Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 5.459
|
čitano: 623.500
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Kupio G305 wireless u H18 megastore za 379Kn.Imaju nekakvu akciju.Izgleda ok, vidjeti ću kakav je za koji dan. :)
8817,468 elektronskih cijevi,7,200 kristalnih dioda 1,500 releja,70,000 otpornika 10,000 kondenzatora,5 milijuna ručno zalemljenih spojeva,težina: 30 tona veličina opreme (~) 2.4 m x 0.9 m x 30.5 m
 
0 0 hvala 0
9 mjeseci
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
crowolf kaže...
Kupio G305 wireless u H18 megastore za 379Kn.Imaju nekakvu akciju.Izgleda ok, vidjeti ću kakav je za koji dan. :)

 Nadam se da nemas velike dlanove. Inace je to redovita cijena u instaru za taj mis, ako se ne varam. Aj' pa javi kako se baterija drzi. Bas me zanima iz "prve ruke".

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2019 14:00 (SamoPitam3).
21 mjesec
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Imam g305 već4-5 mjeseci i još je baterija na max.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2019 14:52 (Aigor).
2 godine
protjeran
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Stjepanj kaže...
Ne uzimaj g402, plasticno smece, middle klik im je sfušaren, to sam poslje doznao, plastika se izlize za par mjeseci od mat postane sjaj, vjerovatno je i na ostalima tako sto se tice plastike jer su identicni za prekidace neznam.lp

 Middle tipka da, krepala mi je na dva modela dosad ali plastika mi se nije izlizala ni na jednom od tri koja sam koristio, niti malo. Zbog tog kvara middle tipke sam dosad dobio 2 nova, tako da nemam problema s tim 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2019 17:08 (Paolo Maldini).
7 godina
protjeran
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

jbga neznam koliko ga koristis, ja imam 3 djece + 7 necaka i necakinja, svi jedva cekaju da dodu kod mene i igraju selp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
1 1 hvala 0
7 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Evo tko traži dobar miš za neku normalnu lovu https://www.nabava.net/search.php?q=redragon+m711+cobra

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Mislim da je vrijeme da pređem na neki kvalitetniji miš, jer trenutno imam neko generic smeće. No, miševi apsolutno nisu moja domena, pa ne znam kaj se nudi, kaj valja itd itd...Limit je 300kn, za sad, po mom nestrućnom mišljenju ili G203 ili Deathadder...Ima li kaj bolje za taj budžet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 mjeseci
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Promster kaže...

Mislim da je vrijeme da pređem na neki kvalitetniji miš, jer trenutno imam neko generic smeće. No, miševi apsolutno nisu moja domena, pa ne znam kaj se nudi, kaj valja itd itd...Limit je 300kn, za sad, po mom nestrućnom mišljenju ili G203 ili Deathadder...Ima li kaj bolje za taj budžet?

 G203 prije nego Deathadder

 

jos is pogledaj:

 

HyperX Pulsefire Core - pixart senzor 33xx serije

Modeom Volcano MC-GMX4 - pixart senzor 33xx serije

Logitech G300s

Gamdias Zeus P2 - imas sad na akciji u Linksu za 299, inace je 399

White Shark Alexander - omron chip i pixart senzor 33xx serije

 

bez obzira na senzore, najbitnije je da ih probas, koji god da kupujes, ergonomija, to jest udobnost i nenaprezanje sake prilikom koristenja je bitnije od senzora, cujav zdravlje  

 

5 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

g403 prodigy kotač olabavio već nakon pola godine. Zadnji logitech kojeg sam kupio u životu

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2019 20:33 (Spitfire_zg).
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Spitfire_zg kaže...

g403 prodigy kotač olabavio već nakon pola godine. Zadnji logitech kojeg sam kupio u životu

Posalji im mail da vidis sto kazu. Nemoj odma full nervozu dobiti.

coffe,coffe,coffe.....
5 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

U dućan pretpostavljam? Naravno da ću napraviti sve što mogu da ga zamijenim, srećom sačuvao sam račun. Ako nešto platim 400 kuna očekujem barem dvije godine pristojnog rada, pogotovo jer ga nijednom nisam zviznuo niti sam gamer. 

Inače, problem je u skrolanju, kad vrtim gore sam od sebe odjednom vrati u drugom smjeru i vice versa.  Preiritantno da bi zažmirio  

 
0 0 hvala 0
5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

Da si se imalo informirao prije kupnje i procitao recenzije po amazonu, neweggu bilocemu bi znao da je to itekako poznat problem i kod G403 i kod G603 i kod G703 i da je problem u hardveru i da se samostalno popraviti, ali naravno da ces vratiti u ducan, ako imas jamstvo. Ne treba bashat brand jer si dobio nazalost normalnu gresku u proizvodnji. Oces mis bez greske od Logitecha? Kupi Logitech G Pro Wireless za 1100kn :) Kolko love tolko muzike pa makar to bio Logitech koji je generalno vise nego oke s obzirom na ulozeno/dobiveno. Slicni ljudi kao ti bashaju npr. Razer, nest ne valja = taj brand je sranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2019 0:11 (The_Fichek).
2 godine
protjeran
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
The_Fichek kaže...

Da si se imalo informirao prije kupnje i procitao recenzije po amazonu, neweggu bilocemu bi znao da je to itekako poznat problem i kod G403 i kod G603 i kod G703 i da je problem u hardveru i da se samostalno popraviti, ali naravno da ces vratiti u ducan, ako imas jamstvo. Ne treba bashat brand jer si dobio nazalost normalnu gresku u proizvodnji. Oces mis bez greske od Logitecha? Kupi Logitech G Pro Wireless za 1100kn :) Kolko love tolko muzike pa makar to bio Logitech koji je generalno vise nego oke s obzirom na ulozeno/dobiveno. Slicni ljudi kao ti bashaju npr. Razer, nest ne valja = taj brand je sranje.

 I G402. To je ipak previše za renomirani brand kao Logitech.

5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

Imaju probleme pri proizvodnji koje navodno rjesavaju, ali se precesto dogadjaju neki problemi kao ti. Ipak, imaju 36 mj jamstva i odlican support pa im ljudi oprastaju.. Da izbjegavaju tu nesretnu plastiku kod kotacica i stavljaju japanske par centi skuplje microswitcheve mislim da bi imali 50% manje RMA kod miseva. Sta je tu je, i dalje je puno toga dobrog kod Logitecha kao npr. ekstremno dobra wireless tehnologija za relativno malo para, extremno dobri senzori za bagatelu, uglavnom dobra/super kvaliteta materijala itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2019 0:36 (The_Fichek).
9 mjeseci
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Bo'me Logitech je smanjio garanciju sa 3 na 2 godine.  Malo sam ostao iznenadjen i uvredjen...

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
SamoPitam3 kaže...

Bo'me Logitech je smanjio garanciju sa 3 na 2 godine.  Malo sam ostao iznenadjen i uvredjen...

 Već odavno.

5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

Istina, zaboravio.. Btw. treba nekome rabljeni, ali ocuvani G203 ? :D

3 godine
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Kako je dosao kraj mojem dosta godina starom misu, sharkoon darkglider, a vidim novoga nema za kupit , koji bi bio naslicniji njemu, volim da je mis malo tezi i veci posto imam dosta velike ruke

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

za FPS

2 Razer DeathAdder Elite
8 ZOWIE EC1-A
4 Logitech G502 Proteus Spectrum
...potpis nije potreban...
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

Kolku sapu imas, dimenzije?? Sva 3 misa su ogromna. EC1-A je najlaksi, vjerojatno najbolji oblikom, vjerojatno najbolji mouse feet pa je to preporuka, ako mozes izdrzat shitni scroll i lose tipke. Osobno najbolja stvar kod G502 i Deathadder Elite je pomicanje kotacica ulijevo i desno sto je korisno u gamingu kao i 2 glavne tipke sa strane, dok su neke tipke kod G502 neiskoristive u kompetitivnom gamingu, doduse zavisi koliko imas velike sape (mogu li prsti doseci te tipke, bez da pomices kursor u nezeljenom smjeru). Kako got bilo po meni je tezina G502 najveca mana, jednom kad se predje na mis =< 100g i nauci baratat njime nema povratka, barem za kompetitivni gaming, za casual mogu proci sva 3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2019 22:10 (The_Fichek).
10 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

visina 20cm

sirina 9cm

izgleda na kraju nesto cetvrto a to je g403? super lagano (oko 87 grama) i jednostavno izgleda :D

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2019 23:39 (DaNiTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

To su skoro dimenzije moje sape, 19.5cm, 10cm te slicne dimenzije kakve ima RocketJumpNinja i sva 3 gore navedena misa ce ti bit ogromna. Ja trenutno koristim G603 koji je oblikom isti kao G403, samo je bezican i mogu rec da je dobar za palm grip i kako profici vole rec relaxed claw grip, ali da imam love na bacanje isao bi na ili ambidextrous Zowie Divina S1/S2 ili najvjerojatnije radi ergonomije Zowie Divina EC2-B (sa 2 u imenu su manji od 1, znaci npr. EC1 < EC2), znaci zadnja ponuda iz Zowiea (napokon stavili 3360 senzor umjesto 3310), ali to su relativno skupi misevi koje treba narucivati. Na prvu, EC2-B i G403 oblikom izgledaju slicno, no EC2-B nema malo nezgodnu grbu koju ima G403 i hrpetina Logitech miseva. S gornje strane bi mis trebao biti malo ravniji, tj. umjerenije zaobljen, ovako udara drito u dlan, ali zato i je za palm grip. Ovo kaj pricam je picajzlanje, inace je ok mis. U Doti2 mi se cini da sam bio malo precizniji sa manjim ambidexterous G203, ali taj je za cisti claw grip.

 

Tako da, ako ti treba all-around i ne zelis preci 90g je G403 skroz oke, ali ako mozes ici do 100g onda preporucujem G603 jer vidim da je u HR skuplji za 50kn od G403, a baterije traju li ga traju, par mj samo s 1 baterijom bez problema. Uzmes AAA (Energizer Lithium AAA sa Ebaya je 7.8g, Eneloop Lite Ni-Mh 550 mAh iz Mall.hr su 10g), zamjenis s postojecom AA i stavis converter AAA->AA (par grama) da ustedis 10-15g na misu i dodjes na 100g ili blizu 100g, zavisno koju AAA kupis. Uz taj mod koji kosta jedno 50kn i malo strpljenja imas 13g tezi mis od G403, ali bezican, bez tog teskog i jadnog kabela kod G403 koji bi G403 mogao uciniti tezim, nego sto jest. Ako zelis lagan mis kao G403, ali s boljim kablom i oke ti je claw grip idi na G203 (prodajem za 150kn, ak treba x).

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2019 0:01 (The_Fichek).
9 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

Ovaj komentar ti je sve objasnio. Kad vidim koji se miševi spominju nisma siguran da nisam ja pisao hahah također prešao s g203 na g603 I imam i g403. Potpisujem da je g603 možda najbolji izbor 

9 mjeseci
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Kako je sve to relativno. Ja imam 18 cm sapu, a ne bi se bunio da je 502 malo veci .

Ove dodatne tipke kao da su radjene za manje sape.

Nema do osobnog testiranja/isprobavanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2019 11:50 (SamoPitam3).
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Uzeo ga pored G602 zbog baterija koje mjenjam cca svaka 2 mjeseca(2 duracelke na endurance modu...125Hz) i tak vec preko 3 godine...

 

...slika je nakon 35 dana na performance modu(1000Hz poling rate) sa 1 baterijom......ludnica,kakav božji powerplay i kablovi 

G 305 G 305
IIII
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2019 20:32 (ZGamer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
offline
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Odlučio sam zamijeniti najdraži mi G502 jer mi je korodirani wheel stvarno počeo ići na onu stvar i osjećaj koji izaziva kad je prst na njemu (baš onako pravo, sovjetski). Sad sam u problemima čime ga zamijeniti

- miš mora biti right-hand ergo (na žalost G903 ispada u startu)

- duljina šake je 19cm, širinu nisam mjerio, ali manji miševi ne dolaze u obzir

- mora imati min 2 dodatne tipke, idealno više, ali nije uvjet

- ne volim pre lagane miševe, ali isto tako ni jako teške, idealno par grama lakši od G502

 

Već tjedan dana istražujem što da uzmem, ovo su neki koje sam stavio u uži izbor:

- Razer Mamba Elite - začudo jako lijepo mi leži u ruci, super senzor, ali se bojim jer ima puno loših iskustva sa Synapse 3.0 bloatwareom i to me zapravo sprječava

- Steelseries Rival 600 - dosta slično G502 je pod rukom, no eto čak i frend koji mi je dao da probam imao problem s ljepilom na bočnim gripovima, a njihov support kalvarija

- Logitech G403 - na žalost ne mogu probati da li mi paše; vrhunski senzor, nema metalni wheel, ali nema ni tilt left-right koliko vidim (ispravite me)

Što uzeti? Novac ne igra nikakvu ulogu (naravno ako se radi o par sto kuna radi sporednog featurea, neću trošiti više nego treba).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2019 12:42 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi

G402 brate!!

 

Čak ima bolje click 1 i 2 tipke neko g502!

 

Imam oba naravno

coffe,coffe,coffe.....
3 godine
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Spitfire_zg kaže...

U dućan pretpostavljam? Naravno da ću napraviti sve što mogu da ga zamijenim, srećom sačuvao sam račun. Ako nešto platim 400 kuna očekujem barem dvije godine pristojnog rada, pogotovo jer ga nijednom nisam zviznuo niti sam gamer. 

Inače, problem je u skrolanju, kad vrtim gore sam od sebe odjednom vrati u drugom smjeru i vice versa.  Preiritantno da bi zažmirio  

 

Ako ima garanciju u HR i neku grešku koja se svako toliko javlja gledaj to sa pozitivne strane... Imaš doživotno jamstvo :) 

 

5 godina
online
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Lovac idi na Mambu Elite. Ko kaze da moras instalirat Razer Synapse da bi ti radio hardver i zasto mislis da je program sranje. Jedino kaj je sranje je mrvu vece zauzece proca, no to nije problem s modernim hardverom. Jedini od nabrojanih ima tilt kotacic i mis je napravljen za one koji vole vece miseve, ako ti pase oblik to je to. G403 nema ni blizu slican oblik kao G502 te je osjetno laksi, a ti ocito trazis tezi mis.
11 godina
offline
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
metallic kaže...

G402 brate!!

 

Čak ima bolje click 1 i 2 tipke neko g502!

 

Imam oba naravno

 Hehe, hvala. Koristio sam ga kod frenda, ne odgovara mi na žalost, al dobar mišonja 

The_Fichek kaže...
Lovac idi na Mambu Elite. Ko kaze da moras instalirat Razer Synapse da bi ti radio hardver i zasto mislis da je program sranje. Jedino kaj je sranje je mrvu vece zauzece proca, no to nije problem s modernim hardverom. Jedini od nabrojanih ima tilt kotacic i mis je napravljen za one koji vole vece miseve, ako ti pase oblik to je to. G403 nema ni blizu slican oblik kao G502 te je osjetno laksi, a ti ocito trazis tezi mis.

 Znaš li nekog da je duže koristio Mambu Elite, kako je zadovoljan nakon nekog vremena? Inače ima zapakirani G903 za 700kn što je bagatela u odnosu na trgovinu, ali mi ne sjedi u ruci baš.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice