15 godina Saveznika i Sovjeta na PC-u

poruka: 3
|
čitano: 578
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
15 godina Saveznika i Sovjeta na PC-u

Sigurno se većina starijih igrača još uvijek sijeća ove igre, svojih neprospavanih noći i rasipanih dana u raznim kvartovskim igraonama i mrežnih napucavanja... zaraza igranja strategija u realnom vremenu upravo je započela sa ovom igrom prije 15 godina.

Iako je prvi Command and Conquer iz Westwood radionice bio Gold (Tiberian Dawn), najpopularnija igra u to vrijeme bila je Command and Conquer: Red Alert koja je izašla 31. listopada 1996. na Windows 95/98 te MS-DOS platformi. Radnja se zbiva za vrijeme 2. svijetskog rata među kojima se osim jedinica suprotstavljaju i različite vrste tehnologija s kojim barataju zaraćene strane Allies i Soviet. Red Alert su obilježili uvodni kratki filmići prije igranja misija koji su davali dodatnu čar i činili priču kao i u ostalim Command and Conquer igrama, te misteriozni i najkontrovezniji lik u cijeloj C&C seriji, "ne-mrtvi" čelavac Kane kojeg je tumačio Joseph Kucan.

Igru je napravio Westwood studios koji je osnovan 1985. te je zaredao nekoliko sjajnih naslova poput Lands of Lore-a te Dune 2. Uz Red Alert, u to vrijeme izašli su i Tiberian Sun, drugi nastavak iz Command and Conquer serijala, uz ostale Yuri's Revenge, C&C Renegade (eksperimentalna Westwood-ova pucačina), Dune 2000, Emperor: Battle for Dune te Red Alert 2. Gašenjem Westwood studiosa 2003. za većinu igrača te generacije, umrla je i strategija. Poznato je da se EA nije proslavio najbolje sa svojim zadnjim naslovom Command and Conquer: Tiberian Twilight iz 2010. s kojim su i zaključili cijelu C&C franšizu. Od 2008. Red Alert se može skinuti i besplatno sa EA-ovih stranica.

Tags : bike racing games free download - board games free online

[url=http://www.splaygame.net/board-games-free-online]board games free[/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 5:19 (ngomaichi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: 15 godina Saveznika i Sovjeta na PC-u

Kirov reporting, također sam fan C&C serijala

 

Dodao bih još glazbu koju je kreirao Frank Klepacki i koja je bezvremenska, i dan danas znam poslušati OST Red Alert serijala

 

Hell March 2 (prigodno za citanje prvog posta :) )

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 9:59 (cyclone).
14 godina
neaktivan
offline
15 godina Saveznika i Sovjeta na PC-u

Odrastao sam na C&C '90-ih, iako mi je Tiberian i Dune tematika uvijek bila draža od Red Alerta Sovjeta i Saveznika koji je meni uvijek bio spin-off glavnog serijala .

Proveo sam divne dane te davne 1997. godine igrajući Red Alert u lokalnoj igraonici u mreži s prijateljima. U doba moga djetinjstva i adolescencije multiplayer RTS strategija predstavljao je apsolutan vrhunac dostignuća gaming tehnologije i igračkog užitka.

Sve C&C igre koje je proizveo Westwood dok ga EA nije kupio i zatvorio predstavljale su apsolutno savršenstvo gaming dostignuća u svoje vrijeme kojemu nije trebalo ništa dodati ili oduzeti.

Kasnije je EA srozao stvar ostavši bez pravih ideja, pretjeranom komercijalizaciojm i ponavljanjem viđenog, uvođenjem vanzemaljaca u C&C po uzoru na Starcraft, a posljednji Red Alert 3 iz 2008. grafički loše dizajnirali na razini japanskog manga crtića. Na žalost izgleda je je zlatno doba RTS-a prošlo, već 6 godina nije bilo nove C&C igre, a Generals 2 je obustavljen i otkazan.

Nadam se ipak u godinama koje dolaze oživljavanju C&C franšize i izlasku nove igre koja bi se vratila korijenima, priželjkujem Dune RTS ili Tiberian tematike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 13:51 (dayvee).
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice