AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.568
|
čitano: 161.499
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Ranko Kukumar kaže...

Inače malo gledajući Bulldozer i nije baš potpuno nova arhitektura. Novi dizajn jezgri je novi, ali pola drugih stvari je preuzeto iz stare arhitekture. To uključuje i memorijski kontroler, sabirnice...

Jep, BD je po arhitekturi K10.5. I ne govorim to ni u negativnom ni u pozitivnom smislu, jednostavno je to tako.

3 godine
Ranko Kukumar kaže...

Inače malo gledajući Bulldozer i nije baš potpuno nova arhitektura. Novi dizajn jezgri je novi, ali pola drugih stvari je preuzeto iz stare arhitekture. To uključuje i memorijski kontroler, sabirnice...

Realno gledano i Intelovi procesori su osim P4 arhitekure nadograđene P III arhitekture...

Zašto bi i trebalo izmišljati potpuno novu arhitekturu kada i onako "moraš" ostati x86 kompatibilan - a i bolje nadogarditi provjereno nego se zaribati sa nečim totalno novim... Inače, AMD je prvi bio izašao sa integriranim memorijskim kontrolerom.

Da ne bi bilo zabune "volim" i AMD i Intel (i Nvidia-u) - kada nadograđujem i imam novaca uzmem kombinaciju za koju smatram da sam bolje uložio novce u tom trenutku. Tu je cijela filozofija. Iz tog razloga jednostavno želim sreće AMD-u s Bulldozerom, jer tako će mi sve najbolje za moje potrebe u danom trenutku i dalje biti pri "novčaniku"

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
3 godine
Don Kihoty kaže...

Po tome, AMD može Intelu opaliti šamar.

Samo u necijoj preverznoj mašti....{#}

I'll be back
11 mjeseci
TomoR kaže...

Realno gledano i Intelovi procesori su osim P4 arhitekure nadograđene P III arhitekture...

Zašto bi i trebalo izmišljati potpuno novu arhitekturu kada i onako "moraš" ostati x86 kompatibilan - a i bolje nadogarditi provjereno nego se zaribati sa nečim totalno novim... Inače, AMD je prvi bio izašao sa integriranim memorijskim kontrolerom.

Da ne bi bilo zabune "volim" i AMD i Intel (i Nvidia-u) - kada nadograđujem i imam novaca uzmem kombinaciju za koju smatram da sam bolje uložio novce u tom trenutku. Tu je cijela filozofija. Iz tog razloga jednostavno želim sreće AMD-u s Bulldozerom, jer tako će mi sve najbolje za moje potrebe u danom trenutku i dalje biti pri "novčaniku"

Da ali ništa revolucionarno nema u zadnjih 8 godina. Intel je napravio veliki korak sa Core i7 serijom (Integracija i paralelna sabirnica). Kasnije je došla i integracija PCI-Ex kontrolera, i samim time integracija GPU-u u CPU-u.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
2 godine

Rugala se sova sjenici.

Ne zaboravi, ako najjači BD X8 bude i 5% slabiji od najjačeg SB-a,

to nije propast jer dolar je sve - a dolar kaže ovako:

5% slabiji ali 30% povoljniji, po tome ću za razliku od 25% cjene uzeti

jaču grafiku i imati bolji framerate od intel konfiguracije za istu količinu novca.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
11 mjeseci
Don Kihoty kaže...

Rugala se sova sjenici.

jaču grafiku i imati bolji framerate od intel konfiguracije za istu količinu novca.

Evo još bolji savjet: Za igre uzmi jedan Phenom II X4/X6 i uštedi više od 1000kuna, i za tu lovu uzmi jaču grafičku umjesto da uzimaš najjačeg Bulldozer-a. Ili SB.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
15 mjeseci
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
Don Kihoty kaže...

Rugala se sova sjenici.

Evo još bolji savjet: Za igre uzmi jedan Phenom II X4/X6 i uštedi više od 1000kuna, i za tu lovu uzmi jaču grafičku umjesto da uzimaš najjačeg Bulldozer-a. Ili SB.

Evo jos jedan savjet.Prestanite se qurcit sa hardwerom.Sve je to lipo,samo za 2 do 3 godine vecinu vas nece brigat za hardwerom,tu ce bit zena dica i ekipa.Hebo hardwer kad je prolazan.Ja kupujem sta mi novcanik dozvoli.I nemogu rec da mi je lose.Ali mogu bez high end proizvoda.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 21:44 (zoharbizo).
11 mjeseci

Kakve te crne žene spopale, opće poznato je da i ja i Don Kihoty volimo dečke{#}

15 mjeseci
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Kakve te crne žene spopale, opće poznato je da i ja i Don Kihoty volimo dečke{#}

Hebi onda u guzu,samo hebi.Hebes hardwer.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
2 godine
Ranko Kukumar kaže...

Beži bre pederu, imam dečka.

zoharbizo kaže...

Sve je prolazno, moj HARDware ostaje zauvjek.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 mjeseci
protjeran
D

zoharbizo kaže...

Sve je prolazno, moj HARDware ostaje zauvjek.

Neces tako pricat kad nades ovakvu ili ona nade tebe.

11 mjeseci
Don Kihoty kaže...

A ja na to pogledah ga mrko,

Nisam sa njim izašo da bi posle drko

2 godine
Ranko Kukumar kaže...
Don Kihoty kaže...

A ja na to pogledah ga mrko,

Nisam sa njim izašo da bi posle drko

Sve ti je u rimi, sve ti je u prozi, sedi bre na qurac pa se lepo vozi. {#}

Ah taj BD, toliko "intel" priča ovdje, očito ih je jako strah BD-a.

Možda izbace Ivy Bridge ranije nego što se očekije, samo da pokriju rupe koje tek dolaze...

4 godine
Ranko Kukumar kaže...

Tak to obično ide bez obzira kaj je staro, ak je dobro iskoristi se kaj drugo pa nadogradiš dalje samo kaj Bager nije nadogradnja Phenoma II več su iskoristili ono kaj mogu a ostalo u ovom slučaju veliki dio ode u Penziju.{#}

Bager bi i prije več izašel vjerojatno tj 100% sigurno, da nije AMD preusmjeril lovu na bitnije niže segmente vezane za APU pa onda i nove grafe serije 7000 ne moš sve odjednom s tim resursima pa treba odredit prioritete. Kaj se na kraju pokazalo dobrom odlukom, itekak razni APU procesori od manjih ko prvi E-350 a onda ostali idu ko bedasti kaj se god naruči to se rasproda i ugradi kam več treba i traži se još sigurno nema skupljanja prašine to moš pronač svud po itnernetu a tek kad dođe Trinity APU hm.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
11 mjeseci
suspendiran
zoharbizo kaže...

Evo jos jedan savjet.Prestanite se qurcit sa hardwerom.Sve je to lipo,samo za 2 do 3 godine vecinu vas nece brigat za hardwerom,tu ce bit zena dica i ekipa.Hebo hardwer kad je prolazan.Ja kupujem sta mi novcanik dozvoli.I nemogu rec da mi je lose.Ali mogu bez high end proizvoda.

A ja ti mogu rec da zena i dica ne umanjuju zelju za dobrim hardwareom. 

4 godine
moderator
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Ekipa okanite se offtopica i vraćajte se na temu. I ubuduće pazite kakve izraze koristite da nebi završili s kartonima.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
15 mjeseci
protjeran
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

A ja ti mogu rec da zena i dica ne umanjuju zelju za dobrim hardwareom. 

Ne direktno,samo financijske sposobnosti.Btw zna li se kad tocno bully izlazi?

17 mjeseci

Ako BD bude samo 5% gori od SB onda ce Intelovci koji kupuju Ivy Bridge kupiti mnogo dobar i dugotrajan CPU. A jos pre toga jeftino SB i7-2600K i i5-2600K koji ce biti jeftiniji od 4core BD.

Intel ce se potruditi oko toga bas ali ga mozda i malo pomeriti da bi memorija bila brza, cetvorokanalna, PCI-E 3.0 podrska, sve super.

SB-E da kazemo po meni i nije bas kupovina za gamere. Ivy Bridge i da kosta toliko on ce 99% doneti novine koje ce postati standard narednih godina i kupovina pravog CPU makar kosta i 500-600e bice pun pogodak.

UZ EVGA plocu naravno. Dok ako BD zaostane i Intel se nece toliko muciti, izbacice vec u Martu-Aprilu Ivy.

Zato je i za one koji kupuju i za one koji ne nameravaju da kupe BD kao sto sam ja dobro da on bude dobar i konkurentan jel ce pogurati Intel i videcemo svu moc Intela na desktop CPU uskoro uz bolje cene da bi se ljudi presaltali na novo. 

Samo ne bi smeo da se kladim da ce da zaostane manje od 10-15%, ne znam...

Znaci sledece godine bi mogli u ovo vreme ljudi imati CPU koji je skocio napred. Ovo sve je promena arhitekture ali se tu vrtimo na istom. Poboljsano ali isto. 

Ono ce doneti novine.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 10:56 (Vlada011).
3 godine

po nekim najavljenim cijenama taj 4-jezgrani bull ce bit dosta skuplji od i5 2500k. a sad tesko ce bit bolji s 4 amd jezgre protiv 4 intelove jezgre i sandy arhitekture. jos ogromni oc potencijal na sandy bridge-u. puno je tu stvari u kojim bi amd trebo bit bolji.

11 mjeseci
suspendiran

Vlada, cak i meni postajes dosadan a to je da se zabrines.

Nema sanse da ce AMD na trziste izbaciti skuplji a losiji proizvod. Kako to ne mozete shvatiti. Ko bi ga onda kupio? Ili mislite da njih rezultati prodaje ne zanimaju.

11 mjeseci

jel postoji kod nas za kupiti neka high end am3+ ploca ali da ima bios?

14 mjeseci

Ne, nema ploča kod nas sa BIOS-om {#}.

17 mjeseci

Imas UEFI. Samo je zauzece CPU 90% dok su u BIOS-u a temp 80C.{#}

Sacekaj reviziju koja ce da svari BIOS bolje. Sada ce ASUS revizionisti prvi izbace stvar i prvi ispravljaju posle.

Crosshair 5 Extreme ce se pojaviti mesec dana posle izlaska BD sa pompom, striptizetama i smoke mashinom.

Pa kako misle da prodaju 4core ako i5 bude jeftiniji.

Setite se ovoga:

http://www.techpowerup.com/138328/Bulldozer-50-Faster-than-Core-i7-and-Phenom-II.html

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 17:36 (Vlada011).
2 godine
protjeran
Laxarus kaže...

jel postoji kod nas za kupiti neka high end am3+ ploca ali da ima bios?

Mislis stari legendarni AWARD ili AMI, da ima GIGABYTE 970A-UD3 ili GIGABYTE 990XA-UD3

3 godine

Imam jedno pitanje.Kada će izaći laptopi temeljenji na AMD APU-ovima s novom arhitekturom(nešto kao mobilni Bulldozeri ako ssam se dobro izrazio)?Ima uopće sada nekih,i kolka bi otprilike mogla biti cijena?

HTC Desire Android
4 godine
emerik kaže...

Imam jedno pitanje.Kada će izaći laptopi temeljenji na AMD APU-ovima s novom arhitekturom(nešto kao mobilni Bulldozeri ako ssam se dobro izrazio)?Ima uopće sada nekih,i kolka bi otprilike mogla biti cijena?

To kaj ti očeš i o čem razmišljaš zove se Trinity APU, a dolazi tek iduče godine i uz Desktop kompove iči če na Laptope normalno za cijenu ne moj nit pitat jer je još puno prerano.{#}{#}

3 godine

Hvala,a koji su trenutačni AMD-ovi APU-ovi?Jesu li brži od Intelovih(da budu približnih cijena)?

HTC Desire Android
4 godine
emerik kaže...

Hvala,a koji su trenutačni AMD-ovi APU-ovi?Jesu li brži od Intelovih(da budu približnih cijena)?

Pregledaj malo forum imaš več teme, vezane za aktualnu AMD LIano APU seriju koji se danas može kupit bilo za Desktop kompove ili Laptope.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-series-apu-sabine-notebook-platform-review/104029.aspx

11 mjeseci
suspendiran
emerik kaže...

Graficki su puno mocniji od Intelove HD3000 koja je opet mocnija od svih integriranih grafika do sada. Procesorski, nazalost, trenutna serija APU-a je prastara arhitektura performansi negdje izmedju Athlona i Phenoma. To ti znaci ako se zelis igrati na laptopu trenutno najbolja kupovina je laptop sa AMD APU-om. Ne znam ima li ih kod nas no na svjetskom trzistu su vec prisutni i dobro im je krenulo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2011 0:04 (BlueMax).
23 mjeseca

Evo procurile neke informacije da bi Bulldozer procesori mogli biti predstavljeni ovaj vikend.

http://www.guru3d.com/news/amd-bulldozer-may-rear-its-head-this-week/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice