  valjda ćemo se snaći.

Neznam zašto "u mome kraju" svugdje je manje više tako, mozak uglavnom služi da se odljepi od realnosti vikendima, da zapamti lozinku za Facebook, nešto gradiva dovoljno za prolaz.. i to je odprilike to kod današnje mladeži.

One malo pametnije se pokušava odvući u prosječnost i u površnost.

Prestrašno. Nadam se da ću djecu ipak uspjeti "izdići" iznad takvog razmišljanja. Šteta evolucije mozga.

Iskreno me strah ovakvih kao što si ti u svojoj blizini, bez obzira što imaš samo 17 godina.

2 godine
protjeran

Prestrašno. Nadam se da ću djecu ipak uspjeti "izdići" iznad takvog razmišljanja. Šteta evolucije mozga.

Iskreno me strah ovakvih kao što si ti u svojoj blizini, bez obzira što imaš samo 17 godina.

Nisam rekao da ja tako razmišljam, ja nemam problema s tim da budem papak i šonja neko vrijeme, ali neki imaju zato što neznaju ili ne žele znati za druge oblike zabave i neke druge zanimacije...

5 godina
Tawals kaže...

Nisam rekao da ja tako razmišljam, ja nemam problema s tim da budem papak i šonja neko vrijeme, ali neki imaju zato što neznaju ili ne žele znati za druge oblike zabave i neke druge zanimacije...

Papak, šonja, zabava i zanimacija?!?

Ajd se počni nečim baviti što malo "zabavlja" mozak... Tužno je tvoje razmišljanje.

2 godine
protjeran

Papak, šonja, zabava i zanimacija?!?

Ajd se počni nečim baviti što malo "zabavlja" mozak... Tužno je tvoje razmišljanje.

Mislio sam na papak i šonja zato što ne pijem, ne pušim, ne kladim se, ne gledam na djevojke kao seksualni objekt.. that kinda stuff.

5 godina
Tawals kaže...

Mislio sam na papak i šonja zato što ne pijem, ne pušim, ne kladim se, ne gledam na djevojke kao seksualni objekt.. that kinda stuff.

Pa o tome i govorim. Nikako ne možeš takvo ponašanje povezati s tim opisima.

3 godine
mbaksa kaže...
Tawals kaže...

Nejasno mi je zašto se sad uopće javljaš na temu da bi pričao o sebi, umjesto da adekvatnim argumentima potkrijepiš tvrdnje koje si iznio.

Još jedna u nizu zavjera.

5 godina
moderator
Tawals kaže...

I to je dovoljan razlog da ideš u drugi sistem suzbijanja kritičkog mišljenja - u teoretičare zavjera? Zar ti misliš da time što si počeo vjerovati u teorije zavjera, da si time dobio neko novo znanje, da si zbog toga pametniji od svojih kolega ili što? Da vidiš nešto za što su drugi preglupi da bi vidjeli? Varaš se, vidiš ono što ne postoji. Pogledaj samo to kako nemaš nikakvih legitimnih argumenata za svoje teorije zavjera.

Jedno je što se nekome sviđa, što bi htio da je istina (u tu kategoriju spadaju teorije zavjera, religije, new age...), a drugo je što stvarno jest istina (time se znanost bavi - cijela poanta znanosti je upoznati svijet što je bolje moguće).

19 mjeseci
Tawals kaže...

Ja sam reako da bubam.

Ne moraš govoriti, vidi se iz tvojih postova.

Da znaš osnove fizike iz osnovne škole stvari poput ove gore ne bi pominjao. Svoje znanje si sticao gledanjem filmića i slijepo vjreujući svemu, a onda ovdje pričaš o kritičkom mišljenju, to mi je ravno onome kada vjernici pričaju o slobodi...

BTW Koliko je prosjek ako si ti iznad?

4 godine

Ovdje se pravo zakuhalo?

Evo jedan video, od prije neki dan iz američkog senata.

Jedan od njihovih političara izgleda tek skonto' u kom je pravcu otišla Amerika i njena ekonomija.

Zanimljivo je šta kaže poslije 8:55 min. i poslije 12 min.

0 0
5 godina
heged kaže...

Ovdje se pravo zakuhalo?

Sad sve ima smisla. Amerika daje porezne olaksice Exxonu da moze i dalje efikasno iskopavati naftu, i da kopa sve dublje i dublje. I ne samo u americi, nego svugdje po svijetu. Izgleda da su neki od reptila duboko zakopani pod zemljom i sad ih zele pronaci... Neka davno izgubljena rodbina...

"Ratovi za naftu" uopce nemaju veze sa naftom nego sa trazenjem i ponovnim spajanjem obitelji... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 7:52 (SupremeCommander).
3 godine

SupremeCommander - nadam se da se šališ..

slika..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 9:04 (Top Bugovac).
3 godine
Top Bugovac kaže...
slika..

Znači broj 12 je ekskluzivno vezan za illuminate? Ne može imati neku benignu primjenu?

Ono, kao kad Apple patentira kvadar zaobljenih uglova pa više nitko ne može iskoristiti sličan oblik bez da netko pomisli na iPhone?

EDIT: ako snimaju video spotove, znači li to da su Illuminati diskografska kuća?

EDIT2: mea culpa, letimice sam čitao pa nisam povezao broj kostura sa brojem žrtava u pucnjavi. Hrpa slučajnosti, ništa više. Ali naravno, tako nije zanimljivo. Zanimljivije je u to utrpati Illuminate, i konstruirati teoriju zavjere oko toga.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 10:46 (rustweaver).
5 godina
rustweaver kaže...

EDIT: ako snimaju video spotove, znači li to da su Illuminati diskografska kuća?

To ti je nesto kao Three Lights iz Sailor Moon. Spotovi im sluze za komunikaciju.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
3 godine
rustweaver kaže...
Top Bugovac kaže...
slika..

Znači broj 12 je ekskluzivno vezan za illuminate? Ne može imati neku benignu primjenu?

Ono, kao kad Apple patentira kvadar zaobljenih uglova pa više nitko ne može iskoristiti sličan oblik bez da netko pomisli na iPhone?

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Aurora_shooting Slika je parodija na razne teorije zavjere
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
5 godina
heged kaže...

Ovdje se pravo zakuhalo?

Evo jedan video, od prije neki dan iz američkog senata.

Jedan od njihovih političara izgleda tek skonto' u kom je pravcu otišla Amerika i njena ekonomija.

Zanimljivo je šta kaže poslije 8:55 min. i poslije 12 min.

Ma nije on tek sad skontal kud to sve ide,{#} sve se to zna več odavno ali nisi mogel ništa promjenit(barem do sad) kad zemljom vladaju velike kompanije sa hrpom lobista u senatu.Veliki se sve više bogate na račun malih,a ova genijalna ideja dodatnog smanjivanja poreza superbogatašima za vladavine Busha bedaka mlađeg sve jasno govori.{#}

Pohlepa i samo pohlepa to je glavni problem, {#}i to uvjek na kraju dovede do kraha ovak i onak to sigurno uglavnom čista perverzija do daske.No doči če do drastičnih promjena to sigurno bez greške, kad se sjetim kaj se događalo nakon onog njihovog uragana Katrine pa to je užas.Uglavnom potpuno su zapostavili i zanemarili spašavanje, sve je to bilo vrlo loše organizirano i to na svim onim djelovima gdje su pretežno siromašne crnačke četvrti i ostali građani sa dna piramide kak se kaže ko ih hebe nek se snalaze sami ili nek pokrepaju.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 mjeseci
neaktivan

Evo jedan genijalan video, koji nažalost nije teorija zavjere več istina.

Ako vas zanima Krščanska religija preopučam video...

Mogli bi se smrznut oko nekih činjenica u njemu, samo da upozorim traje skoro 2 sata pa pogledat ako  imate vremena za to.

1 0
5 godina
moderator
Streetpunk kaže...

Mogli bi se smrznut oko nekih činjenica u njemu, samo da upozorim traje skoro 2 sata pa pogledat ako  imate vremena za to.

Teško mi je gledati/slušati nekoga tko se pretvara da je skeptik. {#} Zašto onda ne gledati film autora koji ne glumi skeptika (nego to jest) - The God Who Wasn't There:

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 5:11 (mbaksa).
2 godine
protjeran
mbaksa kaže...
Streetpunk kaže...

Teško mi je gledati/slušati nekoga tko se pretvara da je skeptik. {#} Zašto onda ne gledati film autora koji ne glumi skeptika (nego to jest) - The God Who Wasn't There:

Koliko sam ja shvatio, on nije skeptik prema postajanju Boga (Yahweh) i Isusa, nego "raskrinkava" Crkvu, Vatikan... pogledaj Vatikan, nisam bio, ali ima dosta idolopoklonstva, zatim u Sikstinskoj kapeli je naslikan Bog, Bog je reakao da se njega ne pokušava naslikati...ili nešto u tom stilu, uglavnom mi ga nemožemo pojmiti, niti ga možemo ikako dočaravati. Zatim La POrta Santa (sveta vrata), kažu da ako prođeš kroz njih, svi su ti grijesi oprošteni, kakvo je to kršćanstvo, zatim molitva mrtvom papi, sav vatikan je od zlata, poganski simboli, obelisci, pogledaj dokumentarac, preporučujem...

Isus je rekao, nije citat, ali nešto u tom stilu: "Sotonina crkva biti će sagrađena na gradu koji leži na 7 brda", kao što znamo to je Rim.

Današnja Crkva je dalako od onoga što je trebala biti, prvi kršćani nisu jeli svinjsko meso, niti pili alkohol, ali Sotona je to izvrnuo kao i Bibliju, jedina knjiga koja je ostala "netaknuta" je Ku'Ran, možda zbog načina na koji se prenosila, zapisivala, tj. ne smije se tiskati Ku'Ran bez da je on detaljno provjeren.

Rijetko tko zna cijlu Bibiliju napamet, dok u Islamu ima dosta hafiza koji znaju cijeli Ku'Ran.

5 godina
moderator
Tawals kaže...
mbaksa kaže...

Koliko sam ja shvatio, on nije skeptik prema postajanju Boga (Yahweh) i Isusa, nego "raskrinkava" Crkvu, Vatikan...

O kome konkretno govoriš? O tipu iz Streepunkovog videa? Kad sam napisao da se pretvara da je skeptik, mislio sam na svjetonazor (kao što ću za sebe reći da sam skeptik, ili preciznije znanstveni skeptik - http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_skepticism). Dotični lik definitivno ne spada u skeptike, mada možda jest skeptičan prema nekim elementima religije, religijskih običaja, ustanova, čegaveć. No, to ga ne čini skeptikom (u globalu), to ga eventualno čini skeptičnim prema tim stvarima. Drugim riječima, čeprkat će po stvarima koje mu se ne sviđaju, ali neće čeprkati po stvarima koje su mu pašu. To se naziva intelektualno nepoštenje. To ima veze i s logičkim pogreškama cherry picking i special pleading.

2 godine
protjeran
mbaksa kaže...

O kome konkretno govoriš? O tipu iz Streepunkovog videa? Kad sam napisao da se pretvara da je skeptik, mislio sam na svjetonazor (kao što ću za sebe reći da sam skeptik, ili preciznije znanstveni skeptik - http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_skepticism). Dotični lik definitivno ne spada u skeptike, mada možda jest skeptičan prema nekim elementima religije, religijskih običaja, ustanova, čegaveć. No, to ga ne čini skeptikom (u globalu), to ga eventualno čini skeptičnim prema tim stvarima. Drugim riječima, čeprkat će po stvarima koje mu se ne sviđaju, ali neće čeprkati po stvarima koje su mu pašu. To se naziva intelektualno nepoštenje. To ima veze i s logičkim pogreškama cherry picking i special pleading.

Da, o njemu, dobro nije tolko važno, puno so called vjernika to radi, kao da nemogu uzet Bibliju u ruke, dobro, koliko god ona iskrivljena bila, i malo preispitati svoju vjeru, ne je samo sljepo sljediti, tj. vjerske autoritete, svaki pravi vjernik bi trebao preispitati svoju vjeru.

Ovo je također dobar dokumentarac, naslov govori o čemu je riječ,

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 7:51 (Tawals).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice