Amis problemi optika

poruka: 6
|
čitano: 1.615
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Amis problemi optika

Korisnik sam Amis optike 100/100. Primjetio sam zadnjih par dana da mi se sporo učitavaju stranice. Na googlu mi kad radim upit čak ispadne na kompu bijeli screen i da nemam neta, dns error bla bla.... Na par mobitela, na par laptopa sam probao i uvijek je isto. Wire ili wireless svejedno. Imam tu optiku već skoro godinu dana, tako da je ovo novi moment. Dosada nisam imao problema! Znam da razni servisi za mjerenje brzina nisu pouzdani skroz, ali prije su davali točne rezultate. Sa par posto razlike. Sada je to ponekad drastično manje od brzine koju imam a i ping je veći. Resetirao sam router par puta, ali je i dalje isto.

Nemam tv uslugu, nemam telefon! Samo internet! Znam da se sada Amis totalno spaja sa VIP-om, možda ima veze sa tim možda ne, ali baš od 1.9 je počelo biti problematično.

 

Pa me zanima da li tko ima slične probleme? I u router postavkama sam vidio da ima novi firmware i javlja mi da je to error ali nisam našao da se može to odraditi. Vjerovatno to oni iz centrale mogu samo. Ili griješim?! Inače router je  ELTEK R3621-W2! Bijelo ćesme :-)

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 15:41 (gennaro_gattuso).
 
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: Amis problemi optika
Isto sam na Amis optici (područje N. Zagreba) i nisam primjetio navedene probleme (isti router). Kaj se spajanja sa VIP-om tiče, probleme su imali kad su prebacivali na VIP-ove servere, al to je bilo dosta prije. Ovaj mjesec prebacuju AmisTV na VIP. No, ja imam drugih problema, a to su pucanje veze na routeru (nema interneta), automatski nema ni TV-a... Pucanja se događaju random. Uglavnom, od kad ih je preuzeo VIP nije više to to i čekam samo istek ugovora da se prebacim drugom operateru.
6 godina
offline
Amis problemi optika

Pozdrav,

također sam korisnik Amis optike 100/100, imam internet, telku i telefon s njima.

Od kad je došao novi firmware update za router (samo je taj jedan Eltek u njihovoj ponudi), sve je krenulo nizbrdo. Do tada sam imao savršenu mrežu i nikad se nisam žalio, to što je znalo tu i tamo popucat mreža je bilo rijetko i ništa strašno, bilo je sve to zajedno milina zbilja.

I sada dođu na router neke nove opcije i oni to updateaju međutim update krenuo po zlu i došo neki error i počela pucat veza. Onda sam ih zvao pa smo to nekako riješili i internet je opet radio no sad pak se počelo događat da ne rade aplikacije (Skype, Windows Update, Windows Store...)...

I to baš sve Microsoftove aplikacije iz nekog razloga, evo sad sam clean installo origigi Win 10 i opet imam isti problem. Sve sam probao. Ne znam zašto su morali mrdat po nečem što je super radilo... Ako netko drugi ima slične probleme nek se pliz javi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci
neaktivan
offline
Amis problemi optika

Ima li tko od vas "optičara" probleme sa telefonskom linijom? Na optici sam 100/100, Od prošlog tjedna, nakon updatea routera, preko telefona (VOIPa) mogu zvati koga hoću ali nitko ne može nazvati mene - tuli mu signal kao da je linija u kvaru. Lokacija Zapruđe, novi Zagreb. U korisničkoj mi kažu da je taj problem trenutno prisutan kod korisnika optike i da rade na uklanjanju problema. Koliki je to problem da ga ni nakon tjedan dana nisu rješili?

 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Amis problemi optika

Nemam baš problema s telefonom, ne koristimo ga baš, ali od tog router update-a nam se wifi izrazito usporio i došlo je do još nekih problema s vezom. Isto nisu već tjedan dana riješili, ne znam što rade...

7 godina
offline
Amis problemi optika

Ja sam na optici i nemam nikakvih problema niti s internetom niti s telefonom.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice