Problem s punjenjem baterije laptopa

poruka: 3
|
čitano: 3.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Problem s punjenjem baterije laptopa

Dakle imam cudan problem sa punjenjem baterije na asusovom laptopu.

 

Baterija se puni samo kad je laptop iskljucen, cim ukljucim laptop punjenje baterije prestaje i na zaslonu mi se svake sekunde izmjenjuju poruke da je adapter ukljucen i da puni bateriju sa porukom da je adapter iskljucen i da prestaje puniti bateriju.

 

Koliko se ja kuzim adapter je ispravan jer da nije nebi uopce punio, baterija je izgleda OK jer kad ju napunim kad je laptop iskljucen pokazuje mi 100% i drzi jedno dva sata.

Jedino da nije nesto sa prikljuckom na laptopu za adapter ali i to mi je cudno zasto bi radio samo kad je laptop iskljucen a iste sekunde kad ukljucim laptop da prestane raditi.

 

Je li itko imao slican problem ili zna ste se desava?

 

 

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Problem s punjenjem baterije laptopa

Ne mora nužno značiti da ti je adapter ispravan. U puno slučajeva neispravan punjač bez ili s manjim opterećenjem od deklariranog radi dok se na max. opterećenju napon "ruši". Kada puniš bateriju na ugašen laptop snaga koju adapter mora isporučiti je znatno manja. Dok je laptop uključen  te kada uključiš adapter on prvo zadovoljava potrebe sistema a nakon toga kreće s punjenjem i to ne punom strujom punjenje nego struju punjenja postupno podiže do max. snage koju adapter može isporučiti. Tako da punjač nije isključen kao uzrok problema. Može bit još što šta, ali ja bi prije ostalih opcija prvo ipak probao s drugim punjačem.

12 godina
neaktivan
offline
Problem s punjenjem baterije laptopa

Hvala na odgovoru, probat cu sa novim punjacem.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice