Cool and Quiet

poruka: 6
|
čitano: 1.809
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Cool and Quiet

Pozdrav!

Zanima me dali koristite tu tehnologiju? Čuo sam da ako je uključena, da se gubi do 10% na performansama, pa se pitam dali je uopće korisno to imat uključeno.

I ako ima nekog da mi objasni razlike u inačicama ove tehnologije. Mislim da je najnovija 3.0.

Dakle, dali koristit to i dali je to uopće korisno?

Hvala!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
3 godine
Cool and Quiet

koliko znam ta tehnologija je napravljena od strane amd-a jos za vrijeme xp procesora koji su poznatiti bili po svojem grijanju

princip je jednostavan, kad nema potrebe za sirovom snagom procesora njegova brzina se smanjuje i na taj nacin pomaze hladjenju procesora i ventilator postaje tisi (cool and quiet)

sama kvaliteta ovisi iskljucivo o driverima za maticnu plocu, kod nekih poizvodjaca je losa (asrock) kod nekih jako dobra (asus, gigabyte)

ali ako ne koristis stock cooler nego neki kvalitetniji onda i nema smisla za koristenjem tehnologije (osim ako ti vent na cooleru nije jako glasan bez obzira na load procesora)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 8:12 (jazz_1802).
4 godine
RE: Cool and Quiet
jazz_1802 kaže...

koliko znam ta tehnologija je napravljena od strane amd-a jos za vrijeme xp procesora koji su poznatiti bili po svojem grijanju

princip je jednostavan, kad nema potrebe za sirovom snagom procesora njegova brzina se smanjuje i na taj nacin pomaze hladjenju procesora i ventilator postaje tisi (cool and quiet)

sama kvaliteta ovisi iskljucivo o driverima za maticnu plocu, kod nekih poizvodjaca je losa (asrock) kod nekih jako dobra (asus, gigabyte)

ali ako ne koristis stock cooler nego neki kvalitetniji onda i nema smisla za koristenjem tehnologije (osim ako ti vent na cooleru nije jako glasan bez obzira na load procesora)

Driver za c'n'q ne ovisi o proizvođaču matičnih ploča već je riječ o AMD CPU driveru kojeg XP nema a Vista i 7 ga imaju pa ga nije potrebno instalirati a zadnja verzija je sad već 3 godine stara, da je nešto loše sigurno bi izbacili update do danas, tako da ne znam o kakvoj kvaliteti pričaš? C'n'Q ili radi ili ne radi, nakon što je omogućen u biosu u XP-u se omogući sa Minimal Power Management ili Balanced power plan u Visti i 7ici i to je to... Ne gubi se na performansama niti 1% a kamo li 10% jer procesor radi na nižoj frekvenciji sa spuštenim naponom i po potrebi digne frekvenciju a u stanju je promijeniti power state 60 puta u sekundi tako da o nekom delayu nema priče...

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 8:36 (Cele303).
3 godine
neaktivan
RE: Cool and Quiet

Znate možda razlike između C&Q 1.0 i C&Q 3.0, dakle ova prva na starijim procesorima, a ova druga na najnovijima?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
3 godine
Re: Cool and Quiet

Ne moraš ga isključiti. I meni je upaljen iako sam promijenio postavke napona i sve radi kako treba.

3 godine
Cool and Quiet

ne trebaš ga isključit. ja kad idem igrat samo odem na power management i stavim na high performance (što ga isključi), a u idleu ga stavim na balanced (što ga uključi) da troši manje struje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice