Ja sam ih par promijenio,na kraju sam sve prodao,dobar subwoofer kosta i treba ga znat postavit ispravno,i naravno najbolji je kad ga uopce ne cujes,kad se preklapa sa glavnim zvucnicima bez rupe u frenk. odazivu!Ipak za pravi dojam HT jedan dobar sub je must have,npr moji glavni prednji zvucnici idu do 30Hz sto je sasvim pristojno a i za nize frekvencije treba imat adekvatnu prostoriju (dosta vecu) ,ali opet prilikom gledanja filmova sub daje vecu dimenziju dozivljaja kad krene akcija!!Nije bezveze nasnimljen poseban LFE kanal!
Osobno najvise zalim sto sam prodao Infinity Cascade Model 12 subwoofer!
ja izgleda imam srecu da u mojoj sobi ovaj moj mali subić radi super, definiran bas, pod kontrolom skroz, nisam se ni morao igrat sa pozicijom.
nejde nes duboko al to mi ni ne treba posto nisam neki bas freak.
sto se tice preklapanja, kaj nije da svi koristite cut off na odredenoj frekvenciji? nazalost na mojem subu je fixno 85Hz (volio bi da je nesto nize tipa 75 ili 70). znaci on zvucnicima salje sve iznad 85Hz a odraduje sve ispod toga. jedino gdje mozes fulat je da ga previse pojacas, al onda opet cujes da bas predominantan.ja volim imat svog skroz nisko da se ne kuzi previse.