Trine (indie platformer)

poruka: 40
|
čitano: 3.474
|
moderatori: DrNasty, scorpion667, F1-IVO, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Trine (indie platformer)

Trine je dobio demo na Steam-u.

Savjetujem svima koji vole arkade izradjene na sabloni igara iz 80ih i 90ih da ga isprobaju. Predivno izgleda, jednostavan za kontrolu i koristi vecinom fiziku za rijesavanje puzzleova.

Osobno, totalno vidim The Lost Vikings u njemu, sto je ogroman plus, a nacin upravljanja me podsjeca na Abuse.

P.S.

Moze se preorderati, i molim sve vas koji MOZETE da ju kupite umjesto da ju piratizirate;

igru je napravio finski tim koji broji svega 20ak ljudi, i treba im pomoci da se probiju koliko mogu, umjesto da ih na kraju kupi neki veliki publisher i upropasti ih kao sto je propala Troika, Bullfrog, Westwood...

Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 11:20 (Deus ex machina).
4 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

evo bas sam malo krenuo igrat i svidja mi se. pomalo vuce na Bionic Commando. hvala na preporuci i otvorenom topicu! (ja tebi preporucujem da probas Braid, Zeno Clash, Plants vs. Zombies i The Path, takodjer fantasticne indie igre)

real life is for people who suck at video games
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 19:17 (r3d3f1n3).
3 godine
Trine (indie platformer)

Zaboravio si da sam vec sve to probao i komentirao na tim temama :-)

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
4 godine
RE: Trine (indie platformer)
Deus ex machina kaže...

Moze se preorderati, i molim sve vas koji MOZETE da ju kupite umjesto da ju piratizirate;

igru je napravio finski tim koji broji svega 20ak ljudi, i treba im pomoci da se probiju koliko mogu

Ovo je hvale vrijedan poziv, no, volio bih znati koliko je bilo ovakvih poziva za daleko atraktivniju i za proizvodnju zahtjevniju igru Space Force: Rogue Universe koju je s ljubavlju i naporom razvijao hrvatski tim od... nekoliko ljudi (ne smijem otkrivati brojke, ali ova finska cifra izgleda kao Microsoft prema njima)? Osim toga, SFRU je samo za naše tržište pod nagovorom developera (iz patriotskih razloga) izdavač prodavao po 50 kn box!!!

Svakako ću dati priliku Trine.

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

Upravo sam je zaigrao i gle cuda na racunaru gdje Crysis na ultra high i real life modu vrtim na solidnih 30 fps-ova ova igrica mi ima jedva 15 fps-ova hmmm istina da nije osginal ali ni Crysis nije pa duplo bolje ide od ove 2d igre

Pa da sam je jos kupio i da ovako lose radi svezao bih dvije bombe oko pojasa i digao se u vazduh

www.birtija.co.ba
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 0:48 (luxman).
3 godine
neaktivan
luxman kaže...

Upravo sam je zaigrao i gle cuda na racunaru gdje Crysis na ultra high i real life modu vrtim na solidnih 30 fps-ova ova igrica mi ima jedva 15 fps-ova hmmm istina da nije osginal ali ni Crysis nije pa duplo bolje ide od ove 2d igre

Pa da sam je jos kupio i da ovako lose radi svezao bih dvije bombe oko pojasa i digao se u vazduh

imam isti problem. stavio sve na very high, AA na 4x (što je maksimalno) i AF na 8x (također čini mi se maksimalno) te trza, dobro nije prejako, može se igrati ali onda sam stavio AA na 2x što je povećalo FPS.

igra me nije ama po sebi nešto pretjerano očarala, no jedan od jedinstveni naslova za pc. trenutno igram.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 14:41 (Raving Rabbid).
3 godine
protjeran
Raving Rabbid kaže...
luxman kaže...

imam isti problem. stavio sve na very high, AA na 4x (što je maksimalno) i AF na 8x (također čini mi se maksimalno) te trza, dobro nije prejako, može se igrati ali onda sam stavio AA na 2x što je povećalo FPS.

igra me nije ama po sebi nešto pretjerano očarala, no jedan od jedinstveni naslova za pc. trenutno igram.

I ja sam smanjio AA i sada ide odlicno a da bi tragedija bila jos veca igra mi se nakon duzeg igranja svidjela pravo sto ti kazes jedinstvena

3 godine
Trine (indie platformer)

Probao sam igru i mogu samo reći da sam ugodno iznenađen, kao što je bio i slučaj kod Braida. Sve ste već rekli - samo riječi hvale i moja preporuka.

Evo par slikica i 2 gameplaya:

Trine - GameReport (hrv)

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 18:45 (Stimulans).
3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

Ako bih morao praviti listu top 10 igara koje su izasle zadnjih 4 godine ja bih ovu igru stavio na debelo sesto mjesto s tim da mi se igra nije odmah na pocetku svidjela Izlanuo se

Edit

Jos da dodam grafika je fenomenalna a za fiziku necu ni pricati skinite igru koja je teska oko 550 MB i uzivajte...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 19:04 (luxman).
4 godine
Trine (indie platformer)

Cini mi se super igra, i kupit cu orginal ali pricekat cu jos malo, mozda bude neki weekend deal na steamu (30 evra mi je puno iskreno za indie igru)Cool

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
3 godine
Dermentor kaže...

Cini mi se super igra, i kupit cu orginal ali pricekat cu jos malo, mozda bude neki weekend deal na steamu (30 evra mi je puno iskreno za indie igru)Cool

Onda smo dvoje koji isto razmisljaju ;-)
Slinim, ali necu za inat ic piratizirat nego bas isto kao i ti, cekam weekend deal.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 21:38 (Deus ex machina).
4 godine
Trine (indie platformer)

Btw. ovaj vikend je dobar deal, kupio si sva 3 nastavka BiA za 20 Evra... Covjece 150 tri super igre od kojih je jedna i relativno nova. na takvim rasprodajama sam kupio preko 60 igara na steamu. Smijeh

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

ja sam igru presao i napatio sam se samo tako na zadnjem nivou

4 godine
Trine (indie platformer)

Odlična igra, grafika, zvuk, doživljaj igranja, sve radi glatko, fluidno, inače obožavam platformske igre. Zadnji nivo je i mene napatio, kad se penješ gore do vrha, ali inače igra je lagana.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
3 godine
Trine (indie platformer)

A to je zadnji level kad se uspinješ po "vrućoj" kanalizaciji a razina lave konstantno raste + ona utvara baca prepreke?

They took our jobs!
3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

to je taj...

A haj nek mi neko kaze kako je moguce igrati sa tva tri lika kao na ovom klipu

4 godine
Trine (indie platformer)

Upravo sam završio igru i moram reči da je nešto nevjerojatno...Čisto remek djelo...

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
3 godine
luxman kaže...

to je taj...

A haj nek mi neko kaze kako je moguce igrati sa tva tri lika kao na ovom klipu

pa moraš se umrežiti sa još dvoje ljudi

They took our jobs!
4 godine
Trine (indie platformer)

Joj odlicna platformska igrica! Ne sjecam se kada sam zadnji put uopce igrao takve igrice, valjda ne od doba 386 i 486ice.

stop(); // hammertime! | http://twitter.com/hhrvoje
3 godine
Trine (indie platformer)

Prešao! Sam kraj igre jest malo zaheban ali sam očekivao nekog bossa na kraju. No, sve u svemu - iznadprosječna igra. Vrijedna svake minute igranja. U rangu nedavno odigranog Braida. Prelijepa grafika, zavidna razina igrivosti a to je ono i najbitnije. Eh da nam je barem više takvih naslova!

They took our jobs!
3 godine
Trine (indie platformer)

Pa, da ne ispadnem opet papak - KUPUJTE umjesto piratiziranja, pa ce ljudi koji ih rade imati kruha, pa ce imati zasto raditi takve igre. Netko je u Trine ulozio 2-3 godine truda, 2-3 godine treba i jesti i treba ostati para za slijedeci projekt. Znam da vecini to nije jasno jer je piratstvo tako rasireno da ljudi ne razumiju dugorocne posljedice, ali evo vam ih pred vratima:

veliki studiji postoje i kupuju male, jer mali nemaju para za razvoj kvalitetnih igara. Zato je trziste prezasiceno smecem.

Trzistu igara desava se isto sto se dogodilo i sa Hollywoodom.

Jao kako cu pobrat karton sada, ali valjda ce admini imat razumijevanja za politiku ovdje (iako je jedno od pravila foruma da se ne prica o politici):
iz inata piratiziram sve EA igre bas zato jer hocu da taj gigant propadne - borim se sa vjetrenjacama. Samo kupuju svaki studio, uniste ih i dalje grindaju smeca.

Dolje EA! Zivjeli Troika, Westwood, Bullfrog, Interplay, Infogrames, Quantic Dreams, Funcom!!!

(lol)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 15:13 (Deus ex machina).
4 godine

Ovo je off-topic, ali kada si već započeo, važno je reći da piratstvo ne šteti velikim izdavačima, nego malim. EA neće propasti ako im se i nekoliko naslova ne proda dobro, ali mali studio je mrtav ako im se igra piratizira.

Piratiziranje igara 'velikih' nije baš neki udarac tim 'velikima', već samo stvara kontra-efekt: naviku kod ljudi da piratiziraju, a tu naviku prenose i na male indie i male AAA timove, koji zbog piratiziranja propadaju.

Puno je bolje sredstvo protiv Hollywoodizacije industrije igara, podržati male poput Stardocka, PopCapa i sl. tako da kvalitetom i rastom mogu konkurirati EA i natjerati ih da podignu razinu kvalitete.

EA igre zbog piratiziranja zgazi DRM-om i mnogima stvara probleme; aktivacije, mediji... svašta. Stardock pusti posve otvorenu igru i prodaja i kvaliteta igre su iznad piratluka. Nažalost, stvar se pročula pa su iduću igru pirati skoro uništili (Demigod), a Stardock je izgubio bitku kao jedan od rijetkih studija kojima je stalo do kupaca i kvalitete.

Piratiziranjem ste možda uštedjeli 200kn, ali ste nanijeli nesagledivu štetu bilo kome tko pokušava u industriju igara unijeti nešto novo, bolje i svježe.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 19:16 (naxeem).
3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

Samo vi pricajte svoje

Kako bi tek neko od nas sa balkanskom platom propao da mora svaku svaku igru uzeti ALI ORGINAL pa ne bi nas bilo na mapi tako da mi je vise zao obicnih ljudi i vise mi je stalo da oni imaju nego neka tamo firma za koju mi se zivo piiip...

3 godine
Trine (indie platformer)

Problem je u tome sto ti mislis da MORAS SVAKU igru uzeti... tko ti brani da uzmes samo one koje ti se svidjaju? Postoje demoi, kao recimo za Trine za koji bi si pucao u glavu... lijepo skines demo, odigras dvije tri staze i odlucis da li je to igra za tebe ili nije.

3 godine
protjeran
Trine (indie platformer)

sta je ba ovo ljudi oce da kazu bolje je dati 30/40/50 eura za igru nego je skinuti djaba MAAAAAA DAAAAAAAAAJ vecu laz nisam procitao u svom zivotu

PS

Cast kolekcionarima

3 godine
Trine (indie platformer)

Sto god da radio u zivotu za zaraditi kruh, samo si zamisli da svi ostali ljudi na svijetu imaju pravo to od tebe dobiti besplatno, bez da se ti s time slazes ili ne. Recimo, netko te unajmi da mu popravis ves masinu, onda je on uzme i odluci da ti nece platiti. I slijedeci put ti opet dodje na vrata s ves masinom i opet odluci da ti nece platiti.

Ali da ne offtopicarimo dalje, evo ti link na temu koja se time bavi, gdje je sve isprezvakano i isprebijano: Francuzi donom na piratstvo

2 godine
Trine (indie platformer)

Trine je jako dobra igra, grafika, likovi pa čak i glazbena podloga... Ali ovaj zadnji nivo me je totalno živcira.

Prijeđem oko polovice tog nivoa, igrao sam ga dobrih 20 min., a onda izgubim sva tri lika i lijepo tamo

označim da me vrati na zadnji check point! A kad ono, baci me na početak tog cijelog levela!!

Siguran sam da sam prošao oko 6-7 check pointova...Viče

3 godine
Trine (indie platformer)

Mi moze netko reci koja je minimalna konfiguracija za ovu igru?

born to be gamer
4 godine
Re: Trine (indie platformer)
luxman kaže...

ja sam igru presao i napatio sam se samo tako na zadnjem nivou

Također, na PS3-u.

Prošel sam igru dva puta, uključujući Very Hard (trofej).

Sad mi fali jedan trofej za platinu, a zove se, s razlogom; "Better Then Developers" - treba proći Tower of Sarek na very hard bez ijednog umiranja!

Vidim likove na YT da su uspjeli to u 55s..."luđaci", samo kaj su svi igrali na PC-u, a tam je olakšica kaj se sa lopovom može nišaniti de da se primi (i lakše je sa čarobnjakom na brzinu napraviti/nacrtati nekaj), za razliku od PS3 verzije...

Uglavnom, meni fali točno ovo:

Jest da je ovo rivajv teme, koja je duga bila neaktivna, a to me čudi, pošto je Trine jako dobra igra!

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
4 godine
Trine (indie platformer)

Kad čovjeka nekaj vuče, onda se sve da osvojiti!

Pala je moja 6., Trine platina.

Namučil me ovaj zadnji trofej jer je zbilja težak i dugo sam tražil taktiku - na kraju sam je pronašel, pa evo da podijelim s vama, možda nekom pomogne.

Zato je i dabl post, pošto je poprilično dug :)

Prvo, malo hvaljenja {#}

Way Out of the Trine - Platinum trophy Way Out of the Trine - Platinum trophy

I sad je na redu ta moja taktika:

1 - krenuti naravno s lopovom, lijeva strana, prepreke kaj postavlja Sarek uništavati sa vatrenim lukom
2 - doskočiti na rub (desno) mjesta gdje padne 1. kugla sa šiljcima (to je u sredini tornja), skočiti lijevo pa desno i desno sve do jedne platforme s koje se može visko zakvačit i dići u zraki
3 - viseći pričekati pokretnu platformu i doskočiti na fiksnu pa odma na desnu iznad, pošto preme vama ide kugla sa šiljcima.
4 - nastavti prema gore, uništiti kvadrat i zavisno od kud dođe sljedeća velika kugla, skočiti na "cik-cak" platformu lijevo (ak kugla ide s lijeve strane, može se popeti gore, a ak ide s desne, skočiti (zakvačiti) se kroz šiljke (nema veze kaj se malo ozlijedite)
5 - skroz ste lijevo i prema vama dolazi sljedeća kugla - promjeniti na viteza i stati šitiom od zida desno, do zida :) kužite uglavnom - kugla prođe iznad vas.
6 - nastaviti sa vitezom i razbiti plank te skočiti gore, nastaviti lijevo i gore s njim, te uništavati kutije kaj stvara Sarek
7- kod tri manje grede, tj. prije "cik-cak" platforme, na koju Sarek baci kutiju, vratiti na lopova i uništiti tu kutiju da se platforma ne zavrti previše, iako se stigne i u tom slučaju, samo treba malo pričekati.
8 - nastaviti desno i dolazi se do padajućih platformi, koje vode lijevo i prema gore, a na njih Sarek baca plankove na različite načine - NE ići odma lijevo na njih, već se držati desne strane, tj. tik do mjesta gdje padne kugla sa šiljcima.
9 - od tog mjesta sigurno je popseti se padajućim platformama i skočiti lijevo - tu mapa "pozeleni" i još morate samo doskočiti do CP-a, a to napravite na način na skočite na sredinu lijeve rotirajuće platforme i pričekate par sekundi da se smiri desna - skok na nju i kod CP-a ste!

10 - brza promjena na rapidnu paljbu luka (svakako imajte i onaj kamen da puca 4 strijele) i ne se micati od CP-a, već uništavati kosture, koji vam se neće moći ni približiti.
11 - dolaze šišmiši koje također treba brzo potamaniti i promjeniti na čarobnjaka - napraviti trokut mrvicu s desne strane samog CP-a (one "kugle" kaj ga predstavlja) i dignuti ga kolko se da
12 - promjeniti na lopova i zakvačiti se te skočiti na desnu gredu i odma se maknuti dolje - dolazi/pada kugla sa šiljcima i vjerojatno još par šišmiša
13 - poubijati ih i opet se zakvačiti, skočiti na desnu gredu i gore lijevo da potvrdite kako ste bolje od Atlus tima {#}

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 20:42 (Armor).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice