Preporuka A3 printera

poruka: 8
|
čitano: 14.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Preporuka A3 printera

Pozdrav svima :)

Kupujem A3 inkjet printer u boji i trebam vašu pomoć. Ja se uopće ne razumijem u printere, a nisu nešto previše upućeni ni prodavači u trgovinama, gdje god da sam otišla nisu mi znali puno reći. Studiram arhitekturu i printer će mi trebati prvenstveno za printanje nacrta i slika na hamer.

Dakle potreban mi je printer koji može printati na hamer i u koji može ići zamjenska boja. Gledala sam malo i one multifunkcionalne printere koji mogu skenirati i "kopirati", ali sken je svuda veličine A4 i onda kad se skenira u 2 dijela on to kao spoji. Jel netko možda ima iskustva s tim spajanjem skeniranih dijelova slike? Također sam gledala ti printeri all-in-one podržavaju papir do 220g, dok uređaji sa samim printom znaju podržavati i teži papir (vidjela sam neki hp, vuče do 286g) Svaka preporuka dobro došla :)

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Preporuka A3 printera

Evo da ne otvaram novu temu... Traži se neki povoljni (do 2000 kn) printer za printat uglavnom nacrte, tekst, možda pokoju fotografiju i sl. Važno mi je da ispis ide u a3 formatu, da boja nije skupa, da može printati na deblje papire, a sve ostalo je bonus. Bilo bi lijepo da ima i neki scaner, ali nije potrebno :)

 

Također ako postoji neki test ovakvih uređaja, u nekom Bugu ili na internetu bio bih zahvalan ako bi netko dao...

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Preporuka A3 printera

bump

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Preporuka A3 printera

itko?

 

(Ako se nitko ne javi predlažem zaključavanje i/ili brisanje teme)

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Preporuka A3 printera

Pretpostavljam da ti ovo treba za posao?

 

Koliki je broj stranica koje bi printao u mjesec dana?

 

Mi smo u uredu isprobali nekolicinu uređaja i na kraju smo završili na najmu dva MF uređaja Canon i od tada smo mirni. Za cca 1500 kn mjesečno imamo 10.000 kopija (8.000 c/b i 2.000 b), sve tonere i servis koji je promptan. Ne navlačim na ovakvo rješenje ali trebaš dobro razmisliti jer jeftini printer obično znači skupi toner/cartridge (i ostali potrošni materijal). Ovakve uređaje treba servisirati i održavati.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
offline
Preporuka A3 printera

Da, za faks mi treba... Nisam siguran koliko će mi trebat u narednoj (i narednim) godini, ali neusporedivo manje nego nekom profi korisniku, tu debelo spadam pod amatere - možda do pedesetak papira tjedno. Svejedno mislim da mi se u godinu dana više isplati kupiti printer nego ostavljat u kopiraonicama i printaonama nekoliko kuna svaki dan.

 

Dakle, svakako se slažem da bi bilo bolje ići na kvalitetu prije kvantitete, zato sam i oživio ovu temu. No, opet u drugu ruku, mislim da se ne isplati davat neke velike cifre s obzirom na to koliko ću ga koristiti. Ako bi uzeo neki povoljni printer, pa može i boja biti skuplja, nema veze, samo neka traje i bude pouzdan, to bi bilo izvrsno. 

 

Imao sam prije neku Epsonovu mašinu za A4 format. Bila je to neka "izvrsna" ponuda - printer/scanner za male novce. Naravno, stalno je štekao i boja je bila u qurcu, a znao je i zakazati u ključnim situacijama te općenito imam loša iskustva s njim. Samo ne bih htio da se tako nešto ponovi s obzirom da su malo veći novci u pitanju

 

Enivej, hvala unaprijed na odgovoru. {#}

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Preporuka A3 printera

 

 

Canon ix6500

 

http://www.svijet-medija.hr/p/Pixma-iX6550-A3/32360/

 

 

mi u uredu zadovoljni...istina printer je novi...al danas kako neko veli...printas...dok ne crkne...kad crkne..kupis novi...jer se ne isplate popravci...za ovaj ix6500 ako se zelis igrati ima i zamjenskih tinti koje su jeftinije...ali...uvijek postoji dali ce to na kraju ispasti tako jeftino ak ti radi toga printer zariba... :)

 

 

16 godina
offline
Preporuka A3 printera

Hvala na savjetima, zasad mi se taj Canon i još jedan HP čine dosta dobrima, ali sam dodao još nekoliko njih među kandidate:

 

Printeri:

Canon Pixma IX6550

HP Officejet 7000

Epson Workforce WF 7015

 

All in one:

HP Officejet 7500A

Epson Workforce WF 7515

 

Dodao sam i ova dva all in one printera jer za male pare nude dosta toga, ili barem tako kažu.

Kao što sam već rekao, s Epsonima nemam baš lijepa iskustva pa bi ih uzimao samo na neku preporuku. Ovaj HP-ov all in one čini mi se ne podržava deblje papire, pa mi zato on i nije baš prikladan. Ne znam što bi se dogodilo ako bi ubacio teži papir od onog maksimalno deklariranog?

 

Zasad je prvi pik HP officejet 7000 jer sam pročitao nekoliko dosta dobrih rewieva na netu o njemu. Još ću se malo raspitati svemu... Ako netko ima bilo kakve ideje, sugestije, savjete - bring it on!

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice