Dva routera?

poruka: 10
|
čitano: 2.823
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Dva routera?

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje. Ovako... U kući imam već jedan bežični ruter koji radi i pomoću njega (bežično) idem na internet. On je spojen na tu (ne znam kako bih to rekao) "kućnu mrežu" tj. ukopčan je u telefonsku utičniucu u zidu - naravno prvo žica iz zida ide u spliter (koji onda pak djeli na telefon i modem), a ona u sam router. Ja imam stolno računalo i inače se bežično spajam na router zato jer sam previše udaljen od routera da bih se žičano spajao na njega. Problem je u tome što su zidovi kuće jako dobeli pa mi to ometa signal.

Eh, sada ovako... U jednoj sobi na katu imam žicu od telefona (ona sa dvije žice - zelena i žuta). Primjetio sam da takve dvije žice "iz zida"  idu u spliter kod onog bežičnog routera a onda kasnije pomoću drugih žica u sam router i telefon - nadam se da me razumijete. Pošto imam još jedan (žičani) router viška i spliter viška i kablova, zanima me mogu li tu žicu ukopčati u spliter i onda iz splitera u router i onda u računalo? Tako bih imao dva routera u kući.

Pitao sam T-Com i rekli su mi da oni moraju govoriti kosrisnicama da imaju samo jedan router u kući - što vjerovatno znači da ih mogu u kući imati više samo što oni to ne "podržavaju". Nisam siguran, pa sa se odlučio obratiti vama!

Dakle...

• Mogu li (tj. smijem li) napraviti ovo što sam opisao - bez posljedica, primjerice gubljenja telefonske i internetske mreže u cijeloj kući i dimljenja iz rutera te sličnog...
  • I jeste li vi ikada nešto slično radili

Unaprijed svima hvala. I molim vas, pokušajte ne komplicirati sa mrežarskim izrazima i riječima (ako ih ima)! Smijeh

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
Dva routera?

Molim vas! Pomognite! Zbilja ne znam što je pametno!!! Jesam li možda loše objasnio?

PlačPlačPlačPlačPlač

3 godine
RE: Dva routera?

- što te spriječava da staviš router bliže/do kompijutera? Ako postoji razlog, provlaćenje mrežnog kabela je najlogičnije rješenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine
protjeran

Neznam, i kod mene je takva situacija. Ja sam na katu iznad i imam praznu telefonsku utićnicu pa me isto zanima dal mogu spojiti još jedan ruter gore tako da sve radi. Broj telefona je naravno isti

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
4 godine
Dva routera?

Nije moguće imati dva routera na istoj telefonskoj instalaciji.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
4 godine
Dva routera?

Imaš možeš uzeti još jedan bežični router ili AP i proširiti domet signala

† Blizzard North (aka Condor) 1993 - 2005
4 godine
Objasni... Ne razumijem...
3 godine
Dva routera?

Ako spojiš drugi router (ništa se neće zdimiti nit ćeš ostati bez telefona u kući, ne brini  za to) prvi router neće raditi... dakle nemožeš imati dva aktivna u isto vrijeme... to ti je to..

Nema bombe do napalm bombe
4 godine
U redu... A postoji li ikakav način da pojačam wireless signal? Imam onaj router od T-Coma Thompson SpeedTouch...
3 godine
protjeran
Alex55 kaže...
U redu... A postoji li ikakav način da pojačam wireless signal? Imam onaj router od T-Coma Thompson SpeedTouch...

Evo

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/pojacivac-wireless-signala/25477.aspx

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice