Temu otvaram novu jer inače je teško pronaći odgovarajuće informacije za odabir i kupnju zamjenskih tonera.
A i želio bih podjeliti svoje iskustvo koje mi se jako svidjelo s ostalima kako uštedjeti i bolje izabrati za svoj pisač.
Zadnji printer koji sam kupio je EPSON SX235W, u kojeg idu toneri T1281, T1282, T1283, T1284 22kn
Promjenio sam 3crna tonera (oko 150komada CB printa) te 1 za svakog u boji.
Naravno takvi su i došli u njemu, logično da sam kupovao iste. Koji su oko 22Kn po komadu.
Te sam vidio da imam mogućnost stavljanja tonera T1291, T1292, T1293, T1294. (high capacity) koji su cca. 25Kn po komadu.
Pa sam malo googlao, i u njima se nalazi više tinte nego u običnim T128x seriji.
I sad odlučio sam kupiti paket svih T129x serije, jer taman sam bio sa svima tonerima pri kraju.
I sad ne znam jel to srećom ili ne srećom, ali nije bilo cyan boje te serije, pa sam uzeo 3 tonera T129x serije i taj u onoj "običnoj" seriji
Printao sam samo CB i inače nakon 150 komada crna je pri kraju.
Ali evo što je nakon 120 printanja događa.
Boje su sve isti dan zamjenjene. Trenutno stanje je na slici. Printam Text & image najčešće.
Čitajću po ostalim forumima (stranim) priča se da crna printa oko 350komada,
Pouka ove priče:
Ako Vaš printer podržava i moguće je kupiti tonere većeg kapaciteta. Razmislite o tome.