Grass Is No More

poruka: 17
|
čitano: 8.534
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Pozdrav,

neki od vas vjerojatno znaju ovu temu gdje sam opisivao razvoj igre. Ideja je na kraju propala, najvise zato sto je bila prevelik zalogaj za jednog 16-godišnjaka. Iz projekta sam puno naucio, sto je vjerojatno i najvaznije.

Sada, godinu dana kasnije, opet imam projekt. Ovaj je gotov, nisam htio puno o njemu govoriti dok ga nisam dovrsio, da me ne ponese forumska "slava".

Igra se zove Grass Is No More.
Cilj je skupiti što više bodova. Bodovi se skupljaju košenjem trave, jer igrac kontrolira kosilicu. Svakim pokošenim kvadratnim metrom (khm, khm, nije zapravo metar) dobiva se 100 bodova, a svakom sekundom neprestanog košenja "combo multiplier" poveca za 1. Znaci, zapravo treba napraviti sto veci combo. Combo j emoguce povecati skupljanjem kutije na terenu (to ce rezultirati i iznimnim ubrzavanjem kosilice), ali ga i izgubiti zabijanjem u krticnjak. Postoji i par power-up-ova i tako to...

Igra je slozena u levele, s postupnim povecavanjem tezine. U svakom levelu treba doseci odredjeni bodovni prag u jednoj minuti kosnje. Bodovni prag levela se oredjuje prema "formuli" (10000 + n * 5000 gdje je n redni broj levela). Ako ne uspijete doseci bodovni prag, mozete se spasit sa mini igrom i tako dobiti jos jednu sansu na tom levelu (mini igru mozete zavrsit samo jednom po levelu), ako i onda ne uspijete morat cete krenuti od prvog levela. Ako uspijete skupit vise od dvostruko potrebnih bodova mozete odigrat drugu mini igru u kojoj se broj bodova moze udvostruciti.

Online high score lista

Jednom kada ipak izgubite (ako ste povezani na internet), na ekranu ce vam se pojaviti QR kod (sadrzaj koda ce biti kopiran i clipboard). QR kod sadrzi link slican ovome http://lengine.org/score/GINM/game.php/?game=20150313161841Luka gdje cete moci vidjeti pojedinosti i upravo zavrsenoj igri (ukupan broj bodova, dosegnuti level i tako to). Ovaj link mozete slati prijateljima, podijeliti na Facebooku i tako.

LEngine
Kao i prosli projekt, GINM je razvijen u LEnginu. Relativno jednostavnom enginu kojeg sam napisao. (C#/OpenGL (OpenAL za zvuk)). Ovakav, a i bolji rezultat se mogao jednostavnije postici koristenjem Unity-a ili neceg slicnog, ali razvijanje vlastitog engina mi je posebno zanimljivo, tako da sam ponosan i na ovakav "sugavi" engine.

Igra nije besplatna???

Znam da moja igra nije u rangu nekih indie naslova. Neki su mi predlozili da bi za nju mogao trazit koji dolar. Dugo sam razmisljao o tom koraku, i na kraju ipak pristao.

Igru mozete kupiti (za sada prednaruciti, izlazi 7.5.2015.) na Desuri: http://lengine.org/GrassIsNoMore/


1.99 Eura (koliko kosta u Hrvatskoj) je najniza cijena koju sam mogao staviti. Sam se protivim politici velikih izdavackih kuca o izjednacavanju cijena u Dolarima i Eurima (makar i nije tako bitno uz danasnji tecaj), igra u Americi i nekim drugim drzavama kosta 1.99 Dolara, to je Desurino pravilo i tu ne mogu nista uciniti.

Ako netko smatra da je 15kn previse za ovako nesto (sto je sasvim razumljivo u danasnjoj situaciji), neka mi slobodno posalje poruku tu na forumu, siguran sam da ce bit koji key viska.

 

JE: http://lengine.org/score/GINM/

Kakav stroj trebam za pokretanje?

Prakticki bilo sto. Jednojezgreni Celeroni i Pentiumi na 2ghz su sasvim dovoljni. 512mb rama. Graficka sa podrskom za OpenGL 2.1 (ako je pci-e vjerojatno ce radit).

Pomozite!

Kao sto sam spomenuo, imam 17 godina, i ne samo da mi je ovo prva izdana igra, nego i prvi komad softwarea koji prodajem. O marketingu nemam pojma. 

Zamolio bih vas ako imate kakve sugestije, ideje i to, vezane uz marketing, ali i opcenito da mi pomognete malo.

Puno hvala!

Trailer:

 

main+menu main+menu
power+upovi power+upovi
raketa raketa
score+na+webu score+na+webu
qr+kod+na+kraju+runde qr+kod+na+kraju+runde
Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 21:00 (Luka Ivanković).
Moj PC  
12 0 hvala 5
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Sada sam vidio da je netko iz Hrvatske sinoc prednarucio igru, vjerojatno s ovog foruma. Hvala, prva prodana jednica ikad.

Ako netko ima iskustva s ovakvim stvarima, volio bih pitati nekoliko pitanja. Google je pun ovakvih stvari (cesto govore i kontradiktorne stvari na razlicitm stranicama), ali najvise bih volio cuti sugestije "iz prve ruke".

Hvala još jednom.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Grass Is No More

Davno je proslo vrijeme kada sam nekome bio prvi, a to su bile zene, i nije bilo racunala u igri. :D

 

No sada salu na stranu, obzirom da imas 17 godina a ja se ne igram, svejedno mislim da je vrlo pozitivno kako si krenuo prema kvalitetnom razvoju svojih sposobnosti (zajedno sa kompanjonima, ako sam dobro shvatio).

 

Mozda ne bi bilo lose da malo vise napises/napisete o sebi, tipa neki mini CV (koliko ga mozes imati sa 17 godina).

 

Takodjer, IMNSHO, ako stvarno mislis da nemas uber-kvalitetan proizvod, ici na komercijalnu pricu a-priori mozda i nije najmudrije. Znam da je mogucnost plasiranja softvera na razno razne online servise i zarada vrlo primamljiva, no plasiranje dobrog freewarea kojime ostvarujes besplatan marketing mogao bi biti jos bolji potez.

 

U svakom slucaju, puno srece!

"If you lie to the compiler, it will get its revenge." Henry Spencer <a href="http://www.pci-z.com/">PCI-Z</a>
12 godina
neaktivan
offline
Re: Grass Is No More

Hvala na lijepim željama.

Sto se CV-a tice, imam par stvari koje bi mozda vrijedilo staviti (par natjecanja, informatizacija skolskog vrta (qr kodovi), racunalna obrada skolske spomenice (240 stranica) i tako neki projekti (ako bi se takve stvari mogle stavljat u CV)), ali nemam ideju sto bi s njim radio. Kako idem u gimnaziju trebao bih zavrsiti i nekakav fakultet, tako da mi taj CV moze bit koristan tek 5-6 godina (u zivotu sedamnaestogodisnjaka to je jako puno heh).

Morao sam guglati sto znaci IMNSHO... Kako sam igru radio i pokazivao je prijateljima oni su me poceli nagovarat da ju "prodajem". Stvarno sam puno razmisljao. Profit i nije toliko bitan, najvise zato sto ga nece bit (odnosno bit ce zanemarivo mal). Najvazniji mi je taj osjecaj "zadovoljstva" jer sam napravio nesto sto je netko voljan prodavat. Najradije bih stavio cijenu 0.1$, ali Desura kaze da je 2 minimum.

Jos jednom puno hvala na sugestijama i iskrenom misljenju. 

Potpis
10 godina
neaktivan
offline
Re: Grass Is No More

Otvori Linkedin, slozi korektan profil i dobar si.

 

To ti tako obicno ide, svi te nagovaraju, pa ces na kraju zbrojiti koliko ti je nagovaralovića ubacilo kakvu lovu. No sada, sto je, tu je. Budes vidio kako ce ici, pa onda mozes odluciti sto dalje. Raditi igre poprilicno je nezahvalno i nema samo elemente kvalitetnog programiranja; gdje se s nekakvim drugim softverom i mozes "izvuci" obzirom da uglavnom baratas gotovim elementima a use caseovi su ipak manje fleksibilni nego kod igre.

 

Razumije da si jos jako mlad, pa se nadam da ti moje rijeci nece tesko pasti, ali moras shvatiti kako neke stvari realno funkcioniraju. Napravio si uradak za kojeg sam siguran da si ulozio puno truda no zapitaj se, tko zeli dati dva dolara anonimusu s Interneta da bi kosio travu u OpenGL-u? Zapravo, postavi si pitanje tko bi uopce zelio ostaviti e-mail adresu da se registrira i to preuzme besplatno? Vrlo vjerojatno gotovo nitko (sto si mogao vidjeti u prva 24 sata od pocetka svoje prodaje).

 

S druge strane, ako zelis sav taj trud pretociti u svoj portfelj kao dobru "znacku" u CV-u, onda je ovo krivi put. Predpostavljam da ne zelis staviti u CV igru za koju je na nekoj opskurnoj stranici za prodaju zabiljezeno tri i pol kupnje? :) To ne znaci da je stvar losa, znaci da jednostavno nije komercijalna.

 

Ako ti treba logisticka pomoc u smislu hostinga ili slicno kako bi si smanjio operativno odrzavanje odlucis li pustit neke svoje uratke kao freeware, slobodno mi se javi.

 

Eh, i da, mozda sam ja malo prestar, ali stranica izgleda malo '90. Mozda grijesim, ali... Font me podsjeca kao da sam upravo sisao s Gophera i upoznao HTTP. :) I nekako mi je sve to nekonzistentno; pricekaj jos kakav feedback, vjerujem da tu ima puno vise ljudi koji su u temi, ali meni se cini si po tom pitanju trebao biti malo organiziraniji, prije nego sto si poceo s komercijalizacijom.

http://www.pci-z.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 21:55 (bbanelli).
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Jos malo...

Igra izlazi u cetvrtak (7.5.).

Redizajnirao sam web. I dalje je los, ali ipak malo bolji nego ranije. Ovo je vrhunac mog web dizajnahttp://lengine.org/GrassIsNoMore/

 

Napravio sam i nekoliko novih levela:

 
 

Hvala na paznji.

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Igra je upravo izasla:

link na stranicu: http://lengine.org/GrassIsNoMore/

Sva pitanja, pohvale, a posebno (konstruktivne) kritike su apsolutno dobrodosle.


Hvala

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 15:41 (Luka Ivanković).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Od sada igra ima i besplatni DEMO. Sadrzi jedan level i ne salje vas score.

Mozete ga skinuti sa Desure ili s igrine stranice. Ima 33mb.

btw, evo i 2 kljuca za punu verziju igre:

NSGD2-WA277-Y2VIM-JFWQB-BG37H

SQCQQ-1E6M0-AP2JR-8595S-185F4

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Upravo je objavljena kratka recenzijica/opis igre na jednom domacem youtube kanalu:

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Mozda ste culi, ali Desura (BadJuJu games) "planira" bankrotirati (link, link). Tako, ni 30 dana nakon izlaska moje prve igre, tvrtka koja ju je prodavala odlazi u stecaj. 

Nema veze, Grass Is No More je "prebacen" na Humble Bundle: http://lengine.org/GrassIsNoMore/

 

Tim povodom, dva HB gifta:

https://www.humblebundle.com/s?gift=2eEHRyh6NvXyP7eA

https://www.humblebundle.com/s?gift=zqDn4Nktyqz7sdCc

 



Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Pozdrav,

samo vam javljam da je Grass Is No More trenutno na "taktickom" popustu od 50%, i sad kosta jean euro. Kako je sada dostupan u nekoliko internetskih trgovina, mozete odabrati onu koja vam najvise odgovara:
http://lengine.org/GrassIsNoMore/

Gdje god ju kupili, dobit cete i Desura key (osim, naravno, na samoj Desuri). Ako smatrate da igra vrijedi vise od eura, na itch.io i na humble bundlu mozete platiti i vise. Ako mislite da igra ne vrijedi niti taj eur, ima par besplatnih kljuceva tu: tu

 

btw, bolje se primite prave kosilice...

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Re: Grass Is No More
Fino, oduvijek me zanimalo kako je to raditi igru, nek ti je sa srećom ..
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Kako je raditi igru? 
Meni je bilo zabavno, ali mislim da je to slucaj selektivnog pamcenja i da sam lose trenutke zaboravio. Meni se posebno svidjelo to sto sam mogao kombinirati razlicite grane informatike. Kad mi se programiralo, programirao bih, kad mi se crtalo, pravio bih modele ili teksture... Znam da u stvarnom svijetu informatike to ne ide bas tako, al uzivam dok ide.


Hvala na pozitivnim zeljama!

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Poceo sam raditi na novom projektu.

U zadnjih par tjedana sam razgovarao sa dosta ljudi iz industrije, dosta njih mi je reklo da uz projekt moram imat vezan blog. Opet sam prihvatio savjet, ali buduci da je projekt u jako ranoj fazi i nemam bas puno za pokazati, napisao sam mali tutorial o koristenju buffera u OpenGL-u. Ono sto sam nasao guglajuci je poprilicno slampavo objasnjeno (samo nabacan hrpa koda, vecina zapravo ni nema direktne veze sa bufferima). 
Znam da ovo nije najbolja voda koju ste ikad vidjeli u igricama, ali mislim da moze dobro posluziti za pocetak koristenja buffera u OpenGL-u.

Link na blog/tutorial: http://luka-ivankovic.from.hr/blog/index.php?controller=post&action=view&id_post=2

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Slucajno sam naisao na ovu temu, pa da napisem jedan mali update. Desura je bankrotirala. Nekoliko tjedana nakon izdavanja moje prve komercijalne igre, tvrtka koja ju je izdala je propala.

Igra je sada besplatna, postoji hrpa stranica gdje se moze preuzeti. Kako su mnoge sumnjive, a na nekima je dostupna samo DEMO verzija, na stranici igre su popisane sve stranice gdje kompletnu igru mozete legalno i sigurno preuzeti: http://lengine.org/GrassIsNoMore/

Online high-score lista jos radi http://lengine.org/score/GINM/ , igra ima 37mb i moze ju pokrenuti gotovo bilo sto s Windowsima. Ne vidim razlog da ju ne isprobate. 





http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

Jao,prodaješ igru i odmah tvrtka propadne :P

naravno,šalim se malo, impresioniran sam time što si napisao svoj engine,svakako pohvalna stvar :D

--------------------------------------------------------------------------------------------
 
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
Grass Is No More

 

U mom slucaju je ovo smijesno, ali mnogi developeri su se dobrim dijelom oslanjali na Desuru. 

Hvala na pohvalama.

http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice