Printer u boji

poruka: 6
|
čitano: 2.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Printer u boji

Potreban mi je printer u boji za firmu. Već imam multifunkcijski HP uređaj, ali je crno-bijeli, tako da mi je sada potreban samo printer. Situacija je takva da će biti mjeseci kada će se printati i do 1000 stranica u boji (zapravo takav mjesec mi već dolazi, pa sam riješio kupiti printer radije nego da printam negdje drugo - isplati mi se) ali to će biti možda jednom u pola godine, te će osim tih udarnih mjeseci biti otprilike u prosjeku do 10 stranica dnevno ispisa u boji. Planirao sam kupiti laserski printer u boji, ali sam negdje na bugu pročitao da su inkjet printeri u boji puno isplativiji izbor. Za kupovinu ovog printera namjeravam izdvojiti cca 2000kn. Što biste mi preporučili? Da li sam u pravu sa konstatacijom da mi treba inkjet? Ukoliko da, uskoro se javljam sa nekoliko konkretnih prijedloga inkjeta.

 
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: Printer u boji

Jedan od odabira bi bio Epson PX 730 + CISS.

 

Foto printer i jeftin foto otisak

 

Dok ukoliko ti treba vodopostojan otisak na zaznim materijalima

 

onda

 

PaintJet 1700 sa Cissom i Ecco Acrylnim bojama. Radi savršeno dok za onaj Epson postoje slične Artist tekstilne boje ali ne bi to stavljao u stroj koji se ne koristi svaki dan.

 

Druga opcija je neki laser u boji ali tu je otisak daleko daleko skuplji.

https://www.facebook.com/adriatix.hr
10 godina
neaktivan
offline
Printer u boji

ne znam da li je foto printer prikladan za ovo što meni treba - dakle ne namjeravam printati fotografije ili nešto slično, nego različite dokumente sa logom, memorandumom firme, koje će dodatno sadržavati neke sheme, slike kao dio dokumenta itd. a što bi bilo neozbiljno printati crno-bijelo u nekim situacijama. 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Printer u boji

u normalnom pc-shopu koji prodaje i zamjenske tinte, prvo pogledaj tinte/cijenu i tad kupi odgovarajući printer, može najjeftinij + desetak paketa boje. Nakon posla pokloni ga nekome ili ostavi do sljedeće takve potrebe (jer se lako zasuši..). Sve ostale kombinacije su +1000kn ..

inače laser printer i kopirke su ista stvar, osim cijene i kapaciteta tonera. Nešto isplativog u boji je skupo i već imaš potreban multi.. Kad se to kupuje, u pravilu je jeftinije kupiti skuplje, kroz godinu platiš tonere više nego printer.. kao i npr najam kopirke (zato su kopirke dugoročno isplatljivije, pogotovo A3+mreža...). Uvjek gledaj da je kod jeftinijh uređaja glavni biznis tinte/toner. Uvjek prvo to gledaj original/zamjenska + koja serija jer za najnovije modele možda nema zamjenskih (zato kupuj odmah potrebnu količinu).

jedan btw, ako odmah kupiš zamjensku, original čuvaš neraspakiran ako bi došlo do kvara u garantnom roku.. i praviš se naivan ''naravno, samo original koristiš''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 1:18 (ihush).
10 godina
neaktivan
offline
Printer u boji

Da ne otvaram novu temu trebam printer u boji. sada imam epson i kupujem zamjenske tinte. imam problem sto spremnici su relativno mali i brzo potroši tintu ili se zasuši. pa trebao bi ili laserski u boji ili tintni a da ima veče spremnik, ništa za profesionalnu upotrebu samo da je kvalitetno i da toneri- tinta je jeftina.  neki tjedan potrošim 500 str. a nekad ne printam 2 mj.

znači treba mi wi fi

                       u boji

                       jeftina tinta- toner

                       i da se ne zasuši

spreman sam izdvojiti do 1700 kn

 

P.S. Hvala na konfiguraciji, pc za sad radi ko vurica

 

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Printer u boji

i nema nitko nikakav prijedlog?

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice