Upit - vodeno hlađenje zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 2.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Upit - vodeno hlađenje -pumpa

Pozdrav,

 

Molio bih vas mišljenje o jednoj stvari,naime idem prema vodenom hlađenju,gpu block imam ,što mi je najbitnije,sad idem prema kupnji radiatora i ostalih periferija.

Ono gdje bih možda pokušao uštedjeti a neznam da li to može funkcionirati u realnoj situaciji a riječ je o vodenoj pumpi .

Gledao sam malo po netu i vidim da protočnost koju imaju druge pumpe ne kiksaju u performansama a bitno su jeftinije nego ove "specijalizirane" vodene pumpe za pc.

Te ostale pumpe su pumpe za akvarij,točnije vanjska pumpa,protočnost oko 1000  litara na sat pa više,s time da su te pumpe napravljene za 24/7 ,pa durbilitiy bi mogao prepostavljam biti veći.

Pritisak koju daju tj tlak (gph) je jednak ovima na pc pumpama

Jedna pumpa koju sam našao,ima iste fitinge kao pc ekwb,nije na 12 v već 220 v. i cijena je 300 kn umjesto redovnih ekwb cca 1000 kn.

Stavljam vam sliku youtube video ujedno i link videa.

Recenzije odlične.

 

http://www.marinedepot.com/Sicce_Syncra_Silent_Multifunction_Aquarium_Pump_Up_to_500_Gallons_Per_Hour_Submersible_Aquarium_Pumps-Sicce_USA-XJ1131-FIWPSBUF-vi.html

 

Pumpa moze biti vanjska ali ako je untar akvarija onda se snaga protoka moze rekulirati na prednjem "nosu" a ako nije unutra taj dio se skine i dobijete isti fitting kao ovaj gori gdje voda izlazi,samo u tom slučaju je jačina na max,jer kontrola jačine je otišla sa skinutom glavom.

Sad neznam kad bi njegov max 1350 litara na sat radio,dali bi to utjecalo na sam block,prepostavljam da nebi jer ekwb ima standalone pumpe do 1500 L .

ALi opet bolje pitat narod ,a eto..

 

lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 15:29 (Naguljizov).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Upit - vodeno hlađenje

Imaš već otvorenu temu Vodeno hlađenje - što i kako

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice