Preporuka za stariji ultramobile laptop?

poruka: 5
|
čitano: 4.552
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Preporuka za stariji ultramobile laptop?

Poz,

 

planiram kupiti ulta laki prijenosnik (12" ekran, moze i 13.3") pa me zanima kojih modela ima... Zanimaju me koristeni prijenosnici a da su stvarno kvalitetni i jacine negdje od 1.2 GHz do 2.0 GHz (recimo IBM X40, X41, X41 tablet)... Zanima me koji jos modeli postoje (HP, Dell, Acer, Asus, Fujitsu-Siemens, Sony, itd) a da ih je preporucljivo nabaviti iako su stariji modeli. Nabavio bi ga preko eBaya.

 

Hvala!!!

 

Yes, No.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2008 11:56 (Vedran).
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Preporuka za stariji ultramobile laptop?
Vedran kaže...

Poz,

 

planiram kupiti ulta laki prijenosnik (12" ekran, moze i 13.3") pa me zanima kojih modela ima... Zanimaju me koristeni prijenosnici a da su stvarno kvalitetni i jacine negdje od 1.2 GHz do 2.0 GHz (recimo IBM X40, X41, X41 tablet)... Zanima me koji jos modeli postoje (HP, Dell, Acer, Asus, Fujitsu-Siemens, Sony, itd) a da ih je preporucljivo nabaviti iako su stariji modeli. Nabavio bi ga preko eBaya.

 

Hvala!!!

 

  macbook air

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
16 godina
neaktivan
offline
RE: Preporuka za stariji ultramobile laptop?

Još uvijek imam Lap. IBM R30 ,Pentium III,512MB ram,NTFS,...naravno služi mi za svakakve pokuse sad,ali radi kao da je novi,stoga
IBM za mle prijenosnike je zakon po mom skromnom mišljenju,istina je da nisam druge previše isprobavao,ali niti ne želim,sad upravo (za par dana ) stiže mi IBM-ov ultra ThinkPad i jedva čekam,nema ništa protiv drugih ali ono što je R30 preživio --oduševilo me.


v_maxcpp
16 godina
neaktivan
offline
RE: Preporuka za stariji ultramobile laptop?
nick kaže...
  macbook air

 Khm, jeee, to ti je stariji notebook. Čovjek očito želi kupiti polovni laptop za manju lovu.

Vedrane , evo ja sam prije 2-3 godine preko eBaya kupila Compaq  Evo N400c laptop na 1 Ghz
 Kvaliteta mu je maksimalna, jer je taj laptop napravljen u vrijeme kada laptopi još uvijek nisu bili potrošna roba, čak ima i predobar LCD. Stalno bi ga nosila na faks za skidanje programa/multimedije, u ruksaku (običnom), prelagan je, kada se sjetim koliko sam puta bacila torbu na pod a laptop je preživio... ma predobro, to se ne može s današnjim laptopima.
Platila sam 250 dolara putem Western Uniona, jer tada nije postojao PayPal za HR
evo ti  par hintova: pazi na stanje baterije, najvjerojatnije će ti biti bez garancije (skužit ćeš što to znači kada ideš gledati ponude), dalje ako možeš  (da prodavači to naprave) ugradi odmah više rama (naravno ako je cijena pristojna). I sada na kraju CARINA, uh koje je to sranje, naplatiti će ti čak i porez i carinu  na poštarinu a kamoli ne na samu cijenu laptopa + naplaćuju i sami pregled (iako im je račun bio priložen i ne znam što su oni napravili da vrijedi 70 kn). Troškovi carine me došli otprilike 600 kn, tako nešto.
16 godina
offline
RE: Preporuka za stariji ultramobile laptop?

Što se modela starijih ultraprijenosnika tiče, potraži malo bugove unatrag dvije godine, imali su nekoliko testova prijenosnika (s podgrupom ultraprijenosnika) i nekoliko testova isključivo ultraprijenosnika. Koliko se sjećam, bilo je Sonya (uglavnom 13,3", ali i 11,1", ne znam modele napamet) - nemam osobnih iskustava, ali me se par komada jako dojmilo na papiru, no bili su uuuužasno skupi. DELL je također imao neki model, dosta dobro ocijenjen... IBM - klasika, imao sam prilike vidjeti par komada uživo, odlična stvar, možda najbolje što možeš nabaviti.

 

A sad malo i o osobnom iskustvu: prije nešto manje od godine dana ženi sam predložio nabavku HP renew laptopa, treba joj za obrt.

Naravno, žensko, k'o žensko - želi mali i lagani laptop, ali da može sve kao i na stolnom računalu i da ekran ne bude premali (novinarka, pročitala brdo knjiga veličine Kilimanjara, nosi naočale od valjda drugog razreda osnovne =) i da ga može po cijele dane tegliti okolo.

Tada sam se dao u pretraživanje (spomenuti testovi u Bugu su mi puno pomogli) i pronašao par modela od HP-a koji smo si mogli priuštiti, obzirom da je cijena novih ultraprijenosnika u to vrijeme bila 12.000+ Kn, niti danas situacija nije puno drugačija. A modeli su bili:

 

HP 2400

zaista punokrvni ultraprijenosnik, mislim da je težina bila ispod 1,5 kg, ekran 12,1", rez. 1280X800, uključen DVD pogon, odlična tipkovnica, Intel CoreDuo proc (mislim ULV, ali nisam siguran, uglavnom nije C2D), mislim 1GB RAM-a, integrirana grafička, trackpoint, vrlo skup.

 

HP 4400

također ultraprijenosnik, ali težine oko 1,8 kg, ostalo isto kao 2400 osim procesora (nije ULV, nego standard) i dobiješ touchpad uz trackpoint.

 

HP 6400

ovo je već granični slučaj - tež. 2,27 kg, ali zato 14,1" ekran i sve ostalo kao 4400 (možda malo brži procesor, ali nebitno.

 

I nakraju, poanta cijele priče - obzirom da smo uzimali na firmu, morali smo uzeti u HR, novo, preko računa (inače nije imalo smisla). I tu sam naletio na Info-Gamu (mislim da istu ponudu imaju i drugi, samo su ovi bili najpovoljniji)... Oni imaju ponudu ReNew prijenosnika. Koliko sam skužio - to su prijenosnici kojima je nekad nešto otišlo, servisirani su i vraćeni na tržište, no zato im je i cijena osjetno povoljnija. Plus imaš garanciju. Mislim da je cijena bila nešto ispod 5.000,00 Kn s PDV-om, slično je i s ponudom danas, samo novije komponente. Nije baš najugodnija situacija, ali u kontekstu domaćih prilika...

Naravno da smo se odlučili za HP 6400, obzirom na veličinu ekrana i njene potrebe - to je ono prvo što moraš odlučiti kod kupovine ultraprijenosnika, no pretpostavljam da si tu doma.

Ipak, da ne bi sve bilo potpuno lagano i bezbolno pobrinula se upravo gore spomenuta Info-Gama - naime, sve smo uplatili, sačekali tjedana dana (na webu je pisalo da su dostupni odmah, ali su nam preko telefona rekli da moraju stići iz Irske, to je bilo prije uplate) i došli po računalo kod njih samo da bi se neugodno iznenadili - na tipkovnici su bili španjolski znakovi! Naravno, vrlo blesava situacija, pogotovo jer smo već uplatili lovu a nitko nam to nije našao za shodno spomenuti. Ipak, predložili su nam tisak HR znakova na tipkovnicu, jer to, kao obavlja HP Hrvatska i besplatno je, ali će trajati tjedana dana. OK, barem nešto, može, čekamo još tjedan dana... I kada smo ponovo došli do računala, samo znakovi na alfanumeričkom dijelu su dobili lagani plavi dotisak (ostali su bijeli španjolski znakovi), no danas sam se već naučio da na španjolskom incio znači Home, supr je Del, repag i avpag su Pg Up i Pg Dn i sl. Ispočetka se osjaćaš kao idiot, ali kasnije se navikneš (već su toliko puta od mene napravili idiota u ovoj prekrasnoj zemlji, da mi je svejedno =), tako da danas nemamo problema niti ona niti ja što se tiče korištenja, ove blesave znakove niti ne primjećujemo. Do danas nemamo problema s njim, ali još nije prošla godina dana, ovaj tekst pišem na tom računalu.

 

Sve u svemu, mislim da je ovo dobra i isplativa opcija, ali se raspitaj prije kupovine, ako se odlučiš na ovakvu varijantu - mislim da ovaj tip ponude ima jedino HP. Osobno bi radije uzeo preko firme, novo, s garancijom, bez zeke s carinom i sl., ali to je na kraju tvoja odluka.

 

Puf, pant, ovoliko nisam tipkao od instalacije Slackwarea 1995. Namigiva

Eto, jedno osobno iskustvo, nadam se da će biti od pomoći. Pozz!


Pazi, gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice