Mišljenje

poruka: 10
|
čitano: 2.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Auto-dijagnostika

Pozdrav,

 

kolega bi trebao laptop koji bi koristio samo za hobi auto-dijagnostiku(Kess  , DPF) i ništa drugo.

Pronašao je OVAJ LAPTOP  pa me zanima bi, s obzirom na performanse  , bio dobar za pokretanje i rad tih programa .

Hvala unaprijed na odgovorima !

 
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Mišljenje

1. Koji ti prikljuci trebaju za diajagnosticke kablove? USB? Serial? Paralel?

2. Koji OS ti je podrzan od strane softwarea i drivera?

3. Koliko mjesta ti treba za software, drivere, update itd?

 

S obzirom da si stavio ChromeOS, cisto sumnjam da ces s njim ista moci - to je igracka,

za pisanje, i nista vise.

 

Ako zelis ustedjeti, kupi si OBD samostalni skener, ili OBD BlueDriver pa preko Bluetootha spojis na mob, tablet itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2020 12:59 (Čitatelj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Auto-dijagnostika

- chromebook=chromeos.. tj to nije windows, linux.. i kako misliš koristiti appse ako nisu kompatibilne s OSom.

- kao što je već napisano, igračka, 16gb-ssd je nedovoljno za bilo što drugo osim primarne namjene a cijena je dvostruka od realne klase tablet-smartphone (tj današnji mobitel je 'jači'.. ali je android pa imaš problem OS-softa..).

- teoretski može, jer možeš instalirati bilo koji kompatibilan os, ali tad je problem mjesto (kapacitet diska) ..

- osnovni kriterij je software koji imaš-koristiš, on određuje uvjete-requirementse pa i za OS.. npr dobar dio takvih diag-uređaja je na win-xp.. + danas sve može na usb ali i broj portova može biti važan + možda treba lpt-com. Ako zadovoljava te kriterije tad može.

- chrombook je za surfanje, ni za što drugo dok se ne pojave kompatibilne app za njega a to u ovom slučaju može biti nikad. Virtualizacija može biti odgovor ali tad nema dovoljno resursa (nage-rama-storagea..) i da može opet si tad na win..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
protjeran
offline
Re: Mišljenje
Prema linkovima dolje je dovoljan USB priključak, ali ipak treba Windows računalo. Mogao bi i ovaj pretvoriti u Windows, ali to bi bilo dosta loše i sporo. Slažem se s forumašima da doda malo novaca i kupi bolji laptop, zaista nisu više skupi koji onda može koristiti za sve. Može i bez OS-a pa nek sam instalira Windowse.

https://www.car-auto-repair.com/kess-v2-ecu-chip-tuning-tool/ https://www.car-auto-repair.com/dpf-egr-lambda-remover-software-download/
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Mišljenje

Ja osobno bi uzeo neki polovan, kompaktan i jeftin sa Windowsima koji ima dobru bateriju, za dijagnostiku ne treba jače računalo.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
offline
Re: Mišljenje
Vjerojatno je malo teže naći polovan s dobrom baterijom, ali treba potražiti i testirati sam prije nego kupi.
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Mišljenje

+ 'mišljenje' .. mišljenja sam da takve stvari treba obaviti onaj tko to sve zna, ne onaj tko to pita za prijatelja-kolegu tj tad je 90% šanse da će promašiti tj ako ne koristi takav soft/uređaj tad ne razumije što je bitno i tad ne može pomoći .. mada je recimo sve u dobroj namjeri. Generički je računalo 'isto' dok za konkretnu namjenu postoje konkretni requirementsi i oni određuju izbor. To se mora znati ili se to ne radi (kao savjet, jer lako je pogriješiti i tad poznaniku napraviti problem, u dobroj namjeri..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Mišljenje

Hvala na brzim odgovorima a sudeći prema njima, bolje ne uzimati taj uređaj.

Mislim da se spaja na USB a čini mi se da je rekao da mu Kess radi samo na win 7 i XP (ne i na 8 , 10) i da mora biti 2-jezgreni procesor.

Kaj se tiče potrebnog prostora za programe i update- to stvarno ne znam. 

 

I sam traži polovne laptope no našao je navedenog za OK cijenu i sa garancijom.

 

Znači - nek i dalje traži.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Mišljenje

-jezgre CPUa ne mogu biti razlog-problem, .. ali može npr biti obavezan x32bitni win (jer su to specifične app koje ovise o driveru tj direktnom pristupu uređaju.. i često nema x64bitne verzije ili ju je teže za pribaviti, jer taj soft čuva autoindustirja..). Često smao korisnici ne znaju sve podesiti pa možda radi na svakoj winver.. ali s time se ne rizikuje tj uzimaš samo ono što 100% znaš da radi, ne 'možda'.. jer jedini smisao nabave uređaja je upravo da radi taj specifični task, za sve ostalo je nepotreban i ako to ne radi tad je promašaj. Zato moraš biti u tome u toj brnaši i to znati, ne nagađati.. koliko god bilo u dobroj namjeri nekome pomoći, jer jednostavno ako to nisi već radio ne možeš ni znati takve specifičnosti koje određuju sve, ne 'jačina' ili 'dobro vrti igre..' .. (kao i 2-jezgreni..).

 

+ nađeni 'laptop' nije baš neka ok cijena, tj to je bliže klasi tableta.. imaš ih bezbroj u toj klasi od 500-1500kn.. i jedini kriterij ti treba biti app, pa tako posljedično OS. Prvo potražiš app-soft koji mora koristiti, vidiš specifikacije-requirementse i tad ako je to npr win-XP tražiš ''računalo'' koje zadovoljava te zahtjeve, s problemom da novo više ne mora podržavati xp i da nemaš drivere ili da uopće ne možeš instalirati xp win.. (bios i ostalo, wintelove igre koje to oenmogućuju).. pa moraš npr win7 i možda mora x32.. i tad je normalna količina rama 2-4gb više je beskorisno, kao i minimalno veličina diska (hdd-ssd..) 60-120gb.. i danas su ssd jeftini pa nije problem baciti neki manji i kupiti nrp 120-240gb ako je potrebno + ako ima optički drive, tad se može na njegovo mjesto ubaciti ladica za disk i tad nemaš problema s mjestom pa može i manji hdd-ssd.. + znanje kako ćeš to sve složiti i hoće li raditi što treba i prije nego u to kreneš inače se desi da je bačeno 1500kn za beskoristan tablet-lap-računalo..

npr ako ja android možda imaš app za andorid, ako nemaš tad moraš win, ako ne možeš instalirati win tad.. i tad je i jedna kuna bačen novac neovisno što je računalo ok ali ne za to što se traži.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2020 14:41 (ihush).
14 godina
offline
Mišljenje

S malim zakašnjenjem , hvala svima na pomoći i savjetima !

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice