Company Of heroes, steam i t-com

poruka: 13
|
čitano: 620
|
moderatori: DrNasty, scorpion667, F1-IVO, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci

Priča ide ovako,

nedavno je na steamu bila akcija i par nas je ubolo ovu igru za sitne pare. Sve je bilo super, igrali smo multiplayer i sve pet. Da bi se nakon nekog vremena neki oladili i prestali igrat, a mi sto smo ostali shvatili da se ne mozemo nikako jedan protiv drugoga.

Naime svi sto su ostali imaju T-com kao IP i stalno nam javlja NAT error. nisam neki veliki stručnjak za te stvari, ali jednostavna google pretrage me je dovela do riješenja a to je bilo da se otvore određeni portovi na routeru. Pratio sam detaljno sve tutorijale koje sam nasao i pootvaro sve te portove ali se nista nije promijenilo. mislim promijenilo se da sam sada mogo hostat ljudima koji imaju optimu, a prije im nisam mogo hostat nego su samo oni mogli hostat ali nikako nisam uspio hostat drugom frendu koji ima isto t-com, ali drukciji router nego moj.

Nakon što to s portanjem nije baš radilo kako smo mi željeli probali smo preko hamachija. isto smo u detalje pratili tutorijale, napravi svoj network koji je radio za sve osim za igranje CoH-a te se opet nismo uspjeli sukobiti.

Ako je netko imao sličan problem ili ako zna riješenje bio bih jako zahvalan ako može pomoći. stvarno ludimo jer nikako ne moze igrat jedan protiv drugoga.

3 godine

Ja i frendovi smo igrali prego servisa Tunngle 

Znaci fora je da svi napravite u isto vrijeme accove ( nisam siguran da je nuzno ali ono da bude ista virtual IP adressa)

udete u bilo koju praznu sobu ( nebitno action, shuter, rpg.... )

I sad osoba koja vidi sve u sobi ( kod nas u pravilu uvijek je samo jedan koji je imao "najbolje otvorene" portove mogao vidjeti sve i onda on hosta LAN igru u igri )

Nije lose iskljucit firewall prije igranja.  

14 mjeseci

Da vidio sam taj servis u traženju riješenja, ali nisam isprobo jer sam prvo probo onaj gameranger i to nikako nije radilo jer kad sam napravio sobu i kad je frend bio doso mogli smo start game i onda se samo steam pokrenio i tu je sve stalo.

hvala na ovom savjetu probat cemo i to

EDIT:

evo isprobano. radi ko cager. velika hvala na savjetu

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 19:18 (udarnik60).
5 godina
Re: Company Of heroes, steam i t-com
udarnik60 kaže...

Priča ide ovako,

nedavno je na steamu bila akcija i par nas je ubolo ovu igru za sitne pare. Sve je bilo super, igrali smo multiplayer i sve pet. Da bi se nakon nekog vremena neki oladili i prestali igrat, a mi sto smo ostali shvatili da se ne mozemo nikako jedan protiv drugoga.

Naime svi sto su ostali imaju T-com kao IP i stalno nam javlja NAT error. nisam neki veliki stručnjak za te stvari, ali jednostavna google pretrage me je dovela do riješenja a to je bilo da se otvore određeni portovi na routeru. Pratio sam detaljno sve tutorijale koje sam nasao i pootvaro sve te portove ali se nista nije promijenilo. mislim promijenilo se da sam sada mogo hostat ljudima koji imaju optimu, a prije im nisam mogo hostat nego su samo oni mogli hostat ali nikako nisam uspio hostat drugom frendu koji ima isto t-com, ali drukciji router nego moj.

Nakon što to s portanjem nije baš radilo kako smo mi željeli probali smo preko hamachija. isto smo u detalje pratili tutorijale, napravi svoj network koji je radio za sve osim za igranje CoH-a te se opet nismo uspjeli sukobiti.

Ako je netko imao sličan problem ili ako zna riješenje bio bih jako zahvalan ako može pomoći. stvarno ludimo jer nikako ne moze igrat jedan protiv drugoga.

Da podijelim svoje iskustvo.

Odmah da ti kažem da si djelomično otvorio portove za ovu igru.

Ovako to izgleda na win xp kamo moraš otići. Redoslijed je s lijeva na desno. Problem je što sad nisam siguran koje portove treba unesti, pa ću sutra pitati prijatelja i napisati ovdje.

Bez problema igramo u 4, gdje dvoje imamo t-comov maxadsl, dok jedan ima vip homebox i jedan h1 telekom adsl.

16 mjeseci
denix kaže...
udarnik60 kaže...

Priča ide ovako,

Ovako to izgleda na win xp kamo moraš otići. Redoslijed je s lijeva na desno. Problem je što sad nisam siguran koje portove treba unesti, pa ću sutra pitati prijatelja i napisati ovdje.

Bez problema igramo u 4, gdje dvoje imamo t-comov maxadsl, dok jedan ima vip homebox i jedan h1 telekom adsl.

ovo je otvaranje portova na firewallu ,a ne routeru to njemu nece pomoc 

najbolje da si ugasi firewall pa onda proba igrat

http://x264blog.org/
5 godina
Arnold Layne kaže...
denix kaže...

a može ga i ugasiti, ali ako ne želi, može to napraviti.

Vjeruj mi, hoće mu pomoć. Prijatelj ima svaki čas taj problem jer mu se tu portovi obrišu, pojma nema zašto, pa ih mora dodati.

Ali da i u routeru portovi moraju biti otvoreni, moraju.

16 mjeseci
denix kaže...
Arnold Layne kaže...
denix kaže...

Vjeruj mi, hoće mu pomoć. Prijatelj ima svaki čas taj problem jer mu se tu portovi obrišu, pojma nema zašto, pa ih mora dodati.

kaj mu nije onda jednostavnije samo ugasit firewall dok igra ?

5 godina
Arnold Layne kaže...
denix kaže...

kaj mu nije onda jednostavnije samo ugasit firewall dok igra ?

nek sam bira što će napraviti.

4 godine

To je do modema, jedan lega isto ima sranje s tim i na neke od nas se može spojit, na neke ne. I tako je bilo i bit će. Treba otvorit portove koji odluče prestat radit nakon nekog vremena i slične gluparije... Nažalost, teško da će jednostavne stvari poput gašenja firewalla pomoći :/ 

2 godine

Ma džaba stari. Imam igru i doma siemenssx753 modem. Pokušao apsolunto sve, i dan danas se nekima ne mogu spojit. Ili mora hostat netko drugi ili ja nemrem uć u igru, sto probelma. Jedan od razloga što sam prestao to igrat. gala igra ali užas složen multi sa tim nat sranjima.

16 mjeseci
fila2208 kaže...

Ma džaba stari. Imam igru i doma siemenssx753 modem. Pokušao apsolunto sve, i dan danas se nekima ne mogu spojit. Ili mora hostat netko drugi ili ja nemrem uć u igru, sto probelma. Jedan od razloga što sam prestao to igrat. gala igra ali užas složen multi sa tim nat sranjima.

zato se dogovori sa frendovima da igrate preko tunngle-a tamo nema nat sranja

14 mjeseci

Kao što sam reko iznad s tungeeom radi odlicno. Hvala za savjete i za router i za firewall sve sam to bio radio, ali jednostavno nije islo.

Stoga ako ne radi koristite tunglee. iako sam i snjim imo nekih poteškoća, ali su brzo bili riješene :P

5 godina

Imam i ja jedan problem što se tiče CoH-a. Inače ga igram bez problema na ovom kompu Kanta 1, međutim došao mi je bratić koji također igra i instalirao sam CoH na ovaj komp Kanta 2. Igra na prvom kompu leti dok na drugom baš i ne. Probao sam sve žive postavke i nisam uspio riješiti ništa, igra se na 1680x1050 pri ultra postavkama samo smrzne na par sekundi. Dakle, čuje se glazba, glasovi, ali slika stoji. Pokušao sam smanjit postavke ali se dešava ista stvar na bilo kojim postavkama i rezoluciji. Igra je original, patch 2.602, driveri za grafičku najnoviji sa AMD stranice. Također mi onaj benchmark koji igra ima daje score GREAT na ultra postavkama sa avg fps oko 50. Isključio sam pregrijavanje kompa jer sam ga čistio prije mjesec i pol (nova pasta na CPU i GPU) i reinstalacija windowsa. Stvarno sam lud više. Ako netko ima neko riješenje ma koliko ludo bilo vfoljan sam probat samo da proradi kako treba.

bench bench
Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice