Nešto drukčiji problem - IBM PS/2 N51SLC

poruka: 2
|
čitano: 1.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Nešto drukčiji problem - IBM PS/2 N51SLC

Igrom slučaja prilikom čišćenja skladišta između ostale oldskul krame našlo se i ovo čudo, IBM PS/2 N51 SLC, laptop 386 generacije. Ono što je najbitnije je da čudo radi nakon jako puno stajanja, trebalo ga je generalno očistiti izvana ali radi... skoro besprijekorno 

Dva su problema, jedan je da baterija ne drži, što ne mogu baš zamjeriti sad kad ima 20 i sitno godina, ali drugi problem me muči, a to je display. Display je radio kod prvih par paljenja kad sam ga tek isprobavao, što se može vidjeti na jednoj od slika, ali je relativno brzo rekao laku noć. Sad kad ga se uključi ekran (ili nešto vezano za njega) cvrči/cvili. Znam da je vezano samo za ekran jer kad se spoji na vanjski display radi bez problema i zvuk prestane čim se slika prebaci na vanjski display (i dobiješ upgrade modernog doba - display u boji). Laptop nije nešto što mislim koristiti redovno, ali je zanimljiv primjerak i volio bih da je potpuno funkcionalan.

E sad, dosad sam se narastavljao i nasastavljao pc-a raznih veličina i oblika, sa laptopima sam radio dosta manje, a sa monitorima nisam uopće jer mi nije trebalo, i nitko me nije pitao . Koliko moja saznanja idu, kod monitora su najčešće u pitanju kondenzatori na napajanju i to se mijenja. Moja pitanja su što bi mogao biti taj cvrčeći/cvileći zvuk i može li se to lako popraviti? U pitanju je malo stariji hardver za koji baš nema previše informacija, pa čak ni za same specifikacije (iskopao sam da je 386 proc, 4MB rama i 80MB HDD).

 

Unaprijed hvala za bilo kakvu informaciju ili pomoć 

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Nešto drukčiji problem - IBM PS/2 N51SLC

Ako cvrči i nema slike onda je inverter pokvaren ili spoj na ccfl lampi koji se ponekad da i prelemiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice