Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje. Ovako... U kući imam već jedan bežični ruter koji radi i pomoću njega (bežično) idem na internet. On je spojen na tu (ne znam kako bih to rekao) "kućnu mrežu" tj. ukopčan je u telefonsku utičniucu u zidu - naravno prvo žica iz zida ide u spliter (koji onda pak djeli na telefon i modem), a ona u sam router. Ja imam stolno računalo i inače se bežično spajam na router zato jer sam previše udaljen od routera da bih se žičano spajao na njega. Problem je u tome što su zidovi kuće jako dobeli pa mi to ometa signal.
Eh, sada ovako... U jednoj sobi na katu imam žicu od telefona (ona sa dvije žice - zelena i žuta). Primjetio sam da takve dvije žice "iz zida" idu u spliter kod onog bežičnog routera a onda kasnije pomoću drugih žica u sam router i telefon - nadam se da me razumijete. Pošto imam još jedan (žičani) router viška i spliter viška i kablova, zanima me mogu li tu žicu ukopčati u spliter i onda iz splitera u router i onda u računalo? Tako bih imao dva routera u kući.
Pitao sam T-Com i rekli su mi da oni moraju govoriti kosrisnicama da imaju samo jedan router u kući - što vjerovatno znači da ih mogu u kući imati više samo što oni to ne "podržavaju". Nisam siguran, pa sa se odlučio obratiti vama!
Dakle...
- Mogu li (tj. smijem li) napraviti ovo što sam opisao - bez posljedica, primjerice gubljenja telefonske i internetske mreže u cijeloj kući i dimljenja iz rutera te sličnog...
- I jeste li vi ikada nešto slično radili
Unaprijed svima hvala. I molim vas, pokušajte ne komplicirati sa mrežarskim izrazima i riječima (ako ih ima)!